Skocz do zawartości
Dzejkob

Oglądanie video przez serwer.

Polecane posty

Witam,

Mam do was pytanie. Jakim sposobem oglądać Video znajdujące się na serwerze (VPS) na komputerze? :D

Chodzi mi czy jest jakiś darmowy player web, przez który bym mógł oglądać przez przeglądarkę.

Żebym nie musiał pobierać pliku z VPS tylko oglądać bezpośrednio.

Myślałem, czy nie ma jakiegoś programu, który strumieniuje dane z FTP.

Macie jakieś pomysły? Będę wdzięczny. :)

Pozdrawiam.

Edytowano przez Dzejkob (zobacz historię edycji)

Gość Kamikadze

Możesz też się pobawić jakimś flashplayerem lub html5playerem :)

Tak jak napisał @juvenito możesz zrobić to w bardzo prosty sposób, wrzucasz plik video avi/mp4 itp na VPS do var/www wtedy uzyskasz ścieżkę np. http://IP_VPS/plik.mp4 a ten link wrzucasz przez ctr+v do VLC Media player i oglądasz.

Dzięki za informacje :)

Zrobiłem tak jak mówiliście: VideoLan + strumieniowanie z WWW/FTP - działa spoko, bez większych zacięć.

Przez przypadek teraz 'odkryłem', że Google Chrome ma wbudowany player (może inne przeglądarki też) i gdy wszedłem w: http://IP_VPS/plik.mp4 to rozpoczęło mi odtwarzać wideo przez przeglądarkę - bez żadnych programów. Wiedziałem że da się w ten sposób MP3 ale, że MP4 nie :D Także bez zacinek itp.

Pozdrawiam ;)

Edytowano przez Dzejkob (zobacz historię edycji)

Owszem, plugin vlc włącza się przy plikach .avi :)

Jednakże pliki z formatu .mp4 otwierane są przez przeglądarkę własnym playerem :)

Player, który Ci się otworzył to wbudowany odtwarzacz, który jest wykorzystywany przez HTML5. Najnowsze przeględarki mają takie cuda wbudowane ;)

Witam. Odkopie trochę temat.

I spytam o coś podobnego. Chce oglądać stream z twitch.tv Ale lagują mi niektóre. Głównie te bez partnerstwa niestety. I tu pytanie czy dało by się je jakoś przesyłać na mój vps i z niego oglądać w domu np z opóźnieniem 😄

Edytowano przez NiceMan (zobacz historię edycji)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się