Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam,

niestety dostałem dziś odpowiedź z serwisu i nasza firmowa drukarka (oki b430d) już więcej nie będzie nam służyć. Rozpoczęliśmy nowy miesiąc i mamy w firmie trochę dokumentów do druku.

W związku z tym pilnie poszukuję dobrej laserowej drukarki. Dobrze jeśli będzie miała wbudowany duplex i ethernet lub wifi. Papier koniecznie musi być w zamykanej szufladzie, a nie wystający gdzieś przed drukarkę. Sama drukarka powinna być wytrzymała, szybka i względnie tania. Względnie tania, czyli: cena około 400zł, jeśli jest jakaś super drukarka za 500zł, to oczywiście dołożymy ;). Drukujemy dosyć mało - powiedzmy, że około 100 stron miesięcznie, przy czym liczba ta stale rośnie, a czasami pojawiają się dokumenty po 60 stron do jednorazowego wydruku.

Przeglądałem drukarki i wpadła mi w oko: http://proline.pl/?p=SAMSUNG+ML-2955DW niestety ciężko znaleźć cokolwiek o tej drukarce, ciężko też o zamienniki.

Druga opcja to http://proline.pl/?p=BROTHER+HL-2240D (lub odpowiednik bez dupleksu).

Chętnie poznam Wasze opinie i propozycje innych drukarek.

daj sobie spokój z samsungiem , mam 3 szt które leżą do wyrzucenia, kup sobie dell np 3115 ( na allegro wyrwiesz dobrą szt za 900 zł )

tonery starczają po 8000 stron, a koszt proszku i chipu to 40 zł za kolor, nic tańszego nie znalazłem w użytkowaniu, a jak czarno-białą to kup dell 1135 ( jedna i druga to kombajn drukarka, skaner,fax, i pracuje w lan ) 3115 zarządzasz przez www ;)

Sprzęt chyba zbyt rozbudowany jak na nasze potrzeby, no i przekracza budżet. Przy tych 100-200 stronach miesięcznie koszt tonera nie jest aż tak dużym problemem. Na razie celuję w drukarki nowe - z gwarancją (najlepiej 2-3 lata).

FAX nie jest potrzebny, a skaner mamy osobno bardzo dobry. Dzięki za propozycje - być może przydadzą się w przyszłości.

Ogólnie odradzam ci samsung, poczytaj opinie na np elektroda.pl gdzie opisują ludzie perypetie ze sprzętem .

Po Twoim poście skupiłem się na drukarkach Brother. Mają 36m gwarancji, a ceny są ciekawe. Na razie musimy stwierdzić czy duplex i ethernet są warte swojej ceny.

Aktualnie na tapecie HL-2250DN i jego tańsze odpowiedniki (bez duplexu, ethernetu).

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się