nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Witam Mam zamiar kupić server dedykowany pod Tibia OTS. I chciał bym żeby utrzymał spokojnie 300graczy i Teraz mam takie pytania czy podalibyscie jakąś ciekawą oferte? i Żeby na servie nie mogli pingować mi dedyka. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Budżet? Blokada odpowiedzi na ICMP to żadne zabezpieczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Cena obojetna ale bez przesady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Cena obojetna ale bez przesady. Ta... zaraz ktoś Ci zaproponuje serwer za 1000 zł miesięcznie (w końcu z OTSów można zarobić miljony) i będzie zgrzyt, bo budżet jest w porywach na poziomie 99 zł miesięcznie. #edit: Następnym razem napisz temat w miarę normalnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 (edytowany) Taki żeby utrzmyał z 300 osób to się pytam czy podacie dobrą jakaś oferte. Edytowano Sierpień 13, 2011 przez nitro54321 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Taki żeby utrzmyał z 300 osób to się pytam czy podacie dobrą jakaś oferte. Nie jesteśmy znawcami Tibji ,więc podaj,jakie obciążenie taki serwer Tibji może generować. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Jeden ots ma taki sprzęt i spokojnie wytrzyma więcej niż 300osób CPU: Intel Quad Core Q6600 4x 2.40+ GHz Memory: 8 GB RAM nternet connection: 100MB/S Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Jeden ots ma taki sprzęt i spokojnie wytrzyma więcej niż 300osób CPU: Intel Quad Core Q6600 4x 2.40+ GHz Memory: 8 GB RAM nternet connection: 100MB/S Lokalizacja? W ogóle znasz się na konfiguracji tego typu sprzętu? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Dobra maszyna kosztuje... hitme.net.pl/dedyki.php Zobacz ww. ofertę. Gdybyś potrzebował indywidualnej konfiguracji lub maszyny na CPU Intel i, odezwij się na PW. Może na początek jakiś VPS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 (edytowany) Lokalizacja? W ogóle znasz się na konfiguracji tego typu sprzętu? Poznań. Masz racje stawiam pierwszy raz OTSa na dedyka. zastanawiam się nad tym? http://www.ovh.pl/produkty/superplan_storage.xml Edytowano Sierpień 13, 2011 przez nitro54321 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawon 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 zapraszam na otland.net/f28 i tam Ci poradzą dokładnie.. musisz podać jaki silnik (np tfs 0.4) jaka mapa (np rl map 100mb) ogolnie czy duzo systemow masz itp itd... w skrócie do ots weź http://www.kimsufi.pl/ 16G albo 24G pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Poznań. Masz racje stawiam pierwszy raz OTSa na dedyka. Ogarnij PW. Wiesz jak to zrobić pod Linuxem,czy potrzebujesz Windowsa? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 To, że na takiej maszynie weszło powyżej 300 osób to nie znaczy, że mapa serwera może mieć 3 MB, a twój będzie miał 50 MB i już nie będzie tak pięknie, wejdzie wtedy jakoś 100 osób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Moja mapa waży 30mb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Zapoznaj się wpierw z różnicami między VPS a serwerem dedykowanym. I nie pytaj o to mnie znów na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Poprostu wiem ze VPS to syf. ja potrzebuje coś lepszego.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Nie zawsze. Zobacz www.takecloud.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 To ile bym musial wydać żeby utrzymał 300osób? waga mapy 30mb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2011 Jaki system oraz engine? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nitro54321 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2011 Moze byc linux Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krystiano22 0 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2013 mozna dolaczyc do tematu kupilem Vps xen 1024.. i niby taki dobry gralo mi na nim 13 osob i byly lagi... czym to moze byc spowodowane skoro na innych slabszych vps graja jna jakims za 70 zl i nie maja lagow przy 40 osobach... hmm prosilbym o odpowiedz :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cybuch 13 Zgłoś post Napisano Marzec 6, 2013 Jak chcesz z OVH to lepiej by było gdybyś wziął http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/sp_32g_ssd.xml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2013 Troche siedziałem w tibii i .... Na mape 30 mb i około 200-300 graczy spokojnie wystarczy Ci: http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/kimsufi.xml mKS 2G - podobno lepsze procesory dają niż jest podane a 2 GB ramu na taką "mapeczke" to az za dość. Spokojnie ci to utrzyma a 50 zł / dedyka to śmiech Tibia nie potrzebuje dobrego łacza a francja to bardzo dobry wybór 0 lagów. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2013 gamehostingtalk.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach