Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Witam Posiadam VPS na Debian Squeeze (Stable) 64 Tak Na maszynie posiadam Team Speak 3 i Minecrafta. Posiadam 2 gb ramu na serwerze (Mało Pluginów) z czego 1,5 gb jest zarezerwowane dla Minecrafta. Gdy odpalam serwer mam zużycie około 40%-45% . Gdy wejdzie 8 graczy już jest ponad 80%. A serwer powinien utrzymywać nawet do 30 graczy przy zużyciu 90%. Nie wiem czy to coś z pluginami bo szczerze nie znam się jeszcze na VPS i Linuxie dobrze. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Powyłączaj niektóre pluginy i sprawdź. MInecraft jest bardzo zasobożernym serwerem gry, szczególnie łakomy na ram jest, bo to java Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Sprawdź czy masz najnowszą wersję javy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 A można wiedzieć jak ? Dobra wiem że sam poszukać muszę bo będą linki do google java version "1.6.0_26" Java SE Runtime Environment (build 1.6.0_26-b03) Java HotSpot 64-Bit Server VM (build 20.1-b02, mixed mode) Chyba najnowsza . Dobra przy 7 osobach mam 57% ale nadal za dużo . Przy 20 procek skacze do 100% (2.66 GHz. Ram 2 GB 85%-90% Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
furek 37 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 To może napisz jeszcze nam jaki masz ten Procek i ile ich jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Jeden procek 2.66 GHz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2012 Jeszcze powiedz jak obliczyłeś to: "A serwer powinien utrzymywać nawet do 30 graczy przy zużyciu 90%." To dla mnie jest niezrozumiałe. Wyższa matematyka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Po prostu wiem jak powinno być z pluginami średnio tak miałem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 A brałeś pod uwagę w swych chytrych obliczeniach coś takiego jak model procesora, jego wydajność, w przypadku VPS obciążenie matki? Przypisałeś im stałe wartości czy jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Nie, wywróżył z fusów. Nigdy ten serwer nie utrzyma 30 slotów bez lagów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Człowieku 2 gb ram i 2.66 ghz to starcza na 40 slotów Na dodatek Lekkie Pluginy. Ale jak samo po paru godzinach dochodzi do 100% w nocy to jest problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Ok to postaw taki serwer na VPS'ie z 2GB RAM DDR1 i procesorem Intel Celeron 2.66GHz - wydzielone z PC na ovz. Dalej nie widzisz różnicy między producentem i modelem danych podzespołów? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2012 Dzizys że mi się minusowanie nie działa ;/ autor tematu dostał by już . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Igor Stokowski 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2012 2 GB Ram DDR3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Biszkopcik 37 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2012 Mam kontakt z serwerami minecraft, na 90% twoim problemem są pluginy, nawet jeżeli myślisz że są one dobre to i tak przy takich sytuacjach musi tam tkwić problem. Tyle w temacie ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2012 Dać minusa za prawdę tak przegrać ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach