[opinie] nazwa.pl
[opinie] nazwa.pl
Napisany 28 październik 2008 - 06:58
Po tym jak odtworzyli mi backup sprzed pół roku sam skopiowałem na serwer aktualne pliki + wprowadziłem w nich kilka modyfikacji.
Wczoraj rano ludzie z NetArtu jednak odczytali aktualne backupy i bez pytania się mnie o zgodę nadpisali mi pliki, które sam wrzuciłem tymi, które odtworzyli z odzyskanego backupu. Od 20 godzin proszę ich aby odtworzyli mi pliki, które sam wrzuciłem po katastrofie z dyskiem.
Za każdym razem odpisuje mi inny konsultant i każdemu muszę tłumaczyć o co chodzi.
Po prostu masakra. Jakim prawem nadpisali moje pliki bez pytania się mnie o zgodę?? Ludzie! Zwiewajcie z tej "firmy".
Napisany 29 październik 2008 - 12:11
Wojciech Małota, o 28.10.2008, 07:58, powiedział:
Po tym jak odtworzyli mi backup sprzed pół roku sam skopiowałem na serwer aktualne pliki + wprowadziłem w nich kilka modyfikacji.
Wczoraj rano ludzie z NetArtu jednak odczytali aktualne backupy i bez pytania się mnie o zgodę nadpisali mi pliki, które sam wrzuciłem tymi, które odtworzyli z odzyskanego backupu. Od 20 godzin proszę ich aby odtworzyli mi pliki, które sam wrzuciłem po katastrofie z dyskiem.
Za każdym razem odpisuje mi inny konsultant i każdemu muszę tłumaczyć o co chodzi.
Po prostu masakra. Jakim prawem nadpisali moje pliki bez pytania się mnie o zgodę?? Ludzie! Zwiewajcie z tej "firmy".
Z tego co wiem pliki nie były odpisywane a dograne tylko te które były nowsze w odzyskanych danych. Wyjaśnili to jakoś?
Napisany 29 październik 2008 - 16:56
exceed, o 29.10.2008, 12:11, powiedział:
Też tak mi napisali ale ewidentnie ileś plików mi znikło, ileś starych się pojawiło, a ileś pojawiło się w starszych wersjach. Nie miałem już sił ani ochoty dalej tego wyjaśniać.
Napisany 29 październik 2008 - 17:17
W nazwa.pl też pracują TYLKO ludzie, którzy mogą się pomylić. Niestety, to nie są nieomylne roboty.
Napisany 29 październik 2008 - 17:46
is_wm, o 29.10.2008, 17:17, powiedział:
Miałem. Tylko postanowiłem być upierdliwy i wleźć im do tyłka bo wnerwili mnie tym, że bez pytania nadpisali mi pliki.
is_wm, o 29.10.2008, 17:17, powiedział:
Zaiste. I mylili się codziennie przez pół roku bo backup, który mi odtworzyli był właśnie tak stary.
Napisany 29 październik 2008 - 18:08
Natomiast nie sądzę, aby było tak jak mówisz - że "ktoś" codziennie olewał Twój backup. Zapewne "coś" się zacięło i po prostu - złośliwość rzeczy martwych - się nie wykonywał. Na pewno jak jest XX XXX kont hostingowych, to nikt nie siedzi i nie sprawdza każdego po kolei czy działa - opierają się pewnie na rachunku prawdopodobieństwa, wyrywkowemu sprawdzaniu itp. Tak samo jak możesz się potknąć na idealnie równym asfalcie, tak żaden hosting nie jest idealny. Za dużo czynników wpływa na całość...
Napisany 01 listopad 2008 - 18:42
Wojciech Małota, o 29.10.2008, 17:46, powiedział:
Zaiste. I mylili się codziennie przez pół roku bo backup, który mi odtworzyli był właśnie tak stary.
Weź się chłopie zdecyduj, bo z jednej strony jesteś obrażony na cały świat i mówisz, że ręce Ci opadły i nie masz ochoty tego wyjaśniać a z drugiej "Tylko postanowiłem być upierdliwy i wleźć im do tyłka bo wnerwili mnie tym, że bez pytania nadpisali mi pliki."
W końcu nadpisali? Skoro sam twierdzisz, że odpisali i się jakoś tłumaczyli to ja bym drążył temat. Na pewno mają logi i na pewno mieli jakąś procedurę odzyskiwania tych danych.
Reklamację zgłosiłeś? Szczególnie na temat tego nadpisania danych?
Ja bym nie popuścił. Jeśli nadpisali dane to dochodź swoich praw i zażycz sobie przedstawienia logów jak Ty je wgrywałeś i faktu obecnego.
Sam adminuję i bankowo mają takie logi, bo pewnie muszą je czasami pokazać prokuraturze.
Kumpel ma tam konto i jemu po prostu dograli w końcu dane, których brakowało albo były starsze. On zbytnio pretensji nie ma, bo już na boku klepał ten kod od nowa, a tu nagle wrócił z dalekiej podróży.
Dziwię Ci się trochę, że nie wykłócasz się o swoje.
pozdrówka
radar
is_wm, o 29.10.2008, 18:08, powiedział:
Kumpel też dostał nagle dane z jakiejś durnej daty (maja bodajże) i się lekko zdziwił, a potem dograno mu dane z tego co w końcu odzyskali i w mailingu stało jak wół, że dane zmodyfikowane w międzyczasie nie zostaną przywrócone by nie nadpisać tym co było w momencie awarii danych, które w międzyczasie sobie ludzie przywrócili ze swoich backupów.
Dostał po prostu to czego brakowało albo miał starszą wersję.
Osobiście jako admin innej opcji sobie nie wyobrażam.
Tego się już pewnie nigdy nie dowiemy, ale mogło zadziałać jakieś prawo Murphy'ego typu "jak coś może pójść źle to pójdzie"
Też bym się raczej złośliwości po stronie hostingodawcy nie spodziewał. Śmiem wątpić by zależało im na tym by denerwowanie klientów obierać sobie jako punkt honoru.
Dziwię się natomiast autorowi ostatniemu wątkowi, że nie dochodzi swoich praw. Ja bym na jakiejś aktywacji kasperskiego nie pozostawił sprawy gdybym miał pewność, że dali dupy.
pozdrówka
radar
Napisany 04 grudzień 2008 - 22:43
Ostatnio słyszałem, że serwery działają wolno i trochę przymulają, zatem ja bym tam nawet wizytówki własnej firmy nie postawił.
Napisany 05 grudzień 2008 - 14:15
Ale większych projektów się nie da - od razu blokują konta.
Napisany 18 grudzień 2008 - 15:12
gonzek, o 4.12.2008, 22:43, powiedział:
Ostatnio słyszałem, że serwery działają wolno i trochę przymulają, zatem ja bym tam nawet wizytówki własnej firmy nie postawił.
Napisz proszę z jakimi konkretnie limitami miałeś problem. Określenie "ograniczenia np. sql" jest mało precyzyjne.
Napisany 18 grudzień 2008 - 15:33
https://www.nazwa.pl/netart-o-firmie-parame...ieczenstwa.html
Napisany 18 grudzień 2008 - 15:50
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
Napisany 18 styczeń 2009 - 12:42
Od kilku miesięcy wchodząc na swoją stronę internetową w nazwa.pl, od czasu do czasu średnio raz na 20-30 razy pojawiają mi się jakieś dziwne komunikaty w języku angielskim z których wynika że serwer zamknął połączenie itp., kolejne wywołanie strony dosłownie po paru sekundach kończy się sukcesem: czy macie podobne problemy, mam wrażenie ze jest to wina serwerów w nazwa.pl lecz administratorzy mnie zbywają ponieważ nie mam zielone pojęcia o tym wszystkim.
Pozdrawiam
Napisany 05 luty 2009 - 15:05
Napisany 14 luty 2009 - 16:30
Od kilku tygodni zauważyłem, że strony umieszczone na moich 2 serwerach w nazwa.pl czasem nie mogą się otworzyć. W związku z tym napisałem do netart z prośbą o wyjaśnienie. Jako przykład posłużyła strona cracker*pl.
W odpowiedzi uzyskałem informacje
"Sytuacja występuje ponieważ Pańska strona odwołuje się do
zewnętrznych serwisów takich jak stat24.com ,gemius.pl co powoduje
wydłużenie połączenia ze stroną. Proszę przeanalizować kod strony w
celu rozwiązania zaistniałej sytuacji"
Po usunięciu skryptu stat.pl oraz rrs'a strona nadal się nie uruchamia albo uruchamia się bardzo wolno.
Co o tym myślicie?
#57 Gość_N3T5kY_*
Napisany 14 luty 2009 - 17:37
Olać sprawę każdy umie.
Napisany 13 marzec 2009 - 15:26
Dodam jeszcze, iż kończy mi się z nimi umowa na serwer Active i takie pady z błędami 500 są ok 2-3 razy dziennie, aż nie przestawię: "Zmienna systemowa DOCUMENT_ROOT". Niezmiernie się cieszę, że okres współpracy z nazwa.pl dobiegnie końca.
Napisany 25 marzec 2009 - 14:46
Napisany 25 marzec 2009 - 17:26
Szluga, o 5.02.2009, 15:05, powiedział:
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Ten temat jest zamknięty