Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
musiaq

Delimiter.us

Polecane posty

Witam serdecznie rozważam opcję przeniesienia się na hosting jaki oferuje amerykańska firma delimiter.us. Co o niej sądzicie?

Oprócz samej oceny tego hosta proszę o analizę sewera pod kątem strony worpress o takich statystykach:

- ok. 2 000 UU dziennie (50 000 - 60 000 UU miesięcznie)

- ok. 10 000 PV dziennie (ok. 300 000 miesięcznie)

- liczba żądań HTTP w ciągu doby - 200 000 - 250 000

- Czas procesora użyty przez skrypty PHP/CGI - 5-6 godzin dzień (z tego powodu zmieniam hosting - limit 4h)

- Czas wykonywania zapytań do baz danych liczony na serwer w ciągu doby - 20min

- Liczba połączeń do baz danych liczona na serwer w ciągu doby - 30 000

- Liczba zapytań do baz danych liczona na serwer w ciągu doby- 100 000 - 150 000

- Liczba wierszy pobranych z baz danych liczona na serwer w ciągu doby - 500 000

- Ilość danych przesłanych z/do baz danych - 3GB

- miesięczny transfer serwera ok. 60GB

Odnośnik do strony z tym tematem - niestety temat z opinią na temat tego serwera zamarł.

Delimiter.us to nieco dziwny twór. Po pierwsze - wbrew nazwie mają serwery w Niemczech w Hetzner (ale dla klientów z Polski to raczej zaleta niż wada). Po drugie kontakt z nimi jest mocno utrudniony - czasami odpisują po paru dniach, czasami w ogóle. Poza tym nie jest z nimi najgorzej - mam tam niewielkiego VPSa i póki co działa bardzo sprawnie.

Także miałem tam przez 1 m-c serwer, support troche się ociąga z odpowiedzią,

pozatym często zmieniaja oferte VPS wraz z cenami, tak jakby niemogli się zdecydowac.

panel DA mieli za free a teraz 5$. Troche dziwna polityka. Na wht.com maja rożne opinie.

Z tanich budżetówek w europie, raczej polecałbym ci wziąść

intovps.com lub enjoyvps.com

Także miałem tam przez 1 m-c serwer, support troche się ociąga z odpowiedzią,

pozatym często zmieniaja oferte VPS wraz z cenami, tak jakby niemogli się zdecydowac.

panel DA mieli za free a teraz 5$. Troche dziwna polityka. Na wht.com maja rożne opinie.

Z tanich budżetówek w europie, raczej polecałbym ci wziąść

intovps.com lub enjoyvps.com

Delimiter.us posiada darmowy DA, można to przeczytać na stronie głównej na dole - delimiter.us

Poza tym mają nieco tańsze ceny niż intovps.com i enjoyvps.com

Kriss83 a jaki polecałbyś mi VPS na moją stronę, o której pisałem w pierwszym poście? Czy w przypadku tych niskobudżetówek - cena równa się jakość (niska)?

Pozdrawiam

Jakość samych maszyn i łączy w "budżetówkach" często nie ustępuje rozwiązaniom stosowanym przez "wyższą półkę". Najwięcej różnic widać w supporcie - droższe firmy oferują support przez maila, telefon i chat 24/7/365, do tego reakcja na awarię jest szybka i często klient nawet nie zdąży zauważyć, że coś nie działało. W rozwiązaniach budżetowych jest niestety zupełnie inaczej - support działa wtedy, kiedy działa, najczęściej bardzo rzadko, czas reakcji na awarię bywa niekiedy dość długi, do tego pomagają tylko w krytycznych przypadkach - raczej nie spodziewaj  się, że w firmie tego typu ktoś będzie poświęcał godzinę na czacie czy przy telefonie, aby wyjaśnić Ci jak zainstalować np. DA na VPSie kupionym u nich.

A jaka jest awaryjność takich serwerów? Czy przy wyżej wymienionych statystykach strony (patrz 1 post) należy się obawiać awaryjności serwera wybierając dla przykładu opcję VPS Small w intovps.com?

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować