Dawid Sobieraj 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2013 Cześć, Potrzebowałbym dostępnych kilka adresów IP które mógłbym po pewnej czasie zwiększyć ( ilość IP ). Kwestia jednak miejsca gdzie mógłbym je otrzymać. Przykładowo posiadam w OVH serwer kimsufi i mogę mieć tylko 3 adresy, istnieją tzw. hostingi seo one oferują dużo IP - jednak mało mocy. Chodzi mi tutaj głównie o stawianie stron na inne adresy IP / proxy - możecie coś zaproponować ? Moc obliczeniową moge użyć z innego serwera, a adres wykorzystać z innego ? - chociażby osobny serwer mysql Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2013 Móc jak najbardziej możesz, nawet w rewrite'y się pobawić czy forwarding, problem w tym że wtedy potrzebujesz te 2 serwery 24/7, a razem z tym wzrasta awaryjność i sam koszt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sobieraj 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2013 Strony akurat byłyby proste - chociażby wordpress przy czym mysql miałbym w domu ( symetryk 10/10 ) ? Chodzi tutaj głównie o znalezienie usługi która zapewniłaby mi unikatowe/ IP dla każdej domeny/subdomeny. ( Sam statyczny html/php mógłby zostać na serwerze u mnie lub u tego providera ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikeJones 25 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2013 na neteasy.pl do VPSa mozna dokupic 5 dedykowanych IP, korzystam.. druga opcja to virpus.com w stanach, tez pare IP za mala kase mozna miec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sobieraj 1 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2013 Możesz polecić więcej serwisów ? Nie wiem jeszcze co w kwestii geolokalizacji w przypadku serwera poza PL - da się to oszukać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alwaro 4 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2013 IPv6 może byc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach