Skocz do zawartości
Rstaciak

Hosting - Python (django )

Polecane posty

Witam Was,

przechodząc od razu do meritum potrzebuje w miarę pilnie informacji.

`poszukuje usługodawcy który oferuje hosting z obsługą aplikacji napisanych w języku `Python` posiadający np. `mod_wsgi`, `mod_python`.

Na najbliższe 6-12 miesięcy potrzebowałbym serwer deweloperski (przestrzeń WWW, wielkość bazy danych czy jednoczesna ilość połączeń z nią nie muszą nie muszą być duże a poczta nie będzie w ogóle potrzeba) w tej chwili determinującym czynnikiem jest cena. Po upływie tego czasu najprawdopodobniej chciałbym zaktualizować ofertę tak by był to już serwer produkcyjny (najprawdopodobniej VPS). `

Wysłałem to zapytanie do ovh.pl, iq.pl, home.pl ale nie wiem za ile odpowiedzą ani z jaką ofertą. Czy ktoś z Was orientuje się może w tej sprawie ?

Ja polecam firme megiteam.pl - korzystalem i wedlug mnie pelen profesjonalizm. Godna uwagi oferta jest rowniez firmy Mydevil.net

Moim zdaniem powinno to sie znaleźć w "PROŚBACH" a nie na forum głównym

Jeśli tak to przepraszam, dostałem informajcę o tym forum z innego forum i dodając w innej grupie tematów miałem brak uprawnień.

Gość ZbychuR

Jak wyżej megiteam.pl, sam nie korzystałem z usług tej firmy, lecz znajomy tak i bardzo sobie chwali. Więc skoro firma ma taką dobrą opinię to raczej zła nie jest.

mod_python oznacza wspólny proces (i ten sam włąściciel) dla wszystkich instancji Pythona. Proponuję rozejrzeć się raczej za mod_fcgi + suexec (Twoje procesy z Twoim UID i odrębnymi uprawnieniami).

Jeśli serwer daje tylko CGI (suexec), ale zezwala na długo działające procesy można zastosować bridge cgi-fcgi w języku C który komunikuje się z długo działającym procesem. Wtedy narzut per żądanie jest tylko na fork+exec procesu w języku C ("ciężki interpreter" jest w pamięci na stałe).

Edytowano przez Dariusz Cieślak (zobacz historię edycji)

Zdecydowanie MegiTeam jeśli chodzi o rozwiązanie hostingowe, co do VPS'ów to już zupełnie inna bajka i można się zastanowić, ale generalnie mało jest polskich firm, które patrzą na hosting jako coś innego niż apache z php i mysql ;). Chyba rzeczywiście tylko mydevil,net jeszcze świadczy taką usługę, ale to głównie z powodu samego zastosowania shelli.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się