mario1973 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 Jako, że nie jestem zbyt biegły w temacie streamingu, chciałbym Was spytać o radę. Owszem co nieco wygooglowałem, ale może niepotrzebnie wyważam prawie otwarte drzwi.. Co potrzebuję ? Mam kamerkę, z której lokalnie oglądam obraz przez RTSP. Chciałbym puścić to w net za pośrednictwem serwera (niech on weźmie na siebie większy ruch). Jaki soft najprostszy zaproponowalibyście na Linuxa, żeby to wykonać ? M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
potty 36 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2011 twoj komp - dedykk(duuze lacze) - odbiorcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2011 Chcesz aby wysylal go w formie video czy zdjec np. jpg? Bo moze wysylac jako zdjecia i potem player laczy i wysyla np. jedno zdjecie na sekunde a jak video to troche wiekszy plik Jak video to mozesz zwyklego winampa i do tego wtyczke nsv czy cos takiego. A jak przez zdjecia to zaraz poszukam i dam, bo tez kiedys tak wysylalem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2011 Juz nie mogłem edytować Jak chcesz to moge poszukac wysylanie jako jpg, bo zapomnialem kompletnie a spac ide zaraz XD Pozdro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mario1973 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2011 Chciałbym, aby ludzie oglądali płynny obraz z kamery - live. Najlepiej gdyby dało się to wbudować w jakąś stronę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2011 No to dedyka, albo vpsa bierz lub jakis serwe shoutcast, i nadawaj poprzez winampa + wtyczke nsv Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jerry 9 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2011 Ja polecam ze serwisy, które już oferują taką usługę, bez konieczności żmudnej konfiguracji czy inwestowanie w vps: http://www.livestream.com/ http://www.justin.tv/ http://www.ustream.tv/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szaq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2011 Osobiście polecałbym Ci zapoznanie się z kombajnem, jakim jest VLC. Odtwarzasz, przetwarzasz, zapisujesz, streamingujesz, robisz co chcesz. Wszystko dostępne z poziomu konsoli, ale z pulpitu też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2011 Osobiście polecałbym Ci zapoznanie się z kombajnem, jakim jest VLC. Odtwarzasz, przetwarzasz, zapisujesz, streamingujesz, robisz co chcesz. Wszystko dostępne z poziomu konsoli, ale z pulpitu też Czy do tego nie potrzeba jakiegoś serwera z zewnątrz? Ja tego tworu nie mogłem za żadne skarby odpalić żeby działało mi to z kamerą.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2011 Jeżeli masz funckje DynDns to ustaw sobie na routerze a następnie w strefach dns ustaw rekord CNAME np. kamera.domena.pl CNAME DYNDNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach