Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Noone

Lighttpd, rewrite i 404

Polecane posty

Spotkaliście się może z sytuacją że lighttpd wyrzuca błąd 404 gdy połączenie przychodzi z zewnątrz (np. google) i aktywny jest rewrite?

url.rewrite-once = ( 
 ".*\.(js|ico|gif|jpg|png|css)$" => "$0", 
 "^/stats$" => "/stats/",
 "" => "/index.php"
)

Czyli np. hxxp://dom.tld/cos/innego

I teraz gdy wchodzę na stronę z zakładek, czy pomiędzy linkami na stronie nie ma problemu.

Gdy z google czy jakiejś strony gdzie podany był link wychodzi że nie działa rewrite tylko najprawdopodobniej próbuje odczytać katalog co powoduje 404. Teraz co dziwne wystarczy przejść do adresu i klepnąć enter i strona wczytuje się normalnie. W nagłówkach zwykła odpowiedź 404.

Pod apachem jest wszystko w porządku.

I teraz gdy wchodzę na stronę z zakładek, czy pomiędzy linkami na stronie nie ma problemu.

Gdy z google czy jakiejś strony gdzie podany był link wychodzi że nie działa rewrite tylko najprawdopodobniej próbuje odczytać katalog co powoduje 404. Teraz co dziwne wystarczy przejść do adresu i klepnąć enter i strona wczytuje się normalnie. W nagłówkach zwykła odpowiedź 404.

zapodaj cały plik konfiguracyjny strony i jak mozesz plik glownej konfiguracji.

Coś mi świta, że globalne ustawienia mogą się pierdzielić w zależności od referer.. ;)

Standardowa konfiguracja lxadmin. Wczoraj spędziłem z pół dnia próbując coś o tym znaleźć i ani słowa więc zaczynam podejrzewać że może skrypty panelu (lxsuexec) coś mieszają.

PS. Chyba sobie to spolszczenie skasowałem. Napisz może do pytającego w pierwszym wątku czy jeszcze ma. Zresztą ostatnio panel tak się zmienia że jego spolszczanie mija się z celem.

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować