Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
jureqm

Germano.pl

Polecane posty

Witam,

mam do Was pytanie, jaka jest wasza opinia i co sądzicie o domenie germano.pl? Chce na neij postawic serwis niemieckiego, internetowe centrum języka niemieckiego. Powiedzcie co ogolnie o niej sądzicie, jak jest jej wycena, czy sie nadaje na taki serwis, do tej pory spotkalem sie z dosc pozytywnymi opiniami. Chcialbym jednak znac wasze zdanie.

Zalety wg mnie:

- nazwa ładnie brzmiąca

- łatwa do zapamiętania

- nawiązująca do j. niemieckiego

Wady wg mnie:

- niektrórym internautom może kojarzyć się ze sklepem germanos.pl

- może dawać ruch z domen german.pl i germanos.pl ale może tez w przyszlości na tym tracić (to może być wada i zaleta)

Zgadzadzie sie z wadami i zaletami co do tej domeny? Jeszcze raz, czy taka domena nadaje sie na serwis o niemieckim? I jak tu sie ma domena sprechen.pl? lepsza/gorsza?

Łączę pozdrowienia.

Gość

Kojarzy się z germanos : ) to jest jak dla mnie duuuuży minus..

może germania? bo tak chyba ta kraina się kiedyś nazywała.. heh, a żeńska forma też miła : ) i wiesz.. potem możesz do tego dorobić filozofię, że "germania - kraina uczących się niemieckiego" czy coś heh

Jak dla mnie OK :) tym bardziej, że sprawy salonów Germanos ucichły po tym jak Play wykupiło większość ich od Ery i nie ma reklam salonół Germanos w TV, więc i słuch o nich coraz bardziej będzie ginąć...

Chociaż propozycja Sponsi o tej "filozofii strony", także nie jest najgorsza :)

Jak dla mnie OK :) tym bardziej, że sprawy salonów Germanos ucichły po tym jak Play wykupiło większość ich od Ery i nie ma reklam salonół Germanos w TV, więc i słuch o nich coraz bardziej będzie ginąć...

Chociaż propozycja Sponsi o tej "filozofii strony", także nie jest najgorsza :)

To moze wybije germanosa moja nazwa germano.pl. Mysle ze po odpowiednim wypromowaniu domeny moze sie dobrze sprawdzac. Jak sadzicie? (to ma byc spory serwis o niemieckim)

Jestem za, uważam, że jeżeli tylko odpowiednio stworzysz serwis - zarówno technicznie, jak i merytorycznie - to ta domena jest jak najbardziej odpowiednia.

Pozdrawiam.

Gość

a ja raczej przeciw jednak.. jakoś tak nie czuję tego "germano".. takie to bezpłciowe, niedokończone (kończy się na "o").. chyba taki piłkarz też jest, heh... zresztą wypowiedziałem się już wyżej, a zadajesz praktycznie to samo pytanie.. heh

Gość

niemszczyzna? przecież to ciężko nawet wymówić.. w dodatku takie trochę obraźliwe się wydaje.. jakby polako-niemiec próbował mówić po.. no właśnie nie wiadomo jakiemu heh

ja utrzymuję stanowisko.. szukaj czegoś lepszego... albo weź co chcesz : )

potem spytam dziewczynę, robi mgr z niemca, to może podpowie..

a może jakiś "dojcz.pl" czy coś : ) heh

Haha dojcz.pl jest świetny :) a nazwa germano.pl łatwo zapada w pamięć i fajnie brzmi, więc myślę że warto się wokół niej zakręcić. Ale to moja skromna opinia laika ;)

Zaloguj się, aby skomentować

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować