Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

  • progreso.pl

    Partner technologiczny

    Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

    Partner technologiczny

    Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

    Partner technologiczny

    S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

    Partner technologiczny

    Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

 

Kolopik

Dołączył: 14 gru 2009
Offline Ostatnio aktywny: Prywatne

Moje posty

W temacie:Exone.pl - ktoś słyszał?

Dzisiaj, 10:28

Zobacz postkammil1, o 26 maj 2012 - 09:58, powiedział:

za taką cenę widziałem dużo lepsze oferty...
Chyba na allegro :>

Exone jest tanie, bo nie są w stanie zagwarantować żadnej stabilności usług. Ich uptime serwera nie przekracza 7dni...

W temacie:Poczta e-mail. Adres?

Wczoraj, 21:24

Z jakiego adresu otrzymujesz te wiadomości? Wiadomości wysyłane są z serwera smtp, czy za pomocą funkcji mail? Są to emaile aktywacyjne? Popraw je, ważna jest także składnia, napisz w jeżyku polskim. Ponadto ktoś mógł złośliwie zaznaczyć twoje wiadomości jako spam, w co raczej wątpię Dodany obrazek Możesz tutaj sprawdzić twoją domenę: http://www.mxtoolbox...blacklists.aspx

btw gdzie wysłałeś wiadomośc, że wleciała do spamu? Jaka poczta?

Głupotą jest pisać, że firma jest temu winna. Nie pozwoliłaby dodać swoich adresów IP, domen do spam listy.

W temacie:Poczta e-mail. Adres?

Wczoraj, 20:55

Zobacz postRafoX, o 25 maj 2012 - 20:54, powiedział:

jeśli to nie vps i nic nie kąbinował to powinno śmigć samo


też nie miałem ipb
tutaj pytaj
http://forum.invisionize.pl/
Wiem, że to shared, ale to nie zwalnia go z ustwienia poczty w IPB. Pewnie może sobie wybrać z jakiego adresu mają być wysyłane wiadomości, a do tego potrzebuje podać konfigurację serwera tj. host, port, nazwa użyszkodnika, hasło do konta e-mail.

W temacie:Poczta e-mail. Adres?

Wczoraj, 20:52

Zobacz post.:KuKiS:., o 25 maj 2012 - 20:50, powiedział:

A gdzie mogę to edytować? Niestety ustawienia mam po Angielsku a znajomość mojego angielskiego jest słaba jak na razie.
Nie wiem :D Nie miałem nigdy IPB, tylko tak przypuszczam.

W temacie:Poczta e-mail. Adres?

Wczoraj, 20:49

Zobacz post.:KuKiS:., o 25 maj 2012 - 20:45, powiedział:

Ok, udało mi się to ogarnąć, przy okazji spytam, IPB nie wysyła mi linku aktywacyjnego, w czym może być problem?
Może to być spowodowane błędną konfiguracją serwera smtp w ustawieniach IPB.