yatta 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2010 Witam, Czy nie ma przeciwwskazań do rozdzielenia hostingu www i poczty na 2 roznych providerow? Mam problem z dostawca WWW bo systematycznie sa pady laczy i poczta nie dziala. Zmiana providera jest nieco klopotliwa bo potrzebny mi jest hosting Windows, a dobrych providerow jest malo w PL. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2010 nie ma żadnych przeciwwskazań - trzeba tylko odpowiednio skonfigurować DNS'y (MX'y i SPF) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dariusz Cieślak 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2010 Czy nie ma przeciwwskazań do rozdzielenia hostingu www i poczty na 2 roznych providerow? Mam problem z dostawca WWW bo systematycznie sa pady laczy i poczta nie dziala. Zmiana providera jest nieco klopotliwa bo potrzebny mi jest hosting Windows, a dobrych providerow jest malo w PL. Ja bym rzekł, że to jest zalecane. Koszt jest wyższy, ale łatwiej jest niezależnie przełączać dostawców dla tych dwóch usług. Jeśli np. serwer WWW "nie wyrabia" to migracja na nową maszynę nie będzie mieć wpływu na pocztę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach