Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
surma

Kloxo - Nie działa FTP

Polecane posty

Witam, mam pewien problem.

Otóż zainstalowałem panel Kloxo, stosując się do instrukcji. Przeniosłem dane z poprzedniego serwera, pakując katalogi domowe użytkowników oraz zawartość katalogu /var/lib/mysql (oczywiście zainstalowałem pakiet mysql-server z repo jeszcze przed instalacją kloxo oraz odpaliłem instalator panelu z parametrem --db-rootpassword), a następnie rozpakowywując je w to samo miejsce na nowym serwerze. W kloxo dodałem użytkowników oraz podpiąłem domeny do katalogów.

Problem jednak dotyczy pureftp. Przy próbie połączenia wyświetla się taki komunikat:

pure-ftpd: relocation error: pure-ftpd: symbol my_make_scrambled_password, version libmysqlclient_15 not defined in file libmysqlclient.so.15 with link time reference

a następnie zrywa połączenie. Komunikat pojawia się zanim zostanę poproszony o wpisanie loginu i hasła.

Zaznaczę również, że wszystko było odpalone na systemie 64-bitowym, mianowicie CentOS 5.7.

Proszę o pomoc.

Wygląda na to, że sobie poradziłem.

Wystarczyło wyłączyć repozytorium rpmforge a następnie downgrade pakietu pure-ftpd. Temat do zamknięcia

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować