Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] nazwa.pl

• Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
131 odpowiedzi na ten temat

[opinie] nazwa.pl

#41 Wojciech Małota

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów
  • Firma:PHP-art.pl
  • Imię:Wojciech
  • Nazwisko:Małota

Napisany 28 październik 2008 - 06:58

Nie no... po prostu jaja jak berety.

Po tym jak odtworzyli mi backup sprzed pół roku sam skopiowałem na serwer aktualne pliki + wprowadziłem w nich kilka modyfikacji.
Wczoraj rano ludzie z NetArtu jednak odczytali aktualne backupy i bez pytania się mnie o zgodę nadpisali mi pliki, które sam wrzuciłem tymi, które odtworzyli z odzyskanego backupu. Od 20 godzin proszę ich aby odtworzyli mi pliki, które sam wrzuciłem po katastrofie z dyskiem.
Za każdym razem odpisuje mi inny konsultant i każdemu muszę tłumaczyć o co chodzi.

Po prostu masakra. Jakim prawem nadpisali moje pliki bez pytania się mnie o zgodę?? Ludzie! Zwiewajcie z tej "firmy".
Projekt: Folk24 .............. |||||||||| 100%
Projekt: Invini .............. ---------- 5%

#42 exceed

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów
  • Firma:nazwa.pl
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:Piszczek

Napisany 29 październik 2008 - 12:11

Zobacz postWojciech Małota, o 28.10.2008, 07:58, powiedział:

Nie no... po prostu jaja jak berety.

Po tym jak odtworzyli mi backup sprzed pół roku sam skopiowałem na serwer aktualne pliki + wprowadziłem w nich kilka modyfikacji.
Wczoraj rano ludzie z NetArtu jednak odczytali aktualne backupy i bez pytania się mnie o zgodę nadpisali mi pliki, które sam wrzuciłem tymi, które odtworzyli z odzyskanego backupu. Od 20 godzin proszę ich aby odtworzyli mi pliki, które sam wrzuciłem po katastrofie z dyskiem.
Za każdym razem odpisuje mi inny konsultant i każdemu muszę tłumaczyć o co chodzi.

Po prostu masakra. Jakim prawem nadpisali moje pliki bez pytania się mnie o zgodę?? Ludzie! Zwiewajcie z tej "firmy".

Z tego co wiem pliki nie były odpisywane a dograne tylko te które były nowsze w odzyskanych danych. Wyjaśnili to jakoś?

#43 Wojciech Małota

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów

Napisany 29 październik 2008 - 16:56

Zobacz postexceed, o 29.10.2008, 12:11, powiedział:

Z tego co wiem pliki nie były odpisywane a dograne tylko te które były nowsze w odzyskanych danych.

Też tak mi napisali ale ewidentnie ileś plików mi znikło, ileś starych się pojawiło, a ileś pojawiło się w starszych wersjach. Nie miałem już sił ani ochoty dalej tego wyjaśniać.

#44 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 558 postów

Napisany 29 październik 2008 - 17:17

... i (nie) nauczony doświadczeniami, tych nowych plików znowu nie miałeś u siebie? Heh, podziwiam, podziwiam.

W nazwa.pl też pracują TYLKO ludzie, którzy mogą się pomylić. Niestety, to nie są nieomylne roboty.

#45 Wojciech Małota

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów

Napisany 29 październik 2008 - 17:46

Zobacz postis_wm, o 29.10.2008, 17:17, powiedział:

... i (nie) nauczony doświadczeniami, tych nowych plików znowu nie miałeś u siebie? Heh, podziwiam, podziwiam.

Miałem. Tylko postanowiłem być upierdliwy i wleźć im do tyłka bo wnerwili mnie tym, że bez pytania nadpisali mi pliki.

Zobacz postis_wm, o 29.10.2008, 17:17, powiedział:

W nazwa.pl też pracują TYLKO ludzie, którzy mogą się pomylić. Niestety, to nie są nieomylne roboty.

Zaiste. I mylili się codziennie przez pół roku bo backup, który mi odtworzyli był właśnie tak stary.

#46 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 558 postów

Napisany 29 październik 2008 - 18:08

To że ktoś przywrócił Ci backup (ten nowy, po jakimś czasie), to na pewno żadna złośliwość tylko chęć "zrobienia dobrze". I tutaj bym właśnie upatrywał tego, że KAŻDY może popełnić błąd.

Natomiast nie sądzę, aby było tak jak mówisz - że "ktoś" codziennie olewał Twój backup. Zapewne "coś" się zacięło i po prostu - złośliwość rzeczy martwych - się nie wykonywał. Na pewno jak jest XX XXX kont hostingowych, to nikt nie siedzi i nie sprawdza każdego po kolei czy działa - opierają się pewnie na rachunku prawdopodobieństwa, wyrywkowemu sprawdzaniu itp. Tak samo jak możesz się potknąć na idealnie równym asfalcie, tak żaden hosting nie jest idealny. Za dużo czynników wpływa na całość...

#47 radar

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 01 listopad 2008 - 18:42

Zobacz postWojciech Małota, o 29.10.2008, 17:46, powiedział:

Miałem. Tylko postanowiłem być upierdliwy i wleźć im do tyłka bo wnerwili mnie tym, że bez pytania nadpisali mi pliki.

Zaiste. I mylili się codziennie przez pół roku bo backup, który mi odtworzyli był właśnie tak stary.

Weź się chłopie zdecyduj, bo z jednej strony jesteś obrażony na cały świat i mówisz, że ręce Ci opadły i nie masz ochoty tego wyjaśniać a z drugiej "Tylko postanowiłem być upierdliwy i wleźć im do tyłka bo wnerwili mnie tym, że bez pytania nadpisali mi pliki."

W końcu nadpisali? Skoro sam twierdzisz, że odpisali i się jakoś tłumaczyli to ja bym drążył temat. Na pewno mają logi i na pewno mieli jakąś procedurę odzyskiwania tych danych.

Reklamację zgłosiłeś? Szczególnie na temat tego nadpisania danych?

Ja bym nie popuścił. Jeśli nadpisali dane to dochodź swoich praw i zażycz sobie przedstawienia logów jak Ty je wgrywałeś i faktu obecnego.

Sam adminuję i bankowo mają takie logi, bo pewnie muszą je czasami pokazać prokuraturze.
Kumpel ma tam konto i jemu po prostu dograli w końcu dane, których brakowało albo były starsze. On zbytnio pretensji nie ma, bo już na boku klepał ten kod od nowa, a tu nagle wrócił z dalekiej podróży.

Dziwię Ci się trochę, że nie wykłócasz się o swoje.

pozdrówka
radar

Zobacz postis_wm, o 29.10.2008, 18:08, powiedział:

To że ktoś przywrócił Ci backup (ten nowy, po jakimś czasie), to na pewno żadna złośliwość tylko chęć "zrobienia dobrze". I tutaj bym właśnie upatrywał tego, że KAŻDY może popełnić błąd.

Kumpel też dostał nagle dane z jakiejś durnej daty (maja bodajże) i się lekko zdziwił, a potem dograno mu dane z tego co w końcu odzyskali i w mailingu stało jak wół, że dane zmodyfikowane w międzyczasie nie zostaną przywrócone by nie nadpisać tym co było w momencie awarii danych, które w międzyczasie sobie ludzie przywrócili ze swoich backupów.

Dostał po prostu to czego brakowało albo miał starszą wersję.

Osobiście jako admin innej opcji sobie nie wyobrażam.

Natomiast nie sądzę, aby było tak jak mówisz - że "ktoś" codziennie olewał Twój backup. Zapewne "coś" się zacięło i po prostu - złośliwość rzeczy martwych - się nie wykonywał. Na pewno jak jest XX XXX kont hostingowych, to nikt nie siedzi i nie sprawdza każdego po kolei czy działa - opierają się pewnie na rachunku prawdopodobieństwa, wyrywkowemu sprawdzaniu itp. Tak samo jak możesz się potknąć na idealnie równym asfalcie, tak żaden hosting nie jest idealny. Za dużo czynników wpływa na całość...

Tego się już pewnie nigdy nie dowiemy, ale mogło zadziałać jakieś prawo Murphy'ego typu "jak coś może pójść źle to pójdzie" :)

Też bym się raczej złośliwości po stronie hostingodawcy nie spodziewał. Śmiem wątpić by zależało im na tym by denerwowanie klientów obierać sobie jako punkt honoru.

Dziwię się natomiast autorowi ostatniemu wątkowi, że nie dochodzi swoich praw. Ja bym na jakiejś aktywacji kasperskiego nie pozostawił sprawy gdybym miał pewność, że dali dupy.

pozdrówka
radar

#48 gonzek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Firma:KREZEL
  • Imię:Kuba

Napisany 04 grudzień 2008 - 22:43

Absolutnie nie polecam na większe projekty. Mimo wspaniałych i dużych pojemności i limitów, ograniczenia np. sql skutecznie zabijają większe witryny.

Ostatnio słyszałem, że serwery działają wolno i trochę przymulają, zatem ja bym tam nawet wizytówki własnej firmy nie postawił.

#49 Miela

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 18 postów
  • Firma:Crazybeaver.net

Napisany 05 grudzień 2008 - 14:15

Mi nic nie przymula. Od trzech lat mam kilka stron na nazwa.pl i generalnie nie narzekam.
Ale większych projektów się nie da - od razu blokują konta.

#50 exceed

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów
  • Firma:nazwa.pl
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:Piszczek

Napisany 18 grudzień 2008 - 15:12

Zobacz postgonzek, o 4.12.2008, 22:43, powiedział:

Absolutnie nie polecam na większe projekty. Mimo wspaniałych i dużych pojemności i limitów, ograniczenia np. sql skutecznie zabijają większe witryny.

Ostatnio słyszałem, że serwery działają wolno i trochę przymulają, zatem ja bym tam nawet wizytówki własnej firmy nie postawił.

Napisz proszę z jakimi konkretnie limitami miałeś problem. Określenie "ograniczenia np. sql" jest mało precyzyjne.

#51 gonzek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Firma:KREZEL
  • Imię:Kuba

Napisany 18 grudzień 2008 - 15:33

Miałem problem np. ze średnią ilością połączeń. ;)

https://www.nazwa.pl/netart-o-firmie-parame...ieczenstwa.html

#52 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 18 grudzień 2008 - 15:50

Najlepiej by hosting współdzielony nie posiadał żadnych limitów ale i tak by ludzie narzekali a najbardziej ci co posiadają skrypty wątpliwej optymalności.
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#53 rppn

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 18 styczeń 2009 - 12:42

Witam.

Od kilku miesięcy wchodząc na swoją stronę internetową w nazwa.pl, od czasu do czasu średnio raz na 20-30 razy pojawiają mi się jakieś dziwne komunikaty w języku angielskim z których wynika że serwer zamknął połączenie itp., kolejne wywołanie strony dosłownie po paru sekundach kończy się sukcesem: czy macie podobne problemy, mam wrażenie ze jest to wina serwerów w nazwa.pl lecz administratorzy mnie zbywają ponieważ nie mam zielone pojęcia o tym wszystkim.

Pozdrawiam

#54 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 18 styczeń 2009 - 13:30

To proste, przekraczasz limity obciążeniowe. Poczytaj ich politykę w tym zakresie.

Jak dużą masz stronę? Ile odwiedzin dziennie / miesięcznie?
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#55 Szluga

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisany 05 luty 2009 - 15:05

Korzystam z hostingu w nazwa.pl od około półtora roku i jestem bardzo zawiedziony. Oprócz wielkich limitów połączeń do SQL zauważyłem też "znaczne" limity serwera http. Liczne blokady konta, po których dostaje wiadomość e-mail iż mam nieodpowiednio zoptymalizowane skrypty. Dochodziło również do ucinania przepustowości łącza, ponieważ mój miesięczny limit transferu przekracza pułap ok 120GB. Teraz również serwer "siadł" (zdarza się to b.często) i nie mogę dostać się na swoją stronę, pocztę, ani nawet do panelu active.admin ;/ Natomiast gdy pofatyguję się aby porozmawiać z ich konsultantem (czy to drogą telefoniczną, czy elektroniczną) próbują mi wmówić iż nic takiego nie zauważyli, bądź mam problemy z swoim ISP dostarczającym mi internet do domu/pracy.

#56 damian_damian

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisany 14 luty 2009 - 16:30

Zamiast zaczynać nowy temat podłącze się do dyskusji.
Od kilku tygodni zauważyłem, że strony umieszczone na moich 2 serwerach w nazwa.pl czasem nie mogą się otworzyć. W związku z tym napisałem do netart z prośbą o wyjaśnienie. Jako przykład posłużyła strona cracker*pl.
W odpowiedzi uzyskałem informacje
"Sytuacja występuje ponieważ Pańska strona odwołuje się do
zewnętrznych serwisów takich jak stat24.com ,gemius.pl co powoduje
wydłużenie połączenia ze stroną. Proszę przeanalizować kod strony w
celu rozwiązania zaistniałej sytuacji"
Po usunięciu skryptu stat.pl oraz rrs'a strona nadal się nie uruchamia albo uruchamia się bardzo wolno.
Co o tym myślicie?

#57 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 14 luty 2009 - 17:37

Co o tym myślicie?

Olać sprawę każdy umie.

#58 Szluga

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisany 13 marzec 2009 - 15:26

Damian również miałem podobny problem, lecz u mnie występuje błąd 500. Tłumaczą się tym, że moje skrypty są źle zoptymalizowane i cytują za każdym razem cześć regulaminu dotyczącą optymalizacji własnych skryptów etc.. Sprawdziłem skrypty i żadnych problemów z nich wynikających nie zauważyłem.
Dodam jeszcze, iż kończy mi się z nimi umowa na serwer Active i takie pady z błędami 500 są ok 2-3 razy dziennie, aż nie przestawię: "Zmienna systemowa DOCUMENT_ROOT". Niezmiernie się cieszę, że okres współpracy z nazwa.pl dobiegnie końca.

#59 Miela

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 18 postów
  • Firma:Crazybeaver.net

Napisany 25 marzec 2009 - 14:46

Z pozytywnym zaskoczeniem przyjąłem fakt, że w panelu nazwa.pl pojawiła się informacja o wykorzystaniu tzw. parametrów bezpieczeństwa. Fajnie.

#60 Mosorczyk

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Klisowski

Napisany 25 marzec 2009 - 17:26

Zobacz postSzluga, o 5.02.2009, 15:05, powiedział:

Korzystam z hostingu w nazwa.pl od około półtora roku i jestem bardzo zawiedziony. Oprócz wielkich limitów połączeń do SQL zauważyłem też "znaczne" limity serwera http. Liczne blokady konta, po których dostaje wiadomość e-mail iż mam nieodpowiednio zoptymalizowane skrypty. Dochodziło również do ucinania przepustowości łącza, ponieważ mój miesięczny limit transferu przekracza pułap ok 120GB. Teraz również serwer "siadł" (zdarza się to b.często) i nie mogę dostać się na swoją stronę, pocztę, ani nawet do panelu active.admin ;/ Natomiast gdy pofatyguję się aby porozmawiać z ich konsultantem (czy to drogą telefoniczną, czy elektroniczną) próbują mi wmówić iż nic takiego nie zauważyli, bądź mam problemy z swoim ISP dostarczającym mi internet do domu/pracy.
Czyli normalka z ich strony.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników