Adrian Mazurek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2012 Dzień dobry. Posiadam serwer VPS z Pleskiem - niestety licencja obejmuje tylko 10 domen (Plesk dodatkowo interpretuje konta subdomenowe jako domeny) tak więc mam wykorzystany już limit. Problem jest taki, że posiadam czasem kilka domen do jednej strony - czy jest jakaś alternatywa dla Pleska aby dodać nową domenę? Nie musi się to odbywać w Plesku Myślałem nad 2 rozwiązaniami: - ispconfig (nie wiem czy pogodzi pracę z Pleskiem) - dodawanie ręczne (dodawanie i konfigurowanie przez SSH) - jeżeli tak to w tym miejscu prosiłbym doświadczonych kolegów o porady ewentualnie linki do poczytania Upraszczając Jak dodać i skonfigurować domenę (oraz subdomenę) nie wykorzystując do tego Pleska, który już osiągnął swój limit domen. Za wszystkie porady z góry dziękuje Pozdrawiam Adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 25, 2012 Po pierwsze: trzeba było pomyśleć o tym przed instalowaniem Pleska (bądź kupieniem VPSa z preinstalowanym panelem). Po drugie: ręczne dodanie domeny (vhosta) może nie wyjść, bo prawdopodobnie Plesk odczytuje vhosty (bo nie sądzę, żeby odbywało się to na innej zasadzie) i jak będzie ich więcej niż 10 to zacznie sypać błędami albo zwyczajnie będzie część pomijał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adrian Mazurek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 Home zaproponował rozwiązanie w postaci Webmin'a - co o nim myślicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mcbarlo 61 Zgłoś post Napisano Wrzesień 27, 2012 Reczna rzezba w Plesku to nie jest dobry pomysl. Wydaje mi sie, ze mozna go zbajerowac, bo dane na temat domen odczytuje z bazy danych, ale nie wiem czy nie jest to potem weryfikowane za pomoca zadania crona i tak jak pisze d.v. bedzie potem z tego klopot. Nie wiem jakiego masz Pleska, ale jak dodasz poprostu subdomene to nie jest ona interpretowana jako domena w rozumieniu licencji. Zapewne dodajesz subdomene jako domene i stad przekroczenie limitu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach