Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Hetzner.de

16 odpowiedzi na ten temat

Hetzner.de

#1 hjr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • Firma:widzialni.pl

Napisany 11 październik 2007 - 11:53

Witam,

Jakoże to mój pierwszy post, więć witam serdecznie wszystkich i z góry przepraszam za moje głupie pytania :).

Na temat tej firmy można dużo przeczytać na forum, jednak mimo wszystko mam kilka pytań. Otóż zdecydowałem kupić tam dedyka (DS7000), i teraz stoje przed wyborem OSa. Jak to jest z konfiguracją? Jeśli wybiorę Debiana 64Bit z LAMP to czy te usługi bedą już odpowiednio skonfigurowane czy też jest to podstatowa konfiguracja? Co do panelu zarządzania to co byście polecali? Ile czasu od momentu wpłaty czeka się na serwer?

Szukam także osoby (firmy), która podjęłaby się skonfigurowania tego pod moje potrzeby. Chodzi mi o profesjonalne podejście do tematu. Chciałbym aby były to osoby, z nieco większym stażem niż jeden postawiony i skonfigurowany serwer. Jeśli znajdą się chętni to zapraszam na PW.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Polecam profesjonalne pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach, oraz sponsoring stron www.

#2 Linux

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1256 postów

Napisany 11 październik 2007 - 12:31

Tak jak wszędzie dostaniesz nowo zainstalowane usługi, nie ważne czy wybierzesz debiana 32 czy 64 bit.

To jest dedyk, konfiguracją masz zająć się sam :)

#3 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 11 październik 2007 - 12:35

Witam,

Mogę śmiało polecić Ci dwie osoby z tego forum:

http://www.webhostin...p?showuser=2153
http://www.webhostin...hp?showuser=697

Obydwaj Panowie reprezentują taką samą, wysoką jakość i rzetelność więc o Twoim wyborze zdecyduje raczej kwestia finansowa :)
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#4 Ryzy

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 46 postów

Napisany 11 październik 2007 - 12:37

Serwer jest w ciagu 24 godzin od momentu dostarczenia wiadomosci email z trescia ze support przyjal Twoje zamowienie :)

#5 hjr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 11 październik 2007 - 13:04

Dzięki za wszystkie odpowiedzi oraz informacje. Temat uważam za zamknięty. Znalazłem to czego/kogo szukałem :).
Polecam profesjonalne pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach, oraz sponsoring stron www.

#6 hjr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 12 październik 2007 - 09:28

Jeszcze jedno pytanko. Tym razem odnośnie faktur i płatności. Piszą na stronie, że ceny zawierają 19% podatku, a u nas ten podatek jest inny. Jak to wygląda na fakturze od nich?

#7 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 12 październik 2007 - 09:52

Obowiązuje 19%, w końcu usługę zamawiasz w DE a nie w Pl ;)

PS. i po co znowu tworzy się nowy temat skoro o takowej tematyce już istnieją?
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#8 hjr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 12 październik 2007 - 10:19

Czytałem o hetzner na forum, jednak na pytania, które zadałem w pierwszym poście nie uzyskałem odpowiedzi takiej jaka by mnie ucieszyła dlatego zadałem pytanie.

#9 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów

Napisany 12 październik 2007 - 10:25

Nie rozumiesz...
Chodzi o to, że istnieje już wielki temat o hetzner.de więc należy w nim pisać posty, wyobraź sobie co by się działo gdyby każdy kto nie znajdzie odpowiedzi w istniejącym już temacie tworzył zupełnie nowe wątki o tej samej tematyce? ;)
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#10 Ryzy

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 46 postów

Napisany 12 październik 2007 - 10:28

Musisz miec zarejestrowana dzialalnosc na terenie UE.

#11 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów

Napisany 12 październik 2007 - 10:29

Zobacz postRyzy, o 12.10.2007, 11:28, powiedział:

Musisz miec zarejestrowana dzialalnosc na terenie UE.
w celu...?

#12 Ryzy

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 46 postów

Napisany 12 październik 2007 - 10:31

Odliczenia 17% podatku... jakos tak to bylo, teraz dokladnie nie pamietam, bede w domu to bede mogl dac konkretna odpowiedz.

#13 hjr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 12 październik 2007 - 10:36

Jakby co to mam NIP UE, więc z otrzymaniem faktury nie będzie problemu. Pytanie dotyczy jak i czy da się to rozliczyć w polsce, skoro u nas jest 22% stawka VAT.

Zobacz postAdrian Szczepanik, o 12.10.2007, 11:25, powiedział:

Nie rozumiesz...Chodzi o to, że istnieje już wielki temat o hetzner.de więc należy w nim pisać posty, wyobraź sobie co by się działo gdyby każdy kto nie znajdzie odpowiedzi w istniejącym już temacie tworzył zupełnie nowe wątki o tej samej tematyce? ;)
No ok, to niech moderator usunie ten wątek, będę zadawał pytania w innym temacie o ile się pojawią w mojej głowie ;-). Sory za problem.

#14 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 12 październik 2007 - 13:29

Do administracji serwera polecam pana jurka nik z forum jkopacze ;)

#15 hjr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 12 październik 2007 - 13:35

Dzięki za info, ale znalazłem już osobę, która zajmie się opieką.

#16 Hekko.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1273 postów
  • Firma:HEKKONET
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Gałązka

Napisany 12 październik 2007 - 14:07

Zobacz postRelayed, o 12.10.2007, 14:29, powiedział:

Do administracji serwera polecam pana jurka nik z forum jkopacze ;)

Heh niedługo nie będzie miał czasu spać jak go tak zawalicie maszynami do opieki :P

#17 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 12 październik 2007 - 14:44

Skąd wiesz ile ma maszyn ? Jak ma za dużo to odmówi proste Pozdrawiam

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników