Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Frogotten

Safe mode or not?

Polecane posty

No wiec tutaj jest nasza kontynuacja off topa z tematu webd.pl.. jakie jest wasze zdanie na ten temat ? Ja osobiscieu wazam ze jesli safe mode to tylko te najniebezpieczniejsze funkcje nie wykorzysytwane w najbardziej popularnych scryptach / np. moje uzeranie sie z Invisionem /

a czy safe mode to jest brak funkcji system() i ttym podobnych? Czy ma jeszcze jakieś ograniczenia?

Gość Fobi

Witam,

o trybie safe mode w php mozna poczytac TUTAJ.

Na szybko wychodzi, ze uzywanie tego trybu nie jest konieczne przy dobrze skonfigurowanym serwerze i moze to prowadzic do pewnych wnioskow.

Pozdrawiam

jak to w końcu jest z safe modem. Co daje on providerowi bo co zabiera klientowi to ja juz wiem - skrypty nie działają, upload plików jest niemożliwy jednym słowem fantastico jest do ......bani. Pozatym czytam że safe mode-ON dobrze skonfigurowany nie stanowi problemu dla skryptów nielubiących sejfamoda. Czy można pouczyć providera jak stosować safe mode by klientowi nie przeszkadzał? :evil:

Gość adamszendzielorz
Do tego suexec i jest w ogole milo.

Niestety kosztem wydajnosci i obciazenia maszyny.

No ale bez suexec'a nie odwazylbym sie puscic tej calej zgrai dziurawych phpbb i innych ;-)

Dla wiekszych stron mozna jeszcze uzyc trybu FastCGI - wydajnosc bliska mod_php, bezpieczenstwo wersji CGI, niestety zjada duzo pamieci ale potrafi mocno zbic obciazenie i zwiekszyc szybkosc generowania PHP o kilkaset % :P

pozdr.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować