mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2014 Szukam podpisu kwalifikowanego zgodnego z biblioteką opensc-pkcs11 (openssl). Obecnie walcze z podpisem firmy Centcert, która dostarcza własną bibliotekę dla Linuxa, ale jej funkcjonalność jest mocno okrojona. Nie wspiera np. podpisywania krokowego lub standardu pkcs#7, który jest dla mnie niezbędny. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Brzozi 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2014 Hej, no my też właśnie potrzebować będziemy podpisu kwalifikowanego do pracy od nowego roku. Jak na razie tylko certum znalazłem.... Coś jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Msc32 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2014 Podpisu kwalifikowanego? Czyli takiego do sprawdzania wiarygodności podpisu dokumentu który został podpisany elektronicznie? Może to być np Eurocert: https://eurocert.pl/certyfikaty-kwalifikowane,75.html Dostarczają soft, czytniki i karty. Wykupuje się to chyba na rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2015 Zakup podpisu to najmniejszy problem. Kłopoty się zaczynają z wygenerowaniem dokumentu zgodnego z zasadami banku. Obecnie na Linuxie ze względu na brak wsparcia biblioteki opensc-pkcs11 w openssl dla karty szyfrującej jest to niemożliwe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szetland 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2015 Porozmawiajcie z CenCert, kiedyś udało mi się od nich otrzymać biblioteki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2015 Biblioteki udostępniają, ale nie działają one natywnie z OpenSSL-em i to jest problem. Zresztą już się poddałem i postawiłęm serwer na Windowsie tylko i wyłacznie do podpisywania żądań do banku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach