Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Groszeq

Jakie konto bankowe?

Polecane posty

ja od ponad pół roku mam konto w aliorze - wszystko działa oki, dodatkowo konto minimalnie oprocentowane ( co miesiac dostaje kilka groszy :P ) no i przede wszystkim zwrot za transakcje - co miesiąc zwracają mi około 50 zł, więc wychodze na plus.

Za karte nic nie płace zarówno za wypłate gotówki jak i opłacanie nią w marketach czy na stacji.

Sesje ok, przychodzi zawsze praktycznie na czas.

ok dzięki.

Dziękujemy za złożenie wniosku o Konto osobiste w Alior Sync. :)

Gość Pokuć

Bierz Aliora, nie powinieneś się rozczarować :)

Założyłem konto w Alior Syncu, czekam aż przelew do nich wpłynie, założą mi konto i przyślą kartę. We wtorek składam wypowiedzenie BZWBK bo to co oferują to śmiech na sali do tego często przelewy szły ponad 24h do 3 dni nawet.

Pewnie piszesz o weekendach...

Ja korzysta, z mBanku i jestem zadowolony. Mam tam kartę debetową i w sumie płacę 1.40zł za ubezpieczenie.

Sync przebija w tej chwili pozostałe konta osobiste. Zwrot 5% za transakcje internetowe (do 50 zika miesięcznie, maks. 200 zł w ciągu roku - może niewiele, ale na ulicy nie leży), do tego ostatnio rozszerzyli darmowe bankomaty, do niedawna były wszystkie w Polsce, obecnie za darmo można wypłacać we wszystkich bankomatach na całym świecie - dla podróżujących idealne rozwiązanie. No i oczywiście brak jakichkolwiek opłat za prowadzenie konta czy kartę (w większości banków karta jest za darmo jak zapłacisz nią w ciągu miesiąca 100, 200 czy 300 złotych, w Syncu takiego obostrzenia nie ma). Korzystam z konta w Sync od sierpnia zeszłego roku i mogę tylko chwalić.
I jeszcze jedno - darmowe bilety do kina rozdają ;)

@matthewk - nie nie piszę o weekendach.

Co do konta również założyłem w alior sync, już prawie drugi miesiąc leci i jestem zadowolony. Przelewy dochodzą rano na drugi dzień (standardowe) więc jestem zadowolony. Dodatkowo wszystko darmowe, aktualnie tak jak pisał d.v bilety do kina rozdają (chociaż nie skorzystałem z tego :]). Fajnym udogodnieniem jest 5 darmowych ekspresowych przelewów w każdym miesiącu. Kartę otrzymałem listownie, jeszcze nie miałem okazji jej użyć, ale wierzę, że jest okej. Jak najbardziej polecam konto Sync.

/edit: Dodam, że jak miałem pytanie, ponieważ zapłaciłem kartą za transakcję w internecie i po 5 min anulowałem tą płatność, ponieważ operator sklepu miał jakiś problem i nie chciałem czekać kilku dni. Od razu zgłosiłem się do biura obsługi, aby dowiedzieć się czy gotówka już jest do mnie zwracana za anulowaną transakcję. Miły Pan z obsługi "wysunął" mi na czat panel (musiałem się zalogować w celu weryfikacji) i wszystko sprawdził od ręki.

Edytowano przez Groszeq (zobacz historię edycji)

Gość Kamikadze

Możecie rozwinąć o co chodzi z tyymi zwrotami?

Dostajesz 5% kwoty którą zapłaciłeś. Np. Aukcja allegro, płacisz za przedmiot 5 zł i dzięki Sync, wraca do ciebie 25 groszy. Czyli 5%, maksymalnie 50zł miesięcznie i 200 rocznie.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować