Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Pitu

Facebook Share, a Ajax

Polecane posty

Witam

Mam problem z dodaniem przycisków "Udostępnij" na mojej stronie. W miejscu gdzie treści wczytywane są standardowo przycisk działa poprawnie, natomiast przy treściach które ładowane są po przez Ajax, bez przeładowania strony jest problem. Nie wiem czym jest to spowodowane i jak sobie z tym poradzić.

Strona: http://mobitube.pl

Przy obrazkach, które ładują się po otworzeniu strony jest przycisk "Udostępnij". Przy nowych, które pojawiają się wraz z przewijaniem strony już nie ma. Skrypt odpowiedzialny na przycisk ładuję na samym końcu strony (próbowałem również w head).

Ten sam problem występuje przy otwieraniu obrazków. Gdy obrazek otwierany jest w "pop-up" po przez Ajax, brakuje przycisku, natomiast gdy przeładujemy strony z podglądem i zostanie on wyświetlony jako nowa podstrona przycisk wyświetla się prawidłowo.

Problem ten wystepuje tylko przy uzywaniu XFBML, w przypadku iframe nie... ale z powodow wiadomych uzywanie iframe byloby co najmnije nieefektywne ;)

Po zaladowaniu ajaxem nowych tresci trzeba wykonac metode FB.XFBML.parse();, wtedy znaczniki share zamienia sie w klikalny share button.

Zostaje kwestia implementacji tego na Twojej witrynie, nie mam na ta chwile czasu aby przejrzec Twoja witryne i zobaczyc jak ladujesz dodatkowe obrazki, ale byc moze cos takiego sie sprawdzi.

Dzięki @xorg, jak będę w domu to spróbuję to zaimplementować. Po sprawdzeniu napiszę czy coś z tego wyszło.

Próbowałem zrobić to z FB.XFBML.parse();, poczytałem trochę w sieci lecz odpuściłem. Ostatecznie wykonałem przycisk, który wykonuje funkcję w JS otwierającą okno z share.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować