lord101 18 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Szukam maszyny która może wystartować od 15.11 pod grę minecraft. Początkowo 10 slotów bo tyle obsługuje panel. Potem być może więcej. Pierwszym etapem będzie test świadczonych usług wynajem na 30dni. Czego oczekuje... CPU: 1.5GHz RAM: 1,5-2GB SWAP: 1GB DYSK: 10GB SSD min R2 Transfer: od 250GB Łącze: nawet 20Mb/s Cena: do 30zł im mniej tym lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 I jeszcze frytki do tego Jak znajdziesz taką ofertę to daj znać to sam chętnie skorzystam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Nie wiem w której firmie dostaniesz VPS'a, który ma 2 gb (albo i więcej) ramu i jeszcze kosztuje do 30 zł. W ogóle o reszcie nie wspominając. Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Frytki już mam, ofertę też, ale czekam na to co napiszą inni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Podeślij ofertę zatem, jestem bardzo ciekaw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Oferta na którą mam oko to: CPU: 2GHz RAM: 2GB BURST: 2GB DYSK: 20GB SSD R10 Transfer: 1TB Łącze: port 100Mb/s Cena: 35zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 A jakaś strona firmy czy strona danej oferty? Jak nie chcesz pisać w temacie możesz podesłać na PW . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Może się nie obrażą jak podam tu: http://vipower.pl/index.php?id=Serwery-VPS-OpenVZ-SSD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 W Ultimahost dostaniesz ofertę w tej cenie z kodem rabatowym z mojej stopki, z tym, że nie wiem jak z testem ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Koszt testu to ja pokrywam, ale biorę maszynę tylko na miesiąc, a Twój kod rabatowy jest przy płatności na rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Masz jeszcze takie kody: VPS_50 - 50% rabatu na dowolną pierwszą płatność na dowolny serwer VPS WHT_25% - 25% zniżki na pierwszą płatność oraz każde odnowienie dla dowolnego okresu rozliczeniowego Może coś się przyda ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 (edytowany) Może się nie obrażą jak podam tu: http://vipower.pl/in...-VPS-OpenVZ-SSD Nie wiem czy widziałeś taki mały napis... "netto" Czyli zapłacisz 43,05 (35*1,23). Przy takim budżecie 40-50zł prędzej a nie <=30zł Edit: Haha - no a już myślałem że vipower zeszło na psy Ucieszył mnie ten napis koło oferty którą podałeś: Na serwerach VPS w ViPower.pl na wirtualizacji OpenVZ SSD obecnie jest wprowadzony zakaz stawiania serwerów minecraft. Edytowano Październik 30, 2012 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Haha - no a już myślałem że vipower zeszło na psy Czemu miałoby zejść lub nie zejść umożliwiając hostowanie serwerów minecraft? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Pierwszym etapem będzie test świadczonych usług wynajem na 30dni. Bezpłatny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lord101 18 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2012 Masz racę, przydatne to przed zakupem Tylko moje wymagania, są o wiele mniejsze niż oferta vipower.pl Więc cena nie może być taka sama. W ostateczności zostaje serv4web.pl który też ma ciekawą ofertę ale we Francji... Bezpłatny? Koszt testu to ja pokrywam, ale biorę maszynę tylko na miesiąc, a Twój kod rabatowy jest przy płatności na rok. Uważne czytanie nie zaszkodzi. Test nie samego VPS, ale działania MC na tym VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inferno 41 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2012 Czemu miałoby zejść lub nie zejść umożliwiając hostowanie serwerów minecraft? Może "zejść na psy" to faktycznie troche mocne wyrażenie ale jest w tym trochę prawdy. Minecraft ze swoją popularnością (w szczególności z nowymi modami typu "hunger games") ma to do siebie, że przez większość czasu chodzi na 100%. Więc jeżeli założymy, że znajdziemy się na matce z paroma takimi serwerami to o burst ram możemy zapomnieć, łącze będzie przez większość czasu stale wykorzystane (zamiast spikować chociaż czasem do góry) a dyski przez większość czasu też będą coś mielić. Jeśli to wszystko połączymy to dojdziemy do wniosku, że takich serwerów nie da się nawet oversellować bo przecież ile można tego upchać żeby się wszystko nie powiesiło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach