Gość mpm1122 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2013 (edytowany) Witam, tworzę aplikację desktopową, ale został mi element uploadu linków. Drobny zarys aplikacji: Użytkownik wypełnia formularz i dostaje dwa zdjęcia w postaci linków z dwóch różnych serwisów. Serwis X udostępnia zdjęcie w postaci random.png, a serwis Y jako tylko sam random bez rozszerzenia. Teraz zostaje kwestia uploadu tych linków na mój serwer :/ Na stan dzisiejszy wymyśliłem kilka rozwiązań. Rozwiązanie 1: Linki są automatycznie wysyłane na specjalnie przygotowaną skrzynkę mailową i ręcznie umieszczane na stronie. Plusy: bezpieczeństwo. Minusy: spory pochłaniacz czasu. Rozwiązanie 2: Tak jak w rozwiązaniu 1 linki byłby automatycznie wysyłane nie na email, tylko na stronę i za pomocą skryptu php umieszczane na stronie, ale tutaj jest parę wariantów: Wariant 1: Skrypt umieszcza linki w bazie MySQL, a stamtąd wysyłane na stronę i pokazywane. Wariant 2: Umieszczanie linków w pliku .txt i wyświetlanie ich na stronie. Niestety, ale nie wiem jak zabezpieczyć takowy wariant, myślałem aby przesyłać kod, który byłby umieszczony w aplikacji, ale wtedy każda osoba, która by dekompilowała program poznała by hasła i mogła by dodawać swoje nie pożądane treści, dodatkowo hasło mogłoby być przechwycone podczas podróży do serwera. Plusy: szybkość. Minusy: poziom bezpieczeństwa na nie jasnym poziomie. Program wykonany w c#, a komplikację wykonam aplikacją o nazwie "Dotfuscator and Analytics ", jednakże nie gwarantuje 100% skuteczności. Myślałem też nad zastosowaniem SSL z https, jednak nie jestem wystarczająco ogarnięty w kwestii SSL, czy wystarczy do tego certyfikat wygenerowany w OpenSSL? Proszę o pomoc i pozdrawiam Edytowano Lipiec 19, 2013 przez mpm1122 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach