Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Mam pytanie, z racji, iż G Apps już nie umożliwiają za darmo hostowanie we własnej domenie poczty - pytam Was gdzie teraz? Skrzynek ma być nie dużo, 20 to pewnie max, pojemność hmm 500MB? Chodzi mi o podpięcie pod domenę zewnętrznej poczty - jakoś nie chcę u siebie tego instalować dla tych paru marnych skrzynek... Może znacie jakieś nie drogie 'skrzynkownie'? Pzdr! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Jak to nie umożliwiają? Skąd taka informacja? ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Danor 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Witam. Jeżeli ma to być max. 20 skrzynek, to może aplikacja Google w wersji standardowej się nada? Limit skrzynek w bezpłatnej wersji, to 50 sztuk, a pojemność jak zwykłego konta GMail. Dostępnych jest również kilka innych aplikacji, za darmo. Wszystko co trzeba zrobić, to dopisać kilka rekordów MX i bodajże jeden rekord CNAMES dla domeny. Link:Aplikacje Google Pozdrawiam, Zbigniew K. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 zobacz może prokonto.pl (dziecko o2.pl), w sumie jest alternatywą google apps nie czytałem dokładnie ale daję link do notki o google apps http://ittechblog.pl...go-google-apps/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Kurcze, szukałem w wersji angielskiej i jakoś nie widziałem wersji darmowej... Ale dzięki za linka Sprawdzę też o2. Chociaż u nich pewnie spamu co nie miara... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Mam pytanie, z racji, iż G Apps już nie umożliwiają za darmo hostowanie we własnej domenie poczty - pytam Was gdzie teraz? Skrzynek ma być nie dużo, 20 to pewnie max, pojemność hmm 500MB? Chodzi mi o podpięcie pod domenę zewnętrznej poczty - jakoś nie chcę u siebie tego instalować dla tych paru marnych skrzynek... Może znacie jakieś nie drogie 'skrzynkownie'? Pzdr! Google Apps dalej są bezpłatne w wersji Standard. Zerknij tu: http://www.google.co...roup/index.html ADD: Można mój post skasować. Nie zauważyłem postu Danora powyżej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Aplikacje Google – wersja standardowa są bezpłatne, ale zarejestrowanie nazwy domeny kosztuje 10 USD rocznie. źródło: http://www.google.co...anel/domain/new Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Danor 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Wood, to co napisałeś dotyczy tylko i wyłącznie rejestracji nowej domeny w Google. Edit: Zresztą jest to napisane na zakładce, zaraz nad tym co zacytowałeś. Pozdrawiam, Zbigniew K. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ahes 83 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2010 Może znacie jakieś nie drogie 'skrzynkownie'? atmail.com wygląda jak świetna alternatywa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 Wood, to co napisałeś dotyczy tylko i wyłącznie rejestracji nowej domeny w Google. Edit: Zresztą jest to napisane na zakładce, zaraz nad tym co zacytowałeś. Pozdrawiam, Zbigniew K. dzięki za uwagę, masz rację , jak dla mnie to teraz wersja standardowa w ogule nie ma sensu, skoro trzeba mieć domenę zarejestrowaną u nich, przynajmniej ja to tak rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Danor 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 atmail.com wygląda jak świetna alternatywa.Alternatywa bardzo dobra, tylko jeżeli się nie mylę, webmail jest płatny. Pozdrawiam, Zbigniew K. Edit: wood, dokładniej to wygląda tak, że Ty sam dodajesz tylko 5 rekordów MX oraz 1 CNAMES dla Twojej domeny, nie ma potrzeby (i chyba możliwości), przenosić domenę do Google'a. Wszystkie pozostałe usługi po za pocztą działają normalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2010 z tego co widzę to można kupić u nich domenę, ale nie doczytałem dokładnie i pomyślałem, że teraz jest konieczność kupowania domeny u nich, co jednocześnie wydało mi się bezsensowne, bo pewnie mogła by ona służyć tylko pod pocztę... ale wiem na czym polega idea MX, tylko zakręciłem się bo nie wszystko doczytałem i wyszły lekkie bzdury Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach