kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Witam, poszukuję hostingu z 1,5-3/10 G (pojemność/transfer). Kilka baz MySQL, kont ftp (możliwość odczytu/zapisu), php, cgi, perl, python, httaccess, mod_rewrite, mile widziane RoR i Postgre a co dla mnie najważniejsze z panelem i ssh z możliwością kompilacji programów (zależy mi głównie na svn i pozostawieniu 1/2 sesji irc). Cena do kilkunastu złotych /m-c. Wiem że istnieje kilka rozwiązań hosting lub ssh, ale ja chciałbym wszystko od jednego dostawcy, byle miałby osobne serwery na hosting i ssh pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemoc 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Mile widzianego RoR-a w tej cenie nie znajdziesz. W linuxpl.com od pakietu w5gb (za 231,80 PLN brutto/rok) można go mieć i chyba po FastCGI (niesprawdzone; nie miałem okazji testować ich usług, ale wiele osób ich poleca). Jeżeli jest możliwe odpalenie RoR-ów to i z perlem nie powinno być problemu - zapytaj ich. Musisz też zasięgnąć informacji co do ewentualnej kompilacji programów, stawiania repozytoriów SVN czy pozostawiania sesji IRC-owych. [EDIT] Twoje oczekiwania wobec pojemności i transferu ten pakiet spełnia z nawiązką. (5GB, 45GB/m-c). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 RoR moge sobie odpuścić , dla mnie byłoby miłym dodatkiem i motywacją do jego nauki, ale svn mi lepiej leży; btw fajnie jakby można było odpalić aplety Javy; już się nawet zastanawiałem, bo obecnie testuje ACE od cal.pl (btw bardzo miły kontakt), żeby kupić ACE + osobne ssh ale wolałbym AIO oferte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemoc 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Powiedzmy, że w cal.pl jest miły kontakt, ale to IMHO za mało, no chyba że jest się typowym klientem... Zapoznaj się z moim wątkiem [wirtualny] Hosting z Ruby on Rails, ssh, a konkretnie z ostatnim postem, jeżeli Railsy w minimalnym stopniu wciąż Cię interesują. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 A ja zapraszam do FireHost.pl, pakiet mini 1,5/10 GB za cenę 45 zł rocznie spokojnie wystarczy. Dostęp ssh, markowe serwer DELL, infolinia 0801, profesionalna pomoc. Firehost.pl - Piekielnie szybki hosting Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 A ja zapraszam do FireHost.pl, pakiet mini 1,5/10 GB za cenę 45 zł rocznie spokojnie wystarczy. Dostęp ssh, markowe serwer DELL, infolinia 0801, profesionalna pomoc. Firehost.pl - Piekielnie szybki hosting jest jedno ale - ssh z dostępem do kompilatora? pzdrw Powiedzmy, że w cal.pl jest miły kontakt, ale to IMHO za mało, no chyba że jest się typowym klientem... Zapoznaj się z moim wątkiem [wirtualny] Hosting z Ruby on Rails, ssh, a konkretnie z ostatnim postem, jeżeli Railsy w minimalnym stopniu wciąż Cię interesują. tak, cały wątek przeczytałem i wniosek nasuwa mi się jeden vps lub kolokacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemoc 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 wniosek nasuwa mi się jeden vps lub kolokacja Ja też w końcu chyba tani VPS wezmę, co niewiele drożej będzie kosztować niż w5gb w linuxpl, a możliwości oczywiście większe. Może zrobię jeszcze w wolniejszej chwili test tego w5gb + RoR, bo jeżeli wszystko chodziłoby jak należy, to zawsze zaoszczędzi parę złotych i czas na konfiguracji VPS-a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rezor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2008 Żaden shared hosting, nie da Ci dostępu do kompilatora, a juz napewno nie mozliwosc stawiania sesji IRC Pozostaje wyłącznie VPS (a moze rps z ovh ?) lub mocne konto shell (polecam www.mydevil.net) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 co do shared hosting + ssh -> rozmawiałem z firmą netzip.pl i zgodzili się na kompilator i pozostawienie sesji irc, tylko zastanawiam się czy jest to jedyna taka firma pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 profesionalna pomoc. U nas nie jest aż tak piekielnie "profesionalnie", więc nie polecę w tym temacie swojej oferty. Mogę tu jednak polecić serwer RPS we Francji z oferty OVH. Myślę, że jest to jedyne sensowne rozwiązanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczortrex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 btw dzisiaj przeczytałem z FAQ linuxpl że trzeba uiścić 50zł jednorazowej opłaty za używane svn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateusz232 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2008 Jak ktoś potrzebuje konta jako hostingu z ssh mogę cos użyczyć z rootnode.net gdyz zbytnio z niego nie korzystam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach