CzłowiekPolak 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2015 Siemanko wszystkim, dopiero co zaczynam zabawę w kodowanie, więc proszę o wyrozumiałość XD Chciałem stworzyć prosty system powiadomień oparty o pliku json, jego struktura wygląda mniej więcej tak: [ { "identyfikator": "4", "powiadomienie": "test4" }, { "identyfikator": "3", "powiadomienie": "test3" }, { "identyfikator": "2", "powiadomienie": "test2" }, { "identyfikator": "1", "powiadomienie": "test1" } ] Udało mi się zrobić tak, aby pokazywało cały plik (JSON.parse + XMLHttpRequest), ale nie wiem jak zrobić aby pokazało tylko 3 ostatnie (4,3,2) powiadomienia, a reszty nie? Proszę o pomoc i dziękuję z góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek08 285 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2015 Nie potrafisz pokazać z PHPa do JSON'a 4 ostatnich, czy już w JSie na stronie? Pokaż kod, który już masz, żeby nie pisać wszystkiego od 0. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 https://api.jquery.com/slice/ .slice(0,3) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach