Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] nazwa.pl

• Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
131 odpowiedzi na ten temat

[opinie] nazwa.pl

#121 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 850 postów

Napisany 23 luty 2011 - 15:45

Zobacz postAstron, o 23 luty 2011 - 12:02, powiedział:

Nazwa robi też niezłe akcje z domenami. Sytuacja autentyczna i potwierdzona- mój kumpel próbował od nich uzyskać kod AUTHINFO, niestety przeliczył się, gdyż już miesiąc przed wygaśnięciem taka opcja jest u nich zablokowana... oczywiście kodu do dziś nie dostał.
Kod mają obowiązek wydać zawsze i żadnej łaski tu nie robią. Inną kwestią jest "opłata ze zerwanie promocji".
hosting: U n i x s t o r m (reflink)

#122 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • 2306 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 23 luty 2011 - 16:30

Zobacz postTomi, o 23 luty 2011 - 01:36, powiedział:

To jest dokładnie tyle, ile tej strony nie potrzebuje. W moim mieści jest szewc do którego przyjeżdżają ludzie z innych powiatów bo nie ma innego, Po co mu strona jak nie może obrobić tego co ma. Nowy klient to dla niego problem. Są też kasjerki samozatrudniające się w Tesco? One też potrzebują stronę bo mają firmę? Bartosz to jest demagogia którą wykładają na uczelniach. Rzeczywistość jest zupełnie inna.

Ok, może tak być. Natomiast liczba firm, które nie ma strony jest ogromna. Stąd sukces firm typu "firmy.net" czy dalej panorama firm.

Powiem ci ze nigdzie niema takiej rotacji jak w Netarcie. Wciskają te serwery za 1 pln a potem jak jehowi dzwonią po ludziach i namawiają. Prawie nikt kto zapłacił złotówkę pierwszego roku nie przedłuża serwera za 300 + VAT tylko szuka oferty za 120 i już z niej nie rezygnuje przez długi czas. Takie moje doświadczenie.
Tak jest, liczba domen, które "traci" pierwsza trójka potrafi sięgać 50 000 rocznie.

Ja nie zamierzam gnębić Netartu. Wręczy przeciwnie. Zamierzam korzystać z ich usługi i w pełni cieszyć się większymi parametrami. Tylko ze starzy klienci chyba nie mają tej przyjemniści. Kto ma działające konto i czy mu się zwiększyło?
Tutaj jestem ciekaw, czy jak zwykle "stary" klient będzie miał najgorzej ?
"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#123 Gość_Astron_*

• Goście

Napisany 23 luty 2011 - 18:23

Jednak okazuje się z tą domeną, że nie wydali, bo tak... Record created on 2007/2/19 sprawdzałem we whois, tak więc kumpel ma rację, że Nazwa to (i tutaj można wpisać dowolny wyraz wyrażający negatywne odczucia ;)) nie wiadomo czemu tego nie zrobili, domena jest .net ale czy to ma znaczenie - wydaje mi się, że nie.

#124 maniektme

Często na forum

• Użytkownicy
  • 75 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Szafran

Napisany 23 luty 2011 - 19:38

Zobacz postAstron, o 23 luty 2011 - 18:23, powiedział:

domena jest .net ale czy to ma znaczenie - wydaje mi się, że nie.

Korzystałem z Tucows i GoDaddy i do nich można było przenosić domeny globalne w każdym momencie okresu ważności. Transferu nie chcieli mi wykonać tylko w momencie jak domena mi wygasła, więc uważa, że domena jest .net nie powinno mieć związku z wydaniem AuthCode.

#125 Aeon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 22 lipiec 2011 - 11:02

Witam,

Odświeżę temat bo wydaje mi się że przez ostatnie miesiące mogło się coś zmienić, a co dopiero na przestrzeni kilku lat (niektóre opinie są już bardzo stare i oparte o stare dane i nieaktualną ofertę...).

Używam serwera Active od kilku lat, stale zauważam jakieś zmiany (co kilka miesięcy), jak narazie tylko na lepsze. O serwerze muszę powiedziec same dobre rzeczy, bo nigdy nie miałem problemów technicznych że coś nie działało nie z mojej winy, nigdy strony się nie wieszały, nie było błędów z przeciążeniem czy brakiem dostępu. Zawsze jak wszystko skonfigurowane było poprawnie to działało tak jak miało. Zawsze też jak miały być przeprowadzone jakieś prace konserwacyjne to dostawałem wcześniej maila że takowe będą i wiedziałem kiedy coś nie będzie działać, ogólnie takie prace są jednak rzadko.

Ale.. trzymam na serwerze proste strony, html + flash gdzie flash czyta dane z XML lub z txt, html + php, mam też kilka stron na joomli. Ogólnie wszystkie generują umiarkowanie mały ruch i nie potrafią zamulić serwera - wg tego co tu przeczytałem na temat nazwy to właśnie dlatego niby jeszcze na nich nie narzekam - za słabe witryny umieszczam żeby mogły narobić hałasu.

Oto mój serwer w liczbach:
- mam tam przekierowane ponad 20 domen, każda ma swój katalog z osobną stroną, z czego 8 jest na joomli, jest jedno forum phobb by przemo o tematyce gier CS, a reszta to proste małe witrynki html+flash lub html+php
- patrząc na statystyki z czerwca (bo lipiec się jeszcze nie skończył): średnio dziennie jest ponad 12000 wywołań, prawie 10000 plików otwartych, prawie 1800 stron, ok. 360 wizyt (chyba unikalnych), a ogólnie w miesiącu prawie 11 000 wizyt i prawie 400 000 wywołań. Transfer średnio skacze mi po 60-120GB miesięcznie co jest mało istotne bo mam nielimitowany więc nie muszę się tym przejmować.

A teraz patrząc na obciążenie mojego (całego) serwera tymi stronami widzę że:
- mogę mieć dziennie 1,5 mln żądań http z czego wykorzystuję średnio 10 000,
- liczba połączeń do serwera bazy danych w ciągu doby max 250 tys. z czego ja wykorzystuję 1-3 tys.
- liczba zapytań co bazy w ciągu doby max 4mln z czego ja wykorzystuję 10-20 tys.

Jest parę innych wykresów ale zużycie podobne - ok. 1%, max 2.

Nie mogę więc być niezadowolonym użytkownikiem bo nie wykorzystuję tego co mogę. I teraz moje pytanie: co musiałbym postawić na serwerze i jaką to musiałoby miec oglądalność żeby taki serwer zaczą się wieszać/blokować?

Pytam bo zamierzam wykupić kolejny serwer na którym będę hostował proste strony różnych firm, czasem jakiś mały sklep www czy forum, i patrząc na moje ponad 20 stron które prawie wogóle nie wykorzystują serwera jestem praktycznie przekonany że wykupię kolejny również w nazwie.

Zastanawia mnie tylko właśnie kwestia tego co bym musiał wrzucić żeby obciążyć serwer i jak się ma uruchamianie na nazwie bardziej skomplikowanych skryptów, bo chyba nie ma tam dostępu do shella a ustawień php mam 5 głównych do zmiany i to do całego serwera a nie poszczególnych domen... Więc jak to jest?

Ten post był edytowany przez Aeon dnia: 22 lipiec 2011 - 11:06

#126 DawPi

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 159 postów

Napisany 22 lipiec 2011 - 11:27

Postaw średnio popularne forum. Ja swoje przenosiłem kilka lat temu - już wtedy nie dało się wytrzymać.
intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

#127 Aeon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 22 lipiec 2011 - 11:42

no właśnie tu jest pies pogrzebany. Dawniej były inne limity. Teraz też takie samo forum z tą samą oglądalnością musiałbyś przenieść? Interesuje mnie dzisiejsza wydajność, a nie to co było parę lat temu i dlaczego ktoś parę lat temu zrezygnował.

przykładowo, jeśli mógłbyś sprawdzić jakie było obciążenie serwera wtedy kiedy musiałeś przenieść to forum, i porównać je z limitami panującymi obecnie.

czyli prościej rzecz ujmując najlepiej żeby się wypowiedział ktoś kto teraz ma forum i teraz je przenosi z nazwy bo serwer nie wydala. mógłby podać liczbę uu dziennie, połączenia z bazą na godzinę itp., a także ilość użytkowników żeby był jakiś obraz tego jak to musi być rozbudowana i popularna witryna żeby zaczęła wieszać serwer.

Ten post był edytowany przez Aeon dnia: 22 lipiec 2011 - 11:48

#128 AQQry

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 38 postów

Napisany 27 lipiec 2011 - 10:29

Zobacz postDawPi, o 22 lipiec 2011 - 11:27, powiedział:

Postaw średnio popularne forum. Ja swoje przenosiłem kilka lat temu - już wtedy nie dało się wytrzymać.

Witaj,

Możesz coś polecić, Chyba będę miał podobny problem :)
Tak taki gdzie IPB będzie działać bez zarzutów :)
Pozycjonowanie - Top Position - Wirtualny marketing przynoszący realne zyski.
Kontakt: 0 513 921 921, info@topposition.pl

#129 extreme

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 29 lipiec 2011 - 21:56

Witajcie ludziska!

Ja trochę zmienię temat, bo szukam solidnego hostingu, bo potrzebuję wynieść się na szybkości z cal.pl (goście po 6 latach dość udanej współpracy okazali się totalnie niepoważni), uciekam jak szybko się da.
Szukam dobrego hostingu, z bogatą gamą możliwości konfiguracji itp. Zamierzam tam postawić (w ramach jednego konta) kilka małych i średnich stronek. Szukam pakietu w cenie ok 300zł/rok. Na oku mam home.pl i kei.pl, ale przydała by mi się jakaś fachowa opinia, który hosting będzie aktualnie lepszy? Nie mam za dużo czasu na testowanie, bo kończy mi się okres abonamentowy :) Z tego co widziałem serwerki są dość zbliżone parametrami (na lekką korzyść home zdaje się), ale parametry to nie wszystko...

Powiem Wam że przyzwyczaiłem się do panelu DirectAdmin który był w cal.pl no i do Plesku, którego używałem w pracy. Wiem że Kei ma jakieś swoje rozwiązanie, nie wiem jak w Home. Boję się trochę żeby nie było takiego badziewia jak w nazwie.

Z góry dzięki za opinie

#130 extreme

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 29 lipiec 2011 - 23:14

Zobacz postextreme, o 29 lipiec 2011 - 21:56, powiedział:

Witajcie ludziska!

Szukam solidnego hostingu, bo potrzebuję wynieść się na szybkości z cal.pl (goście po 6 latach dość udanej współpracy okazali się totalnie niepoważni), uciekam jak szybko się da.
Szukam dobrego hostingu, z bogatą gamą możliwości konfiguracji itp. Zamierzam tam postawić (w ramach jednego konta) kilka małych i średnich stronek. Szukam pakietu w cenie ok 300zł/rok. Na oku mam home.pl i kei.pl, ale przydała by mi się jakaś fachowa opinia, który hosting będzie aktualnie lepszy? Nie mam za dużo czasu na testowanie, bo kończy mi się okres abonamentowy :) Z tego co widziałem serwerki są dość zbliżone parametrami (na lekką korzyść home zdaje się), ale parametry to nie wszystko...

Powiem Wam że przyzwyczaiłem się do panelu DirectAdmin który był w cal.pl no i do Plesku, którego używałem w pracy. Wiem że Kei ma jakieś swoje rozwiązanie, nie wiem jak w Home. Boję się trochę żeby nie było takiego badziewia jak w nazwie.

Z góry dzięki za opinie

Wybaczcie, w złym miejscu się pojawiło, proszę moderatora o przeniesienie posta do innego tematu (Opinie o firmach...)

#131 IQ Programmer

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 06 sierpień 2011 - 23:31

Witam,

Na wstępie nadmienię, iż przydałaby się jakaś solidna moderacja. Odsetek postów nie wnoszących nic wartościowego do tematu "Opinie o firmie nazwa.pl" jest zdecydowanie zbyt duży,

Jestem programistą. W zawodzie od 6 lat. Współpracowałem do tej pory z ponad 20 firmami hostingowymi (plus kilka serwerów dedykowanych, które trudno jest zakwalifikować pod konkretną firmę, bo są konfigurowane przez niezależnych administratorów, a jedynie sprzęt jest administrowany np. przez OVH.PL), więc jakieś tam pojęcie na temat mam.

Rzucę garścią faktów, które mogą się komuś przydać. Serwery nazwa.pl szczycą się brakiem limitów transferu, domen, baz danych itp. Jest jednak jeden limit, który dość mocno wpływa na "możliwości" serwera. Jest nim czas pracy serwera ograniczony do 2 milionów sekund w skali roku. Po przeliczeniu daje to ponad 23 dni pracy. Wydaje się mało? No nie do końca. Zazwyczaj skrypty obciążają pracą serwer setne części sekundy za jednym zamachem. Dla przykładu jedno odświeżenie zwykłej strony html zamyka się (po stronie serwera) w czasie poniżej 0,01 sekundy. W teorii mamy więc możliwość stworzenia aplikacji, która mieląc na serwerze pracowałaby okrągłe24 na dobę przez 23 dni.

W przeliczeniu na rok daje to każdemu pojedynczemu kontu hostingowemu możliwość wygenerowania obciążenia na poziomie 6,29% całej mocy maszyny hostingowej. Dla porównania inni usługodawcy zazwyczaj pozwalają na obciążenie rzędu 4-5% (dla przykładu kei.pl - dokładnie 5%). Realnie więc pod kątem udostępnianej mocy obliczeniowej nazwa.pl plasuje się powyżej średniej (przyjmuję 4,5 %).

Co to oznacza dla zwykłego zjadacza chleba? Jeżeli aplikacja internetowa przekroczy dostępny przydział mocy obliczeniowej na nazwa.pl (wygeneruje tak duże obciążenie) to na ogromnej większości innych serwerów też by go przekroczyła i nazwa.pl nie jest tu żadnym wyjątkiem. Wręcz odwrotnie, potwierdza regułę, iż serwer współdzielony ze względu na cenę nie udostępnia monstrualnej mocy obliczeniowej.. Przykro to mówić, ale właściciele WIELKICH aplikacji MUSZĄ pogodzić się z faktem, iż serwery współdzielone rządzą się swoimi prawami. Za relatywnie niską cenę mamy określony przydział mocy. 300 zł za rok daje ponad 6% serwera. Chcesz więcej? Kup serwer dedykowany. Logiczne i w żadnym wypadku nie gorszące. W końcu o to chodzi w serwerach współdzielonych.

Jak to się przekłada na zwykłego właściciela strony internetowej? Praktycznie ŻADNA wizytówka firmowa nie przekroczy dostępnych limitów (w tym przypadku zazwyczaj nie wykorzysta nawet dziesiątej części możliwości serwera). Na serwerach współdzielonych nazwa.pl można też postawić forum średniej wielkości i też powinno być ok. Odpowiednio zoptymalizowany sklep internetowy między średnią, a dużą wielkością (nawet do kilku tysięcy zamówień w skali miesiąca) bez problemu powinien zmieścić się w zakreślonych limitach. Portal społecznościowy? Tu już gorzej. Te z reguły generują duże obciążenie. Serwer współdzielony może być początkiem, ale nie docelową platformą. Hosting filmów? O tym już można ZAPOMNIEĆ.

Reasumując. Myli się ten kto twierdzi, że limitów nie ma. Każdy profesjonalny serwer je ma, ale uważam, że w przypadku nazwa.pl limity zostały przygotowane tak, by nie uprzykrzać życia klientom.

Jest jeszcze kilka innych limitów, ale te są ustawione przede wszystkim bardziej ze względu na bezpieczeństwo i stabilność usług niż na zżeranie pieniędzy. Przykładem jest ograniczenie wielkości pojedynczego maila do 1 GB (tylko kto tak naprawdę wysyła takiej wielkości maile?). Innym przykładem jest maksymalna ilość adresatów jednej wiadomości na poziomie 300 (ja chyba nigdy nie wysyłałem do więcej niż 20 osób na raz).

Tyle jeśli chodzi o ograniczenia programowe. Za chwilę napiszę jeszcze o ogólnych wrażeniach.

Tak więc po kolei.

Zarządzanie kontem.

Nazwa.pl rozwiązała tę kwestię rewelacyjnie. Założenie konta w ich serwisie jest czymś niezależnym względem samego serwera. Do założonego konta podpinamy kupowane usługi takie jak domeny, serwery itp. Wynika z tego, że aby kupić drugi serwer np. dla innej usługi NIE TRZEBA zakładać drugiego konta. Wszystkie faktury mamy w jednym miejscu. Sam interfejs MOJEGO KONTA jest bardzo przejrzysty. Zgrabnie nazwane opcje menu, czytelne działy i rozbudowana pomoc wspomagana przez czat z konsultantem.

Na uwagę zasługuje fakt generowania kodu autoryzacyjnego podczas logowania, który jest aktywny przez okres jednej godziny od momentu zalogowania. Kod ten po podaniu konsultantowi pozwala na zlecenie wykonania zmian przez niego w obrębie swojego konta. Opcja niezwykle przydatna dla osób nie będących specjalistami i nie do końca ogarniających sprawy hostingu.

Minusem jest brak możliwości podawania wielu adresów e-mail będących autoryzowanymi adresami, z których można by wydawać dyspozycje. Oznacza to tyle, że jeśli padnie nam serwer pocztowy nie mamy możliwości wysłania maila z adresu, który byłby dla konsultantów identyfikowalny. Wysyłając np. z innej prywatnej skrzynki wysyłamy maila niezależnego (tak jak obcy klient). Usługę dodawania wielu autoryzowanych adresów e-mail ma w swojej ofercie np. kei.pl.

Zarządzanie fakturami jest zrobione świetnie i przejrzyście. Istnieje możliwość ich sortowania oraz przeszukiwania, czego brakuje u wielu usługodawców.

Zarządzanie usługami zostało rozwiązane również rewelacyjnie. Usługi są podzielone na kategorie (serwery, domeny itp.). Wszystko jest niezwykle czytelne i przejrzyste. Dobrze opisane opcje, wyraźnie zaznaczone daty wygaśnięcia usług, co jest niezwykle istotne z perspektywy czasu i niejednokrotnie "zapominania" o konieczności opłacenia tej czy innej usługi.

W samym panelu zarządzającym nie znalazłem żadnych usterek, bagów, czy nawet literówek.

Niestety minusem usługi jest fakt, iż aby wykonać cesje konta lub domeny trzeba kontaktować się bezpośrednio z administracją. Nie mamożliwości szybkiego wypełnienia formularza i pobrania wniosku gotowego do podpisania i wysłania pocztą.

Na uwagę zasługuje fakt wdrożenia rozbudowanego systemu poleceń. System ten jest niezwykle przydatny programistom, którzy mogą zaproponować swoim klientom bardzo tani hosting i tym samym kompleksową usługę (nie tylko aplikację, ale również hosting). Na tym jednak zalety tego systemu się kończą. Czytałem wiele opinii (sam nie sprawdzałem), iż poza nagroda finansową reszta nagród jest raczej niskiej jakości. Jeżeli jednak komuś zależy na zaoferowaniu kompleksowej usługi (aplikacja + hosting) a nie na zarabianiu na poleceniach, to system ten jest IDEALNY.

+ ergonomia
+ przejrzystość
+ czytelność
+ rozbudowana pomoc
+ chat z konsultantem
+ możliwość zlecenia zmian w obrębie konta konsultantowi (kod autoryzacyjny)
+ możliwość dodawania wielu abonentów i późniejszej rejestracji domeny na kogoś innego niż właściciel konta
+ przeszukiwanie / sortowanie / filtrowanie faktur, zamówień, usług itp.
+ brak bagów i nieprawidłowości w działaniu zarządzania kontem
+ opłacanie usług przez płatności elektroniczne
+ rozbudowany system poleceń

- podobno (nie sprawdzałem) niska jakość nagród w programie partnerskim i afiliacyjnym
- brak możliwości dodawania wielu autoryzowanych adresów e-mail
- brak możliwości łatwego wykonania cesji konta / domeny (wymaga kontaktu z BOK)

Usług dodatkowych nie opisuję, ponieważ ich nie testowałem na tyle dokładnie, by móc się wypowiadać.

Limity

Poza wspomnianym limitem czasu procesora Nazwa.pl szczyci się brakiem ograniczeń. I jest to jak najbardziej zgodne z prawdą. Mamy do dyspozycji np. 50 GB przestrzeni dyskowej (kilka razy więcej niż większość usługodawców). Tę przestrzeń możemy DOWOLNIE rozdysponować.

Nie mamy ograniczeń co do wielkości i ilości baz danych, kont FTP, adresów e-mail, domen, stron internetowych itp. Po prostu dostajemy przestrzeń dyskową i możemy z nią zrobić co nam się podoba. Np. jednej bazie danych przydzielić miejsce 20 MB, a drugiej 400 MB. Jednemu kontu e-mail przydzielić 200 MB innemu 2 GB itd. Jedynym ograniczeniem jest ogólna przestrzeń dyskowa. Jest to niezwykle proklienckie podejście do sprawy. Kupuję serwer, serwer należy do mnie, to ja decyduję co i jak będzie się na nim znajdowało.

Realnie więc płacimy za przestrzeń dyskową i moc procesora / pamięci RAM. Reszta zależy już tylko od nas.

Koszty

Serwer to koszt 300 zł netto. Mieści się to w normie i granicach zdrowego rozsądku. Do tego dochodzą liczne promocje (np. 99 zł za pół roku).
Domena to koszt (.pl) 9.90 jednakże z przedłużeniem nie jest już tak różowo. Z reguły kosztuje ono 100 zł, co już nie należy do najtańszych.

UWAGA NA UMOWY LOJALNOŚCIOWE.

Rejestracja domeny za darmo lub w ofertach promocyjnych często kończy się umowną KONIECZNOŚCIĄ przedłużenia domeny w nazwa.pl. Niemal za darmo oznacza związanie z nazwa.pl na dłuższy okres czasu.

+ atrakcyjne promocje
+ brak limitów transferu, baz danych, domen, adresów e-mail, subdomen, kont ftp itp.
+ dowolne zarządzanie przestrzenią dyskową
+ bardzo duża przestrzeń dyskowa 50 GB lub dwa razy tyle przy wyższym pakiecie

- umowy lojalnościowe
- dość wysoki koszt przedłużenia domen

Panel zarządzania hostingiem i domenami

I co ja tu mogę napisać? Nazwa.pl ma jeden z NAJLEPSZYCH paneli zarządzania hostingiem w sieci. Ergonomia w porównaniu z direct adminem czy pleskiem stoi o milę wyżej. Świetnie pogrupowane usług, dokładnie opisane opcje, szeroko rozbudowana pomoc, a wszystko to do zarządzania praktycznie wszystkim, czym zarządzac mozna. Domeny, konta e-mail, konta ftp, bazy danych, konfiguracja serwera i podstawowych ustawień serwera.

Żeby jednak nie było tak różowo jest jeden bardzo poważny mankament.

Harmonogram zadań, czyli CRON daje się ustawić MAKSYMALNIE z częstotliwością raz na godzinę. Automatycznie eliminuje to możliwość postawienia aplikacji, która często musi wykonywać pewne czynności "samodzielnie". Jeżeli chodzi o jakoś interfejsu jest to jedyny, ale zarazem dość istotny mankament.

+ REWELACYJNA ergonomia
+ rozbudowana pomoc
+ intuicyjne rozplanowanie działów

- stosunkowo mało rozbudowany harmonogram zadań CRON

Panel poczty

Bardzo duże i rozbudowane możliwości jednakże nie jest to rozwiązanie miażdżące konkurencję. Poprawny, dobrze wyglądający webowy klient poczty.

+ świetny interfejs
+ rozbudowane możliwosci
+ kalendarz zadań
+ system notatek

- brak wielu funkcjonalności przydających się, gdy mieliśmy serwer gdzie indzie i chcielibyśmy np. zassać z niego pocztę, czy tez pobierać pocztę z zewnętrznych kont pocztowych

Podsumowanie

9 / 10

Nie daję najwyższej noty, ponieważ o ile nazwa.pl jest o mile dalej od konkurencji jeśli chodzi o jakoś panelu zarządzania usługami, to zdali się zapomnieć o użytkownikach, którzy już gdzieś mają hosting, czy pocztę. Migracja wymaga wykonania ręcznie wielu zabiegów.

Ten post był edytowany przez IQ Programmer dnia: 06 sierpień 2011 - 23:41

#132 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 19 grudzień 2011 - 16:37

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...ie/29-nazwa-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...ma/29-nazwa-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: Pytania, komentarze
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników