Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
marczak

ISPCP Pytanie.

Polecane posty

Witam, mam takie pytanie, czy w ISPCP mogłbym ograniczyc obciążenie konta oraz mysql dla danego konta ??

chodzi mi o to, żeby jak jedna osoba posiadająca u mnie na serwerze konto będzie za bardzo obciążała serwer, to np chmod na htdocs sie zmieni na 000 i dopiero jak obciążenie się zmniejszy to odblokuje.

Witam, mam takie pytanie, czy w ISPCP mogłbym ograniczyc obciążenie konta oraz mysql dla danego konta ??
Nie.

chodzi mi o to, żeby jak jedna osoba posiadająca u mnie na serwerze konto będzie za bardzo obciążała serwer, to np chmod na htdocs sie zmieni na 000 i dopiero jak obciążenie się zmniejszy to odblokuje.
pisz swój bash script.

A w ogóle możesz smiało pytać na ich forum , oni tam są przyjaźni i się cieszą jak ktoś napisze ;-)

I widziałem, że tu ktoś z tego forum w stopce ma linka do hostingu na którym postawił ISPcp produkcyjnie, więc na pewno przez to o co pytasz już przechodził.

Tak możesz. Potrzebujesz php działającego z wrapperem (suexec lub suphp). Następnie możesz limitować to np. za pomocą ulimit. :-))

Może to Cię zainspiruje.

Domyślnie masz /var/www/virtual/domenausera.tld/htdocs/ i w nim pliki strony

a co jak obciąza sqla "alias domeny" - dodatkowe domeny ktore ktoś sobie podpiął ?

One juz są w /var/www/virtual/domenausera.tld/aliasdomeny-innadomena.tld/htdocs/

Poza tym nie gadam z Tobą jak chcesz blokować (chmod) dostęp do nie Twoich danych.

Wrzucenie htaccess chyba by było dojrzalszym i humanitarniejszym rozwiązaniem.

Kolejna sprawa.

Jak juz bedziesz wiedział jaka baza ma takie dobre wzięcie - jak dojdziesz z którego katalogu są do niej zapytania ?

Bazy w sensowny sposób nie po limituje, chyba że nada bazą limit na ilość zapytań. Ale nie da się tego zrobić w sposób % względem zużycia CPU.

Zaś jednak obciążenie interpretatora php da się zmierzyć, a nawet limitować.. I podpowiedziałem Ci już jak to zrobić.

Potrzebujesz php działającego w fcgi/cgi z workerem suexec/suphp. Procesy będą wtedy uruchamiane z UID danego użytkownika.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować