Skocz do zawartości

Polecane posty

Poradźcie szukam jakiegoś bardzo czysto grającego zestawu głośników 2.1, ponieważ moje kino domowe ma już swoje lata i się wypluło i czas na zmianę. Nowego kina domowego nie opłaca mi się kupować bo stare od lat służy tylko za sprzęt do odtwarzania muzyki. Na dzień dzisiejszy zestawy 2.1 potrafią ładnie grać a że nie bardzie mogę się zdecydować to może ktoś poradzi podzieli się opinią. Poszukuje czegoś z długimi kablami bo docelowo jeden głośnik ma wisieć z tyłu na ścianie oraz z dobrym subwooferem. Z drugiej strony przemawia do mnie JBL Creature III, ale za mniejsze pieniądze mogę kupić Logitech Z523 lub Creative T3150 z tym że nie wiem jak to gra. A może są lepiej grające zestawy o których nie słyszałem.

Dawno temu miałem jakiś model Creative 2+1 i bardzo fajnie one grały sprzedałem je i przeszedłem na wzmacniacz z kolumnami ale jakość dźwięku no i bas były właśnie fajne z tych Creative i mogę głośniki tej firmy ci polecić.

Dzięki za info Rafox. W sumie odwiedziłem kilka sklepów posłuchałem jak grają poszczególne zestawy i....... trafił mi się soundbar z wooferem (100W) posiadającym własne zasilanie za 1/3 ceny bo końcówka serii, obsługuje wszystkie dostępne formaty, 220Wat mocy całość, więc nawet po cichu potrafi pierdyknąć o ile dźwięk i sygnał są dobrej jakości.

Edytowano przez robson345 (zobacz historię edycji)

Generalnie wiesz wszystko zależy jaki masz pokój i czego oczekujesz. Jakiś wielki sprzęt audio nie jest ci od razu potrzebny niech ci tylko jak to się mówi cyka a z biegiem czasu dojdziesz do wniosku tak jak i ja że nic nie zastąpi wzmacniacza i kolumn podłogowych ;)

Mam Genius Sp-HF 1800A. Do zastosowania domowego w zupełnoścmi mi to wystarcza. Wprawdzie kable mogłbyby być trochę dłuższe, bo jak wyciągam PC z szafki, to zawsze głośniki spadają mi na podłogę ;/

Ale sam dźwięk jest dobrej jakośći.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się