Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

[opinie] Webh.pl

362 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Webh.pl

#21 Morfeusz_2005

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 48 postów

Napisany 29 wrzesień 2008 - 18:32

Ogólnie serwis jest super i serdecznie polecam.
Fakt że nieraz są problemy z bazą danych np. u mnie nieraz strona nie działa z 10 razy dziennie po 5 minut, ale to tylko dlatego, że cały czas serwis jest udoskonalany. Przecież wiadomo, że muszą wyłączać bazę, aby coś się nam na stronie nie schrzaniło podczas ich prac.

Wiec nieraz są problemy z bazą. Ale kiedy baza chodzi to serwis jest miodzie. Strona ładuje się zaskakująco szybko. W razie problemów serwis udziela bardzo szybkiej pomocy, mimo iż bardzo, a to bardzo zaśmiecam im gg problemami. Ogólnie teraz mam kilka problemów z serwisem, ale oni jako jedyna forma hostingowi (a miałem ich wiele) pomaga od razu, czy to jest błahostka, czy jakiś poważniejszy problem. Naprawdę serdecznie go polecam.

Ceny są dobre.
Serwery są bardzo szybkie (wraz z bazą).
Bardzo szybka pomoc.
Zawsze pomagają.
Jak są Jaksie problemy, to tylko dlatego, że jest coś ulepszane.

Mogę tak pisać dużo o nim.

#22 Chlorofil

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 04 październik 2008 - 23:07

tak różowo jak w tych opisach to niestety nie jest. nie polecam na pewno użytkownikom wszelkich skryptów używających bazy danych - niestety z serwerem mysql są permanentne problemy.....

szybkość wsparcia w porządku, przynajmniej w tych sprawach które mogą być łatwo rozwiązanie, przy zgłaszaniu dłuższych usterek niestety często brak odpowiedzi - być może admin wychodzi z założenia, że naprawienie mówi samo za siebie.

ftp w porządku. dla stron html czy potrzebujących przestrzeni dyskowej hosting będzie w porządku. dla skryptów nie za bardzo.

#23 szaq

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów

Napisany 06 październik 2008 - 20:03

Nie korzystam z hostingu WWW, więc nie mogę się wypowiadać na temat działania baz danych czy serwerów WWW.

Usługą jaką miesiąc temu zakupiłem w firmie webh.pl był serwer VPS Start.
O działaniu samego serwera nie mogę powiedzieć nic złego. Zdarzyły się dwie czy trzy przerwy w działaniu, ale to można zrozumieć, bo przecież nic nie może działać wiecznie, a jeżeli były jakieś poprawki techniczne, to na pewno miały one tylko pozytywne skutki.

Szybkie łącza, żadnych lagów na SSH czy też przy FTP.
Co prawda po angielsku, ale za to bardzo funkcjonalny panel serwerka.
Prawdą jest też to, że BOK "zrobi wszystko dla zadowolenia swoich klientów".
Zawsze dostaniemy uprzejmą odpowiedź na pytania czy też uzyskamy szybką pomoc w problemach.
Pierwszy raz spotkałem się też z sytuacją, gdzie po przekroczeniu transferu o prawie 1.30GB nie musiałem nic dopłacać ;)

Reasumując:
Jestem mile zaskoczony jakością świadczonych usług i działalnością administracji.
Pozostaje mi tylko polecić serwerki VPS w webh.pl

#24 masteron

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 48 postów

Napisany 11 październik 2008 - 15:30

Miałem duże problemy żeby uzyskać odpowiedzi od BOK. Zakłdanie mojego konta trwało 8 dni.
Przeglądam stronę, która leży na webh codziennie i pady rzeczywiście się zdarzają bardzo często, wczesniej tłumaczone było pracami konserwacyjnymi.
Ja się poddałem :D

#25 Chlorofil

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 11 październik 2008 - 19:24

Zobacz postMatte, o 11.10.2008, 18:43, powiedział:

Od takich sprawy jest BOK firmy. Zgadzam się w 100% z webh.pl - Powinieneś najpierw tam napisać, a dopiero później wyrażać niezadowolenie na publicznym forum :D

Od takich spraw jest BOK, jednak jeśli BOK nie odpowiada na takie zgłoszenia choćby skromnym "(przepraszamy,) już działa" to faktycznie można stracić ochotę do wysyłania takich e-maili - dotyczy to serwera sql, którego pady zdarzają się relatywnie często, przynajmniej wieczorami kiedy mam czas zerkać na swoje strony. Po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach zaczyna działać. Serwery z www chodzą lepiej, choć czasem pady się zdarzają, jak ok. 20 na kilkanaście minut.

Wracając do tematu wątku, zgadzam się z Erwin, że opinie w tym temacie na temat webh.pl są stanowczo zbyt entuzjastyczne w stosunku do tego co się otrzymuje.

#26 webh.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 947 postów
  • Firma:FHU WEBTE
  • Imię:Kamil

Napisany 11 październik 2008 - 19:26

Chlorofil,

mogę prosić na pw Pana login oraz z jakiego adresu e-mail i kiedy Pan pisał? Na wszystkie zapytania odpisujemy... :D

Pozdrawiam
Webh.pl - nowa oferta serwerów VPS

#27 Chlorofil

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 11 październik 2008 - 19:34

Wysłałem PW z dwoma zapytaniami bez odpowiedzi.

Pozdrawiam!

#28 vegetagt

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 115 postów

Napisany 12 listopad 2008 - 18:47

no i przyszedl czas, bym wystawil komus opinie... no i padlo na webh.pl, bojcie sie <_<

Wszystko rozchodzi sie o VPS start ( obecnie 23zl, wczesniej 30zl )

Na poczatku korzystalem z niego w kwietniu br, gdy webh wprowadzalo VPSy jako nowosc.
Wtedy troche bolal kiepski routing via crowley oraz ~cotygodniowe restarty vpsow w zwiazku z modernizacja glownego serwera.

Obecnie posiadam VPSa od lipca. Routing jest niezly, z lokalnej kablowki (vectranet) pakiety leca atmanem. Pakieciki sie nie gubia, ping stabilny i IMHO niski ( 15ms ). Swego czasu trzymalem tam maly serwerek q3 - gracze nie narzekali :)
Firma potrafi dostosowac oferte do potrzeb klienta ( czy to cenowo, czy parametrowo ), mozna uzyskac korzystne znizki ;)

Obsluga klienta jest na dobrym poziomie. W sumie to nawet nie sadzilem, ze za 23zl/miesiac bedzie chcial mi ktos odpowiadac :)

#29 webh.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 947 postów

Napisany 22 grudzień 2008 - 14:56

Dzisiaj i WE WSZYSTKIE DNI ŚWIĄTECZNE pracujemy od godziny 14 :)

Pozdrawiam

#30 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • 1662 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 grudzień 2008 - 17:43

od godziny 14 czy do godziny 14?:)

pewnie literówka;-)

#31 webh.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 947 postów

Napisany 22 grudzień 2008 - 19:38

Tak jak pisałem support jest dostępny od godziny 14 :)

Pozdrawiam

#32 misioN

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 163 postów
  • Firma:brak

Napisany 25 grudzień 2008 - 14:42

Jak najbardziej polecam webh.pl, od kilkunastu dni posiadam tam serwer vps, i jestem zadowolony :)

Największe plusy:
-cena
-parametry serwerów
-mily kontakt z adminami

#33 oomaster

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Firma:Krzak sp. z o. o.
  • Imię:Tomasz

Napisany 28 grudzień 2008 - 22:45

Sam korzystam z usług tej przemiłej firmy i jestem w 100% zadowolony. Obsługa jest wyśmienita, parametry serwerów i ich możliwości są ogromne. Dodatkowo mogę stwierdzić ,że to nie jest firma krzak która za tydzień zwinie interes.

Ta firma to przykład jak można od zera prowadzić dobrze prosperujący hosting. Uptime mają wysoki, wiadomo nie ma firm idealnych ale ich restarty itd. są bardzo ,rzadkie. Ewentualnie o wszelkich przerwach informują dzięki czemu ja nie tracę nerwów :P

Podsumowując, znakomicie się rozwijają mam nadzieję ,że rozwój będzie bardzo owocny.

<lol2>

#34 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2391 postów

Napisany 05 luty 2009 - 11:15

HyperVM to panel do zarządzania VPSami jako takimi - jego start/stop/przeinstalowanie systemu. A co sobie na tym VPSie zainstalujesz, to tylko i wyłącznie twoja sprawa.

Jeśli natomiast chodzi ci o konto hostingowe, to panelem jest DirectAdmin na porcie :2222

#35 user1

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 124 postów

Napisany 10 luty 2009 - 20:29

Witam

Trudno mi jak narazie ocenić ofertę na + czy na - jestem narazie zdania neutralnego, pierwszego dnia kontakt błyskawiczny i uruchomienie testowej usługi zaś od dwóch dni kontakt 1,5 w skali od 0 do 10. W najbliższym czasie ocenię.

Pozdrawiam

#36 mix111

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 22 luty 2009 - 22:06

Wystawię i ją swoja opinie dotyczaca webh.pl

Korzystalem z tego serwera jakis czas temu. Serwer bardzo slaby , ciagle awarie mnie spotykaly. Wolne generowanie sie stron. Problem zglaszalem wiele razy jednak bez skutku. Awarie ciagnely sie przez miesiace.Zapewnienia nic nie dawaly. Wystawialem juz opinie jednak byly kasowane przez Panow moderatorow. Dlaczego? nie wiem. Nie mam zamiaru nikomu robic na zlosc jednak ostrzegam ludzi przed takimi firmami jak webh , webr. Po co maja tracic pieniadze i czas? To rada dla innych.

POZDRO

#37 webh.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 947 postów

Napisany 22 luty 2009 - 22:11

Witamy Pan a od fifaplay.com.pl ;) stroan była tak przeładowana grafiką że nie dziwiło to jak te forum działało ;) Z Panem temacik zamknięty, powiem, że takiego klienta jeszcze nie miałem B) ale jak to się mówi trzeba wszystkiego spróbować. Opinia według mnie jest w ogóle bezpodstawna bo to jak się forum ładowało to Pana zasługa, nie moja B). Teraz widzę, że poszedł Pan po rozum do głowy i usunął Pan tą grafikę która była w każdym dziale forum.

#38 mix111

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 22 luty 2009 - 22:15

Heh,ze macie 10 tlumaczen na godzine to wiem ;) Niestety zawiodę Pana. Inni znajomi maja taką sama opinie. Nie korzystam juz z waszego hostingu ok. 4 miesiecy i jestem bardzo zadowolony. Strona przeladowana grafika? mam tyle grafiki co mialem. Posiadam dhosting.pl i jestem w 100 % zadowolony. Nie ma padow,strona chodzi bardzo szybko. Wiem,ze wszystkie zle opinie sa kasowane ;) ale jak napisalem to niech ludzie wiedza. To jest czysta prawda B)

#39 webh.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 947 postów

Napisany 22 luty 2009 - 22:17

Chce Pan zrobić ze mnie idiotę po raz kolejny? Chyba wszyscy widzieli jak strona wyglądała kiedyś i jak wygląda teraz.

#40 mix111

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 22 luty 2009 - 22:18

Nie kto ma wiedziec? zwalac wszystko na grafike to niezla komedia. W nazwie, webr i dhosting mialem tyle samo grafiki. o Padach mozna przeczytac w archiwum.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników