Skocz do zawartości
steven_seagal

Nauka php/mysql itp

Polecane posty

Cześć,

Chciałbym tutaj bardziej zorientowanych się dowiedzieć jakie na dzień dzisiejszy są bardzo dobre kursy własnie o php, mysql, html,css itp innymi słowem do tworzenia stron internetowych z wykorzystywaniem obecnych "popularnych" technik mowa o jezyku ajax,xhtml itp nie zapominajac juz takze o projektowaniu stron tzn tworzenie layoutów i innych materiałów graficznych. Co prawda szukałem po różnych stronach kursy i są problem w tylko w ze opisane w taki uproszczony sposób, a chciałbym jednak wszystko od podstaw poznać dlatego też jezeli jest ktos zorientowany w temacie prosiłbym o jakieś propozycje czy to video poradniki, ksiązki itp najlepiej w języku Polskim jeżeli to nie zaden problem.

Gość bolek10

wikibooks, ja z tego zaczynałem. Później to już tylko wymyślanie sobie kolejnych projektów i ich realizacja. Po drodze polecam liźnięcia frameworków. Z mojego doświadczenia - analiza cudzego kodu daje chyba najwięcej. Tylko warto mieć rozeznanie czy kod na który patrzymy jest 'dobry' czy 'zły', dobrze jest mieć jakiegoś znajomego do którego zawsze można napisać i zapytać się czy to i to jest poprawne, jeżeli nie to dlaczego.

Proponowałbym Ruby on Rails zamiast PHP. :P

dlaczego polecasz początkującemu ROR zamiast PHP?

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się