ziomxx2 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 Witam was mam do was prosbe zamowilem serwer VPS z hostujemy.eu wykupilem tam opcje wirutalny pulpit jak wchodze na HyperVM to mam tam tylko Console Acess i nie moge tam nic instlowac to Ubuntu 10.04 tylko kosnola jest moge jakos przejsc na tryb graficzny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 Chcesz tryb graficzny przez panel? Do trybu graf. łączysz się bezpośrednio ze swojego komputera jak do zdalnego pulpitu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziomxx2 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 (edytowany) dziekuje za szybka odpowiedz , sprawa jest taka chcialbym porpostu z mojego komputera "WINDOWS XP" wejsc na ten serwer VPS ale gdy proboje wejsc to mi bledy wywala typu : ten komputer nie moze sie polaczyc z komputerem zdalnym " czytalem ze trzeba jakies srodki wgrac ale jak mam to wgrac ?? musialbym sciagac 700mb na ten HyperVM ? PS : Ubuntu 10.04 jak cos Edytowano Luty 1, 2012 przez ziomxx2 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 (edytowany) heh dokładnie jak kamikadze napisał do trybu graficznego łaczysz się przez zdalny pulpit, np. ja używam NX(nomahine) ale to chyba zależy jaki u cb został zp zainstalowany, w HVM to jedynie ustwienia, statystyki no i konsola awaryjna. Jeżeli kupiłeś vps ze zdalnym pulpitem to wystarczy na twoim pc zainstalować clienta. Ten zp w windows służy do łaczenia sie z sys windows server za jego pomocą nie połaczysz się z linuxem, spróbój nomahine. Edytowano Luty 1, 2012 przez N0Name (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziomxx2 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 (edytowany) o wlasnie niby mieli mi zaistalowac ten NX zaplacilem za to ale i tak sie nie moge polaczyc bo chyba nic nie zainstalowali The NX service is not available on the NX acces was disabled on host 188.165.238.119 Edytowano Luty 1, 2012 przez ziomxx2 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 Do nx musisz zainstalować clienta na swoim pc pobierz użyj danych root i powinno smigać tylko nie wiem jak zainstalowali pewnie dane z root bo ja do zp mam oddzielnego usera. Napisz najlepiej do @bok firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziomxx2 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 (edytowany) pisalem juz do nich duzo razy ale niestety nie odpisuja ;/ sproobje odn owa tego clienta zainstalowac moze teraz zadziala , z gory dziekuje za pomoc i zainteresowanie tematem The NX service is not available on the NX acces was disabled on host 188.165.238.119 dalej to samo mysle ze nie zainstalowali mi tego czy idzie moje teorie jakos potwierdzic? Edytowano Luty 1, 2012 przez ziomxx2 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 Idzie potwierdzić, powiedz jaka to firma, może zadzwon do nich? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ziomxx2 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 (edytowany) hostujemy.eu dzwonilem kilkakrotnie nie odbieraja lub zajete Edytowano Luty 1, 2012 przez ziomxx2 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 Idzie potwierdzić, powiedz jaka to firma, może zadzwon do nich? masz w 1 poście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N0Name 48 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2012 Sora kamikadze niedoczytałem, ziomek napisz na priv postaram się pomóc tobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hej220 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2012 Nie wiem czy jeszcze aktualne ale wpisujesz ip głównej maszyny a nie vps'a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach