superuserek 0 Zgłoś post Napisano 20 Kwiecień Witajcie! Przyszła kryska na matyska i trzeba niestety ciąć koszty. A tak zupełnie na serio to chcę się zdecydować na vps z ipv6 ze względu na korzystniejszą cenę niż w przypadku serwerów z ipv4. Jak wygląda proces podpinania go pod domenę? Słyszałem że trzeba to zrobić po stronie ISP. Może ipv6 trzeba podpiąć pod ipv4 mojego routera i domenę podpiąć pod publiczne ip mojej sieci? Tylko czy to o to chodzi i jeśli tak, to jak to zrobić. Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasz1990 0 Zgłoś post Napisano 24 Kwiecień Naprawdę już tak w PL bieda dokucza że nie masz 6 zł netto za IP?. Rekord IPv6 podłącz przez Cloudflare AAAAA i już będzie ci tunelować po V4 za darmo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
superuserek 0 Zgłoś post Napisano 24 Kwiecień 2 godziny temu, lukasz1990 napisał: Naprawdę już tak w PL bieda dokucza że nie masz 6 zł netto za IP?. Rekord IPv6 podłącz przez Cloudflare AAAAA i już będzie ci tunelować po V4 za darmo. tego vpsa tyle co ja będę używać to..., zresztą nie mówiłem z tą kryską na matyska zupełnie poważnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukasz1990 0 Zgłoś post Napisano 24 Kwiecień Ja to rozumiem, mam zdrowy dystans to życia ale mam lekko bojowe antyrządowe nastawienie, dlatego kpię że w PL już ludzi na IPv4 nie stać. Na to forum po 10 latach nieobecności z ciekawości czystej wróciłem, bo widzę nowego krzaka i fajnie młodość wspominać i te bojowe nastawienie do życia. A co do IPv4 w taki sposób można to zrobić lekko na Janusza ale nie takie rzeczy się robiło. AAAA w CF i jazda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atmosfera 1 Zgłoś post Napisano 25 Kwiecień IPv6 nie jest wspierane jeszcze w dużej części operatorów i najlepiej rzeczywiście jechać przez Cloudflare. Sprawdzone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
superuserek 0 Zgłoś post Napisano 1 Maj Dnia 25.04.2023 o 08:46, atmosfera napisał: IPv6 nie jest wspierane jeszcze w dużej części operatorów i najlepiej rzeczywiście jechać przez Cloudflare. Sprawdzone. z tego co sie orientuje to cf w darmowej wersji pozwala uzyc rylko 80 i 443, co z portem np. do ssh, cpanel, webmin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atmosfera 1 Zgłoś post Napisano 3 Maj Jeżeli chcesz ustawić cPanel etc. to do niego musisz mieć IP bez ichniejszego proxy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
superuserek 0 Zgłoś post Napisano 4 Maj 15 godzin temu, atmosfera napisał: Jeżeli chcesz ustawić cPanel etc. to do niego musisz mieć IP bez ichniejszego proxy. nie rozumiem, a co w przypadku webmina z portem 10000 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atmosfera 1 Zgłoś post Napisano 4 Maj Tak samo. Nie da rady z proxy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atmosfera 1 Zgłoś post Napisano 5 Maj Mała poprawka. Cloudflare dopuszcza te porty: https://developers.cloudflare.com/fundamentals/get-started/reference/network-ports/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
superuserek 0 Zgłoś post Napisano 5 Maj 5 godzin temu, atmosfera napisał: Mała poprawka. Cloudflare dopuszcza te porty: https://developers.cloudflare.com/fundamentals/get-started/reference/network-ports/ a co z portem do ssh 22 i ftp 21? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
atmosfera 1 Zgłoś post Napisano 6 Maj Nie ma takiej opcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach