Skocz do zawartości
wygodad

Płatna bramka sms - API

Polecane posty

Możecie polecić płatną bramkę sms lub podobne rozwiązanie z możliwością zintegrowania własnej aplikacji z bramką (poprzez udostępnione API) - koniecznie by były potwierdzenia wysłanych sms-ów [Raport doręczenia]?

dzięki za sugestie - wybór praktycznie padł na ten 'serwis' z kilku wytypowanych.;)

a dlaczego akurat ten?

Mnie zainteresował http://www.sms-c.pl/ , po 1. ceny są niższe, a po 2. w regulaminie mają to:

"4. Dostęp do danych Abonenta jak i wszelkich danych wprowadzonych przez niego poprzez Panel Klienta SMS-C lub WebAPI ma wyłącznie sam Abonent oraz wykwalifikowana kadra Administratorów SMS-C. Żadne dane nie były nigdy, nie są i nie będą w przyszłości udostępniane czy odsprzedawane."

Jest to ważne, gdyż swego czasu znajy skarżył się, że korzystając z płatnych bramek (!) zasilił spamerskie bazy numerami swoich klientów.

Przeglądam regulamin smsapi.pl i nie widze tam podobnych zapewnień jak w sms-c.

Aktualnie także jestem na etapie wyboru dostawcy smsów.

Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii? Chętnie usłyszę opinie, bo layout i referencje na stronie oraz hasła typu SLA i 99% uptime nie wpływają na moją decyzję.

a dlaczego akurat ten?

Mnie zainteresował http://www.sms-c.pl/ , po 1. ceny są niższe, a po 2. w regulaminie mają to:

"4. Dostęp do danych Abonenta jak i wszelkich danych wprowadzonych przez niego poprzez Panel Klienta SMS-C lub WebAPI ma wyłącznie sam Abonent oraz wykwalifikowana kadra Administratorów SMS-C. Żadne dane nie były nigdy, nie są i nie będą w przyszłości udostępniane czy odsprzedawane."

Jest to ważne, gdyż swego czasu znajy skarżył się, że korzystając z płatnych bramek (!) zasilił spamerskie bazy numerami swoich klientów.

Przeglądam regulamin smsapi.pl i nie widze tam podobnych zapewnień jak w sms-c.

Aktualnie także jestem na etapie wyboru dostawcy smsów.

Ktoś ma doświadczenie w tej kwestii? Chętnie usłyszę opinie, bo layout i referencje na stronie oraz hasła typu SLA i 99% uptime nie wpływają na moją decyzję.

Witam szanownych forumowiczów. W imieniu całego zespołu smsAPI.pl dziękujemy że polecacie nasz serwis. Konkurencja sprowokowała nas do rejestracji i odpowiedzi na zarzuty :) Oczywiście jako zarejestrowanego w Rejestrze Przedsiębiorców Telekomunikacyjnych przedsiębiorcę (www.uke.gov.pl) z samej ustawy "Prawo Telekomunikacyjne" obowiązuje nas "Tajemnica Telekomunikacyjna" i nie wolno nam nic robić z numerami telefonów, które przepływają przez naszą platformę, o czym konkurencja raczej wie ale jak widać zapomniała :) Doceniamy również że konkurencji podoba się layout naszej strony oraz SLA, takie były założenia i jeśli podobają się także klientom to znaczy że zostały spełnione :)

Punkt odnośnie dostępu do przetwarzanych danych istnieje od momentu powstania platformy w zakładce:

http://www.smsapi.pl/policy.html

jak widać konkurencja nie lubi czytać to dodamy do regulaminu, możliwe że chcą wysyłać od nas a bez tego punktu się boją :)

Dodam jeszcze cenną informację dla programistów którzy stanowią liczną grupę na tym forum. Myślę iż docenicie nasze bezpieczne API, a więc kodowane hasło (bo po co komu takie jawne i widoczne na wszystkich serwerach po drodze) i filtr IP - zasadę działania każdy raczej zna.

Ceny wcale nie są wyższe, biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość nie mamy się czego obawiać.

Pisać źle o konkurencji nie będziemy, w końcu dobry feedback kosztuje i to sporo, a bardziej dociekliwi i tak znajdą różnice :)

Jeden zarzut to dla nas komplement, dodam od siebie kolejny - system punktowy - podobno niejasny - a klienci chwalą że pozwala im korzystać z wszystkich naszych usług, w tym byli klienci naszej konkurencji więc chyba jednak atut...

Pozdrawiam

a w razie pytań i kolejnych postów wątpliwej wartości zapraszamy do nas, wszystko wyjaśnimy :)

Witam szanownych forumowiczów. W imieniu całego zespołu smsAPI.pl dziękujemy że polecacie nasz serwis. Konkurencja sprowokowała nas do rejestracji i odpowiedzi na zarzuty :)

[..ciach..]

Pozdrawiam

a w razie pytań i kolejnych postów wątpliwej wartości zapraszamy do nas, wszystko wyjaśnimy :)

Witaj Piotr. Dzięki za odpowiedź, akurat tutaj nie ma czego się obawiać, nie stanowię konkurencji, poważnie jestem zainteresowany usługą. Aktualnie badam opinie. Przytoczony "zarzut" nie dotyczył smsApi.pl .

Dzięki za przytoczenie Polityki Prywatności, ale uważam że to jedno zdanie powinno znaleźć się jednak w regulaminie, który jest formą umowy z datą obowiązywania. Polityka P. nie przyciągnełą mojej uwagi.

Możliwe, że skorzystam właśnie z Waszych usług. Pozdrawiam.

Cześć wszystkim. To mój pierwszy post tutaj, ale znalazłem ten wątek przez Google i chciałem się wypowiedzieć o smsapi.pl.

Nie posiadam firmy, ale potrzebowałem prostego, sprawnego i pewnego rozwiązania do wysyłania SMS'a na swój własny telefon co jakiś czas w ciągu miesiąca. Założyłem testowe konto. Ich API - w moim przypadku skorzystałem z PHP, bo było mi najłatwiej - fajnie działa i w przypadku właśnie PHP bardzo łatwo jest je zastosować.

Napisałem do Nich przez formularz kontaktowy jak mogę doładować konto. Skontaktowano się ze mną rano w poniedziałek. Otrzymałem fachową pomoc i wyjaśnienia. Także jeżeli ktoś z Was będzie potrzebował rozwiązania z płatną bramką SMS z łatwym w zastosowaniu API do swoich potrzeb, to szczerze mogę polecić tę platformę. Po sprawnym kontakcie ze strony ugługodawcy, a także dwóch dniach testów, na prawdę nie mam zastrzeżeń.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i Ekipę smsapi.pl :)

Edytowano przez olesio (zobacz historię edycji)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się