Komunikat Prasowy Firmy Netart
Komunikat Prasowy Firmy Netart
Napisany 02 październik 2007 - 13:27
2 października rozpoczyna się druga odsłona kampanii „Serwery za 1 zł!”. Klienci serwisu nazwa.pl mogą nabyć serwery o zwiększonych parametrach w niezwykle atrakcyjnej cenie.
Firma NetArt, właściciel serwisu nazwa.pl, przygotowała dla swoich Klientów wyjątkową ofertę. W promocji „Serwery za 1 zł! Mocne uderzenie” serwery WWW można nabyć w zaskakująco niskich cenach. Firmy, które wykupią serwer Active zapłacą za niego tylko 1 zł netto. Promocyjna cena umożliwia każdemu przedsiębiorcy zakup serwera, a co za tym idzie stworzenie firmowego serwisu WWW i przedstawienie oferty Internautom.
Dodatkowo od 2 października nawet trzykrotnie zostały zwiększone parametry oferowanych przez NetArt usług. Powierzchnia dyskowa serwerów Active i ActivePro to teraz odpowiednio: 10 i 20 GB, natomiast transfer serwera wynosi 2000 GB. „Cieszymy się, że możemy dać naszym Klientom szansę na rozwój w Internecie. Decyzja o zwiększeniu parametrów serwerów to konsekwencja pojawiania się w Sieci coraz większej liczby serwisów zawierających pliki multimedialne. Staramy się wychodzić naprzeciw nowym oczekiwaniom i potrzebom naszych Klientów, dlatego nasze usługi zmieniają się wraz z rozwojem Internetu.” - komentuje Grzegorz Piszczek, Dyrektor ds. Technicznych w firmie NetArt.
Serwer WWW jest elementem koniecznym do umieszczenia strony internetowej w Sieci, a co za tym idzie wykreowania wizerunku firmy w Internecie. Obecnie reklama internetowa jest podstawowym elementem promocji każdego nowoczesnego przedsiębiorstwa. NetArt obniża ceny serwerów, by każdy miał szansę stworzenia firmowego serwisu internetowego.
NetArt to jedna z najdłużej działających w Polsce firm hostingowych. Firma została założona w kwietniu 1997 roku. Przez okres 10 lat wypracowała sobie pozycję wiodącego rejestratora domen i dostawcy usług hostingowych w kraju. Obecnie obsługuje ponad 150 tysięcy klientów, a za jej pośrednictwem rejestrować można domeny polskie, europejskie i globalne. Wśród świadczonych usług firma posiada kilka wariantów serwerów od hostingów, poprzez serwery wirtualne i dedykowane.
Promocja „Serwery za 1 zł! Mocne uderzenie” to jedyna taka oferta na rynku, w ten sposób NetArt umacnia pozycję lidera usług hostingowych w Polsce.
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl
Napisany 02 październik 2007 - 13:34
Napisany 02 październik 2007 - 14:06
Napisany 02 październik 2007 - 14:11
166gb/m transferu to nie dużo ale przy limitach zasobów mało kto użyje na jakieś forum czy coś w tym stylu. Nadaje się bardziej na statyczny content ten transfer.
Równie dobrze można po pewnym progu dawać 10000gb. Bo to i tak ściema przy nie informowaniu o limitach cpu.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
Napisany 02 październik 2007 - 14:18
Swoją drogą można zrobić serwis bez bazy danych (żeby nie było marudzenia o zasoby) i wrzucić tam sporo contentu i wykorzystywać te 166Gb... co przyznacie.. jest już ciekawą ilością transferu.. w dodatku za taką cenę, w Polsce...
Kurcze.. wraz z nowym rokiem kończy mi się nazwa.pl, ale muszę przyznać, że tym zagraniem.. no właśnie.. z jednej strony się podjarałem.. a z drugiej to coś tu śmierdzi.. gigantyczny overselling i marketing... inna sprawa, że (na razie) nie mam nic, co by wykorzystało te parametry hehe.. ale aż korci wyszykować te 3 stówki z hakiem.. nawet, jeśli wszystko stoi gdzie indziej, a moja nazwa stoi odłogiem... tak, tylko czy teraz nie zaczną się dopiero problemy? heh
Ja już nic nie wiem
No i ciekawe co na to home.. oni tam twardo 1 / 300 w najniższym planie...
Napisany 02 październik 2007 - 14:32
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
Napisany 02 październik 2007 - 17:39
Sponsi, o 2.10.2007, 14:48, powiedział:
To juz lepiej cofnij sie 10 lat i zrob bez PHP - czysty HTML. Moze sie uda ;-).
Rezygnacja z baz danych sprawi, ze bedzie jeszcze gorzej, PHP bedzie bardziej mielic po dysku gdy zrobisz jakis system oparty na plikach. A przy bardziej zlozonych operacjach i dodajac zazwyczaj mniejsza optymalizacje moze wykonywac takze wiecej operacji arytmetycznych.
Napisany 02 październik 2007 - 18:38
Szkoda że serwery.pl poszły w górę znacznie mniej z parametrami niż sie spodziewałem. W końcu za tą cenę.
Napisany 02 październik 2007 - 19:14
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
Napisany 02 październik 2007 - 20:36
Mi bardziej chodziło o przestrzeń, 30+ ładniej by wyglądał z 30 GB HDD. No cóż.
Napisany 02 październik 2007 - 20:45
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników