Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
kaefpe

[wirtualny] pod wortal / spory ruch

Polecane posty

Hej,

rozglądam się za jakimś dobrym hostingiem pod wortal tematyczny należący do pewnego magazynu.

Potrzebny dobry stabilny serwer, z dobrą miłą i szybką obsługą techniczną :D

Wymagania te standardowe to wiadomo, PHP min. 5.2.x, baza danych mySQL(bez ograniczeń wielkości

tj. ograniczona jedynie wielkością konta) IonCube Loader oraz Zend Optimizer itp.. czyli standard jak wszędzie

do tego:

- min.10GB przestrzeni

- min.160GB transferu miesięcznego

fajnie jakby był dostęp do SSH, ponieważ nie wyobrażam sobie wrzucać bazę danych

o pojemności np. 1GB przez jakies phpMyAdmin :)

kowta jaką mamy do dyspozycji to 500zł/rok

dodam że jest tam też forum na skrypcie phpBB3, które nieco obciąża serwer - żeby nie było

jakichś problemów/nieporozumień w relacjach admin-klient :)

znajomy polecał eHost.pl - niestery najwyższy PRO parametrami odpada na starcie a najtańszy VPN

wykracza po za nasz budżet na to przeznaczony.

zastanawiam się też nad Personal na ovh.pl + do tego Serwer SQL u nich razem ok 470zl/rok

najlepiej parametrami chyba pasuje najwyższy pakiet w linuxpl.com ale po tym co przeczytałem

nt. pana Piotra od nich z firmy skreśla ich z miejsca, sam prywatne konto tam będę kupować

ale pod ten projekt się nie odważę bo nie chcę mieć jakiejś niepewnej sytuacji

tak więc na chwilę obecną zastanawiam się nad ovh.pl i pytam czy ktoś może polecić coś lepszego?

w takim budżecie niestety żadnego VPS raczej nie znadję a muszę coś przejściowego w miare

dobrego/solidnego mieć do czasu aż nie zgromadzimy większego budżetu na serwer :D

Gość Łukasz Tkacz

GlowaNET i Webh mają wysokie limity na CPU, ale ten drugi ma chyba zbyt mały dostępny transfer jak na twoje potrzeby.

Jak stabilność ma być pierwsza klasa to polecam Prohost - musisz spróbować na planie Platinium Biznes czy limitów nie będziesz przekraczał (5% na CPU). Jest jeszcze plan Max Biznes (10% CPU), ale to wykracza poza 500zł / rok. Support świetny, no i serwer w Polsce.

A o linuxpl złego słowa powiedzieć nie mogę, choć nie korzystałem zbyt długo z ich usług.

chyba troszke przesadzilem z parametrami bo jak teraz patrze to leci ok 1GB dziennie wiec tak z zapasem to 5-8GB miejsca i transfer 80GB/miech powinno wystarczyc, grunt zeby wytrzymalo phpBB3 i admin się nie burzył o CPU bo bazy danych odziwo nie obciąża obecnie z tego co patrzyłem a głównie CPU dosyć mocno

Jeżeli wystarczy Panu 92GB transferu miesiecznie to zapraszam do skorzystania z naszej oferty! W pakiecie PREMIUM otrzymuje Pan:

Pojemność: 12GB

Transfer miesięczny: 92GB

Bazy danych, konta e-mail, ftp etc bez limitu.

Konta zakładane są na serwerach IBM umieszczonych w Łódzkiej serwerowni.

Pozdrawiam

P.s Jedna klientka na podobnym koncie miała w szczycie czasami nawet 600-700osób online :_)

Ok dzięki wszystkim za zainteresowanie, dostałem 2 chyba dosyć dobre oferty z webh i vipower i prawdopodobnie za jakis czas

sprawdze, ktory bedzie odpowiedniejszy a mozliwe ze do tego czasu cos sie zmieni i jednak jakis VPS wezme :D

temat do zamkniecia

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować