Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
arturro

[opinie] Vpol.pl

Polecane posty

Witam,

1. czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat vpol.pl ? Warto tam kupić domene?

2. A co sądzicie o www.adresik.pl ? Bo chhyba tam sie skusze...

1. czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat vpol.pl ? Warto tam kupić domene?

Globalne nie są rejestrowane automatycznie tj 2 dni (tak było pół roku temu nie wime jak teraz)

Skusiłem się na domene .net w firmie www.adresik.pl . Ceny sa bardzo niskie i to mnie skłoniło. To ejst moja pierwsza domena więc nie potrafie ocenić usług, napisze tylko co i jak. Kontakt mailowy trudny, przez telefon nie ma problemu. Rejestracja domeny zajęła 5 dni. W niedziele zamówiłem i wpłaciłem pieniądze. W poniedziałek rano przeszła weryfikację w adresik.pl i miała status oczekuje na akceptacje klienta (domyslam się, że oczekiwano na rejestracje przez cos a'la NASK). Trwało to do piątku popołudnia. Dziś domena funkcjonuje bezproblemu. Zmiana DNS bardzo prosta, i wogóle nie narzekam :-)

Ja także kożystam z usług Adresik.pl i problemów nie było. Może jedynie to że rejstracja musiała przebiegać tylko w Internet Explorer. Teraz jednak myślę powoli o przedłużeniu a na ich stronce połowa rzeczy nie działa. Chcę wejść dod ziału domeny i wylatuje 404. Widać że profesjonalizmu spodziewać się nie można. Jak będzie dalej to zobaczymy.

Mam kilkadziesiąt domen w vpol.pl. Krótko...

Nie miałem najmniejszych problemów.

Globalne rejestrowane do kilkudziesiecu minut od wpłaty.

vpol - Firma jednoosobowa, gość dostępny, tylko w godzinach w jakich uważa, że powinien pracować, a zdarza się, że wyjeżdża, niesamowicie arogancki i nieprzyjemny w kontaktach, jakie miałem z nim jako klient - i co najgorsze - brak powiadomien o terminach wygaśnięcia domen ! rejestracja na własne ryzyko !

Co klient to opinia... ja takich problemów nie mam i nie miałem

Co do powiadomień:

Zwsze dostaje info o wygaśnieciu

Zdecydowanie jest to najprzyjemniesza tego typu firma z jaka mialem okazje pracowac (fakt, z 4 tylko, ale zawsze).

Zalety:

1. Dobry kontakt

2. Wyjscie naprzeciw potrzeb klienta - gdy byla sytuacja wymagajaca dostepnosci kogos z obslugi o 4-5 nad ranem nie bylo problemu - sam nawet sie zaoferowal. Bez dodatkowych oplat.

3. Dobre ceny

Wady: faktycznie dostepni zwykle tylko w godzinach urzedowania, ale czesto mozna kogos zlapac i poznym wieczorem.

Powiadomienia o wygasnieciu sa. Pierwsze dostalem na 28 dni przed, drugie na 21 przed - nie wiem jak jest dalej, nie sprawdzalem.

odgrzebuje, ale nie moge znalezc informacji na ich stronie, a skontaktowac sie z nimi nie da. :/

czy ktos wie ile kosztuje przeniesienie domeny z vpolu do innej firmy? jest to usluga platna?

chodzi tylko o wydanie kodu auth info?

a tak w ogole, to 2 dni temu zmienilem dnsy domeny i dalej przekierowuje mnie na stary adres. kontaktu z vpolem nie ma...

te dnsy zmienia sie w panelu administracyjnym domeny?

nie powinny sie tam znajdowac dnsy mojej firmy hostingowej?

pozdrawiam.

To są DNS "dla domu" :]]]

Po prostu resolvery, dzięki temu widzisz nazwy(domeny), a nie posługujesz się IP.

Każdy usługodawca zazwyczaj posiada swoje serwery nazw, odświeżają się one w różnych odstępach czasowych, dlatego może się zdarzyć że będą one robić problemy.

Tak to w skrócie można opisać.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować