batonik 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Witam, otóż próbuje ustawić auto restart na VPSie i nie chce coś działać: w /etc/init.d mam plik ts3(755): #!/bin/sh # Copyright (c) 2010 TeamSpeak Systems GmbH # All rights reserved ### BEGIN INIT INFO # Provides: teamspeak3-server # Required-Start: $ALL # Required-Stop: # Default-Start: 2 3 4 5 # Default-Stop: 0 1 6 # Short-Description: teamspeak3-server startscipt ### END INIT INFO # chkconfig: 2345 99 10 # Skryptu autostartu TeamSpeak 3 USER="root" TS3='/home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86' STARTSCRIPT="$TS3/ts3server_startscript.sh" cd $TS3 case "$1" in 'start') su $USER -c "$STARTSCRIPT start" ;; 'stop') su $USER -c "$STARTSCRIPT stop" ;; 'restart') su $USER -c "$STARTSCRIPT restart" ;; 'status') su $USER -c "$STARTSCRIPT status" ;; *) echo "Usage $0 start|stop|restart|status" esac Próbuje w tym wypadku z roota odpalać. Użytkownik na którym został zainstalowany TS to 'ts3', a sam teamspeak jest zainstalowany odpowiednio: /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86 Nadane są odpowiednie chmody i dupa nie startuje przy restarcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waleq 10 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 USER="root" Skoro Twój user to ts3, to czemu w skrypcie masz root'a? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Na ts3, też nie działa, a na roocie powinno również odpalić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 (edytowany) A katalogi/ścieżki na pewno są dobre? Spróbuj z konsoli dać: /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh status I zobacz czy ci coś wypluje Edit: napisz jeszcze w jaki sposób próbujesz odpalić skrypt. Spróbuj dać: cd /etc/init.d && ./ten_skrypt status Edytowano Wrzesień 23, 2013 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Wyskakuje: Server is running Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 A jak dasz stop to się stopuje? Bo powinien. Zobacz jeszcze czy na pewno jest odpalony jako TS3 i ustaw w skrypcie usera TS3. U mnie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 (edytowany) Przy użytkowniku root(czyli tak jak mam obecnie ustawione) root@vz15192:~# cd /etc/init.d && ./ts3 status bash: ./ts3: /bin/sh^M: bad interpreter: No such file or directory Po wpisaniu z roota: /home/ts3/teamspeak3-server_linux-x86/ts3server_startscript.sh stop Zatrzymuje serwer - czyli działa. Na użytkowniku ts3 nie próbowałem, bo jest jeden problem otóż nie ma dostępu, nie mogę wejść do katalogu(teamspeak3-server_linux-x86) logując się do usera wyskakuje. Nie wiem jak nadać uprawnienia dla użytkownika ts3. Permission denied. Edytowano Wrzesień 23, 2013 przez batonik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Przerzucałeś pliki z windowsa na linuxa i cierpisz teraz na CRLF/LF issue. Wywal to i zrób to poprawnie - albo używając WinSCP i protokołu SFTP albo ściągając na linuxie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2013 Używałem do tego filezilli przez SFTP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2013 bad interpreter mówi co innego. A więc ściągnij na linuxie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
batonik 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2013 Zrobiłem nowego usera wszystko od początku za pomocą komend w konsoli i po dłuższej konfiguracji wszystko działa. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach