kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2011 Chcę aby plik "stats.pl" z katalogu "/home/gaming/staty/" odpalał się co godzinę. Wiem, że muszę do tego użyć crona ale jaką komendą dodać dla niego zadanie wraz z powtarzaniem godzinnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2011 (edytowany) * */1 * * * user /home/gaming/staty/stats.pl przykład dla root: * */1 * * * root /home/gaming/staty/stats.pl taki wpis możesz dać bezpośrednio w /etc/crontab ale nie napisałeś czy masz vps czy chcesz zadanie dodać w panelu directadmin w cron Edytowano Grudzień 30, 2011 przez sshd (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2011 mam vps root zaraz sprawdzę czy działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sshd 127 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2011 mam vps root zaraz sprawdzę czy działa nie zapomnij zrestartować usługi cron po dodaniu wpisu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2011 oczywiście pamiętam. Po kilku minutach polecenie się wykonało. Dzięki za pomic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2011 nie zapomnij zrestartować usługi cron po dodaniu wpisu Chyba, że dodaje przez crontab -e na użytkowniku z jakiego chce odpalać, to wtedy: * */1 * * * /home/gaming/staty/stats.pl i cron zaktualizuje zadania automatycznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wiktor16 29 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2012 Poprawnie nie * */1 * * * a 0 */1 * * * lub 0 * * * * zadanie zostanie wykonane na początku każdej godziny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2012 Poprawnie nie * */1 * * * a 0 */1 * * * lub 0 * * * * zadanie zostanie wykonane na początku każdej godziny A faktycznie, niedoczytałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach