Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Malitek

Koniec umowy. Trzeba wybrać nowy telefon

Polecane posty

Gadżeciarze :P

Chcesz solidny telefon, nie bierz niczego z dotykowym ekranem, chcesz bajer z dotykowym ekranem, to niestety, ale licz się z tym, że albo będziesz na niego bardzo uważał, albo będziesz częstym gościem w serwisie. Niedawno brałem nowy telefon i też rozważałem różne opcje - zabawki z Korei od razu odpadły, zostały Nokia i S-E. Xperie niby fajne, ale po paru minutach zabawy uznałem, że nie mam czasu i nerwów na chuchanie i dmuchanie na telefon i wziąłem najzwyklejszego slided'a - S-E Hazel. Aluminiowa rama, solidna konstrukcja i przede wszystkim wyświetlacz, który nie rozleci się jak go rzucę na biurko. Solidnością wykonania przypomina starą dobrą Nokię 6500, tylko bez jej problemów software'owych. A że nie ma Androidów, ch...ów mójów? Po co? WiFi jest, BT jest, java jest, aparat znośny z lampą jest, kamerka do wideorozmów jest, dobrej klasy wyświetlacz jest, Skype light, gg, opera mini i inne pierdoły chodzą szybko i sprawnie, nawet jakiś GPS jest (nie korzystam, więc nie wiem jak się spisuje).

Wiec abonament wezme za 95zł a do wykorzystania co miesiąc 820 minut + 100 minut co miesiac przez 6 miesiecy gratis - wiec ładnie..

Co do telefonu to Disire nie ma wiec albo

Desire Z

Nokia E72 (mam trwałą wytrzymała ale zabawek nie ma)

Nokia C7 - aparat 8 przyciaga ale to C i zalatuje plastikiem

wgl nie patrz na aparat w telefonie bo nie dorówna on cyfrówce, w telefonach/smartfonach nacisk nie jest stawiany głównie na aparat. To co prezentuje Nokia to chwyt marketingowy bo nie da się tego porównać nawet z cyfrówką 5megapixeli

Na twoim miejscu wybrałbym Desire Z

@up: święta racja

Edytowano przez kaszub1136 (zobacz historię edycji)

Gadżeciarze tongue.png

Chcesz solidny telefon, nie bierz niczego z dotykowym ekranem, chcesz bajer z dotykowym ekranem, to niestety, ale licz się z tym, że albo będziesz na niego bardzo uważał, albo będziesz częstym gościem w serwisie. Niedawno brałem nowy telefon i też rozważałem różne opcje - zabawki z Korei od razu odpadły, zostały Nokia i S-E. Xperie niby fajne, ale po paru minutach zabawy uznałem, że nie mam czasu i nerwów na chuchanie i dmuchanie na telefon i wziąłem najzwyklejszego slided'a - S-E Hazel. Aluminiowa rama, solidna konstrukcja i przede wszystkim wyświetlacz, który nie rozleci się jak go rzucę na biurko. Solidnością wykonania przypomina starą dobrą Nokię 6500, tylko bez jej problemów software'owych. A że nie ma Androidów, ch...ów mójów? Po co? WiFi jest, BT jest, java jest, aparat znośny z lampą jest, kamerka do wideorozmów jest, dobrej klasy wyświetlacz jest, Skype light, gg, opera mini i inne pierdoły chodzą szybko i sprawnie, nawet jakiś GPS jest (nie korzystam, więc nie wiem jak się spisuje).

Bzdura, mam juz ponad rok iPhone 4 i noszę go w kieszeni luzem z kluczami bez żadnego "kondona". Praktycznie nie widać rysek i nic nie zapowiada by miał się zepsuć. Spadł mi też kilka razy i wytrzymał jak i ja spadłem :) Przy dobrej ofercie polecam w ciemno...

@LaMe: Tak lista może się przydać ale jest dość "nieobiektywna"

Ocenia telefony po bebechach a nie jak naprawdę chodzą. To że telefon jest super wypas i wgl to nie oznacza że dobrze chodzi bo są tacy mądrzy producenci telefonów którzy psują produkt softem i beznadziejną wydajnością i bardzo rzadkimi aktualizacjami bądź ich brakiem.

@kaszub1136:

wiem że taka lista jest nieobiektywna, dlatego napisałem że podaje linka ze specyfikacją gdzie wszystkie bebeszki są wypisane w jednym miejscu. Przynajmniej nie trzeba latać po stronach producentów gdzie nie wszystko jest wypisane a na polskich to na jednym pisze tak a na drugim inaczej... a tu jest wypisane co potrzeba tak jak jest. Wiem, że niektórzy producenci bardziej wspierają swoje telefony a inni gorzej ale dużo więcej potrafi zdziałać wsparcie ze strony użytkowników którzy tworzą pod te telefony inne szybsze/lepsze rom'y.

Wszystko zależy od człowieka jeden będzie patrzył na to co jest w telefoniku, inny na wsparcie producenta telefonu a jeszcze inny na to czy może sobie do niego kupić obudowę w panterkę...

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować