Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Komunikat Prasowy Firmy Netart

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
11 odpowiedzi na ten temat

Komunikat Prasowy Firmy Netart

#1 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2306 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 02 październik 2007 - 13:27

Wyższe parametry – niższe ceny!

2 października rozpoczyna się druga odsłona kampanii „Serwery za 1 zł!”. Klienci serwisu nazwa.pl mogą nabyć serwery o zwiększonych parametrach w niezwykle atrakcyjnej cenie.

Firma NetArt, właściciel serwisu nazwa.pl, przygotowała dla swoich Klientów wyjątkową ofertę. W promocji „Serwery za 1 zł! Mocne uderzenie” serwery WWW można nabyć w zaskakująco niskich cenach. Firmy, które wykupią serwer Active zapłacą za niego tylko 1 zł netto. Promocyjna cena umożliwia każdemu przedsiębiorcy zakup serwera, a co za tym idzie stworzenie firmowego serwisu WWW i przedstawienie oferty Internautom.

Dodatkowo od 2 października nawet trzykrotnie zostały zwiększone parametry oferowanych przez NetArt usług. Powierzchnia dyskowa serwerów Active i ActivePro to teraz odpowiednio: 10 i 20 GB, natomiast transfer serwera wynosi 2000 GB. „Cieszymy się, że możemy dać naszym Klientom szansę na rozwój w Internecie. Decyzja o zwiększeniu parametrów serwerów to konsekwencja pojawiania się w Sieci coraz większej liczby serwisów zawierających pliki multimedialne. Staramy się wychodzić naprzeciw nowym oczekiwaniom i potrzebom naszych Klientów, dlatego nasze usługi zmieniają się wraz z rozwojem Internetu.” - komentuje Grzegorz Piszczek, Dyrektor ds. Technicznych w firmie NetArt.

Serwer WWW jest elementem koniecznym do umieszczenia strony internetowej w Sieci, a co za tym idzie wykreowania wizerunku firmy w Internecie. Obecnie reklama internetowa jest podstawowym elementem promocji każdego nowoczesnego przedsiębiorstwa. NetArt obniża ceny serwerów, by każdy miał szansę stworzenia firmowego serwisu internetowego.

NetArt to jedna z najdłużej działających w Polsce firm hostingowych. Firma została założona w kwietniu 1997 roku. Przez okres 10 lat wypracowała sobie pozycję wiodącego rejestratora domen i dostawcy usług hostingowych w kraju. Obecnie obsługuje ponad 150 tysięcy klientów, a za jej pośrednictwem rejestrować można domeny polskie, europejskie i globalne. Wśród świadczonych usług firma posiada kilka wariantów serwerów od hostingów, poprzez serwery wirtualne i dedykowane.

Promocja „Serwery za 1 zł! Mocne uderzenie” to jedyna taka oferta na rynku, w ten sposób NetArt umacnia pozycję lidera usług hostingowych w Polsce.
"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#2 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3129 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 02 październik 2007 - 13:34

10 Gb / 2000 Gb ? Niech mi ktoś powie - czy to nie szaleństwo?

#3 ryb

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisany 02 październik 2007 - 14:06

Jest to prawdopodobnie transfer roczny, i pewnie w regulaminie da się odszukać jakieś dzienne limity ;)

#4 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 02 październik 2007 - 14:11

Jak w kabarecie ani mru mru - "chłyt marketingowy".

166gb/m transferu to nie dużo ale przy limitach zasobów mało kto użyje na jakieś forum czy coś w tym stylu. Nadaje się bardziej na statyczny content ten transfer.
Równie dobrze można po pewnym progu dawać 10000gb. Bo to i tak ściema przy nie informowaniu o limitach cpu.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#5 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3129 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 02 październik 2007 - 14:18

No tak.. ale mimo wszystko.. tutaj tyle rozmów, że transfer w Polsce drogi itd.. a oni na chama pojechali.. hehe...
Swoją drogą można zrobić serwis bez bazy danych (żeby nie było marudzenia o zasoby) i wrzucić tam sporo contentu i wykorzystywać te 166Gb... co przyznacie.. jest już ciekawą ilością transferu.. w dodatku za taką cenę, w Polsce...

Kurcze.. wraz z nowym rokiem kończy mi się nazwa.pl, ale muszę przyznać, że tym zagraniem.. no właśnie.. z jednej strony się podjarałem.. a z drugiej to coś tu śmierdzi.. gigantyczny overselling i marketing... inna sprawa, że (na razie) nie mam nic, co by wykorzystało te parametry hehe.. ale aż korci wyszykować te 3 stówki z hakiem.. nawet, jeśli wszystko stoi gdzie indziej, a moja nazwa stoi odłogiem... tak, tylko czy teraz nie zaczną się dopiero problemy? heh

Ja już nic nie wiem ;) ciekawe, czy wczorajsza debata miała wpływ na taki chwyt hehe..
No i ciekawe co na to home.. oni tam twardo 1 / 300 w najniższym planie...

#6 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 02 październik 2007 - 14:32

Widzisz sponsi łapiesz się na marketing bo co Ci da te 166gb/m ? ;)
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#7 alien

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 686 postów
  • Firma:Vbiz.pl

Napisany 02 październik 2007 - 17:39

Zobacz postSponsi, o 2.10.2007, 14:48, powiedział:

Swoją drogą można zrobić serwis bez bazy danych (żeby nie było marudzenia o zasoby) i wrzucić tam sporo contentu i wykorzystywać te 166Gb...

To juz lepiej cofnij sie 10 lat i zrob bez PHP - czysty HTML. Moze sie uda ;-).
Rezygnacja z baz danych sprawi, ze bedzie jeszcze gorzej, PHP bedzie bardziej mielic po dysku gdy zrobisz jakis system oparty na plikach. A przy bardziej zlozonych operacjach i dodajac zazwyczaj mniejsza optymalizacje moze wykonywac takze wiecej operacji arytmetycznych.

#8 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1444 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 02 październik 2007 - 17:57

Miło z ich strony że tak podnieśli transfer ;) Sam mam u nich konto i musiałem zrobić ostre limity w przepustowości zeby do końca wytrzymać ale coś czuję że do czerwca uciągniemy bez problemów choć i tak dałem limit 65 kb/s żeby za mocno go nie przeżarli...

#9 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 02 październik 2007 - 18:38

W tym szaleństwie jest metoda. NetArt długo czekał na ruch home.pl nie doczekał się i poszli na całość. Dla mnie to dobra informacja bo mam sporo poczty na ich serwerze a taka powierzchnia ułatwi mi życie. Bardzo też miło że dotychczasowi klienci automatycznie mają nowe parametry.

Szkoda że serwery.pl poszły w górę znacznie mniej z parametrami niż sie spodziewałem. W końcu za tą cenę.

#10 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 02 październik 2007 - 19:14

Nie od dziś wiadomo, iż tak duże parametry przyciągają Klientów którzy mało co znają się na hostingu.

Szkoda że serwery.pl poszły w górę znacznie mniej z parametrami niż sie spodziewałem. W końcu za tą cenę.
Może dlatego, że w serwery.pl transfer ten można by wykorzystać w porównaniu do hostingu współdzielonego?
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#11 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 02 październik 2007 - 20:36

Może dlatego, że w serwery.pl transfer ten można by wykorzystać w porównaniu do hostingu współdzielon

Mi bardziej chodziło o przestrzeń, 30+ ładniej by wyglądał z 30 GB HDD. No cóż.

#12 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 02 październik 2007 - 20:45

Nie widziałem nigdzie abyś pisał o przestrzeni dyskowej, a rozmowa tyczy się transferu.
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników