Kolokacja We Wrocławiu
Kolokacja We Wrocławiu
Napisany 22 wrzesień 2007 - 15:00
Szukam serwerowni we Wrocławiu. Chciałem tam wstawić swój serwer. Na poczatek myślę, że wystarczy mi około 5-6 Mbitów łącza. Czy ma ktoś jakieś miłe doświadczenia lub propozycje?
Pozdrawiam
Napisany 22 wrzesień 2007 - 15:13
// EDIT
Sisco jest z Wrocławia. Na forum jest trochę opinii o tej firmie.
Napisany 22 wrzesień 2007 - 15:45
Racja, Sisco to porządna firma, również można śmiało polecić.
Skontaktuj się przez:
http://www.sisco.com...-kolokacja.html
Lub przez forum, bo jest tutaj przedstawiciel firmy:
http://www.webhostin...p?showuser=3801
Napisany 22 wrzesień 2007 - 20:49
Ale sisco jest OK
Napisany 22 wrzesień 2007 - 21:37
Napisany 22 wrzesień 2007 - 21:51
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
Napisany 23 wrzesień 2007 - 07:34
Adrian Szczepanik, o 22.09.2007, 22:21, powiedział:
Dokładnie, nikt nie czyta tematu postu a jest w nim napisane o Wrocławiu. Tak czy inaczej wielkie dzięki. Ofertę Sisco już sprawdziłem, wygląda nawet obiecująco. Skusiłem się również na przeglądnięcie oferty szara.net, która tu wszyscy tak polecają i tez wygląda to zachęcająco. W związku z tym mam jeszcze jedno pytanie.
Administrator serwera nie będzie z Wrocławia. Czy ma jakiekolwiek znaczenie umiejscowienie serwera np. Wrocław, Kraków?
Serwerownie te mają raczej swoich administratorów do dyspozycji w razie padu sprzętu. Plusem kolokacji we Wrocławiu może być w takim razie jedynie to, że w razie padu podzespołów serwera czy też chęci dodania czegoś nowego, serwerownie mam na miejscu i nie muszę naginać km do Krakowa czy tez Gdańska.
Mam rację? Czy może przeoczyłem jakiś istotny aspekt?
Pozdrawiam
Napisany 23 wrzesień 2007 - 09:32
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl
Napisany 23 wrzesień 2007 - 09:48
@mlodywro: Kolokacja powinna byc jak najblizej. Ale tez w rozsadnej lokalizacji cena/jakosc (dla kazdego ten wyznacznik bedzie inny). Trzeba pamietac, ze w razie koniecznosci prac przy sprzecie cena kolokacji moze wzrosnac jesli doliczyc koszt dojazdu na drugi koniec kraju ;-).
Na pewno jednak trzeba szukac kolokacji, ktora w razie awarii jest w stanie podstawic sprzet zastepczy (wazne, aby byl to sprzet podobny do wlasnego, zeby dalo sie np. jedynie podmienic dyski i od razu uruchomic serwer awaryjny).
Kolokacja jest generalnie bardziej absorbujaca niz serwery dedykowane i decydujac sie mimo wszystko na kolokacje warto zadbac o to, aby w razie czego komplikacji z nia zwiazanych bylo jak najmniej.
Jesli juz natomiast rozwazasz Krakow to bardziej niz nad szara.net proponowalbym sie zastanowic nad KEI.
Napisany 23 wrzesień 2007 - 09:57
alien, o 23.09.2007, 10:18, powiedział:
@mlodywro: Kolokacja powinna byc jak najblizej. Ale tez w rozsadnej lokalizacji cena/jakosc (dla kazdego ten wyznacznik bedzie inny). Trzeba pamietac, ze w razie koniecznosci prac przy sprzecie cena kolokacji moze wzrosnac jesli doliczyc koszt dojazdu na drugi koniec kraju ;-).
Na pewno jednak trzeba szukac kolokacji, ktora w razie awarii jest w stanie podstawic sprzet zastepczy (wazne, aby byl to sprzet podobny do wlasnego, zeby dalo sie np. jedynie podmienic dyski i od razu uruchomic serwer awaryjny).
Tak, firma ta zmieniła nazwę na Asseco Business Solutions SA i chyba przenieśli się do Wawy.
Za drugą część odpowiedzi dziękuje. Na pewno wezme to pod uwagę.
Napisany 09 maj 2009 - 20:39
Napisany 09 maj 2009 - 20:47
Napisany 12 maj 2009 - 15:35
młodywro, o 23.09.2007, 10:57, powiedział:
Za drugą część odpowiedzi dziękuje. Na pewno wezme to pod uwagę.
Asseco Business Solutions SA nadal jest we Wrocławiu i oferuje między innymi usługę kolokacji serwerów z nastawieniem na większe środowiska oraz zarządzanie nimi. Pełna oferta na stronie internetowej.
Jestem pracownikiem, jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt.
Pozdrawiam.
Napisany 12 maj 2009 - 16:15
Napisany 12 maj 2009 - 16:52
Napisany 03 grudzień 2009 - 15:31
młodywro, o 22 wrzesień 2007 - 15:00, powiedział:
Szukam serwerowni we Wrocławiu. Chciałem tam wstawić swój serwer. Na poczatek myślę, że wystarczy mi około 5-6 Mbitów łącza. Czy ma ktoś jakieś miłe doświadczenia lub propozycje?
Pozdrawiam
www.gex.pl
Napisany 09 kwiecień 2011 - 17:06
www.GENERACJA.pl - Szybki internet na terenie Wrocławia i okolic
Tania kolokacja we Wrocławiu - od 170 złotych netto za 1U
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników