Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] nazwa.pl

131 odpowiedzi na ten temat

[opinie] nazwa.pl

#1 gskaruz

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 39 postów

Napisany 12 kwiecień 2005 - 16:38

Opinie o nazwa.pl
Temat uaktualniany na bieżąco

Witam

Przymierzam się do zmiany hostingu. Czy ktoś może korzysta z oferty Active lub ActivePro w nazwa.pl?

Przydatne linki:

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...ie/29-nazwa-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...ma/29-nazwa-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: Pytania, komentarze

#2 Yagadoor

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 97 postów
  • Imię:Alan

Napisany 04 luty 2008 - 11:31

Jesli o moje odczucia chodzi, to... w sumie wypada to dosc pozytywnie. Bez rewelacji (wyglada na to ze jest dosc nisko ustawiony limit na ilosc otwieranych polaczen z mysqlem). Serwis nhl.com.pl trzeci rok stoi na shared hostingu w nazwa.pl i nie mielismy zadnych przykrych doswiadczen.

Pojawily sie jakies drobnostki, typu newsy na stronie sie nie pojawialy (wszystko co ciagniete bylo z bazy, nie pojawialo sie w ogole na stronie - po prostu byl sam lay i to co wklepane bylo recznie w kodzie HTML). Takie sytuacje przez ponad 2 lata wspolpracy zdarzyly sie moze 10-15 krotnie. Na maks. 10 minut.

Na tym samym koncie pracuje takze forum IPB, 950 userow, 114K postow i o dziwo nigdy nie bylo problemow z nie działaniem sekcji forum. Sam serwis [nie licze forum] ma miesiecznie ok. 110K odslon, niecale 10K uniques users i 35K+ odwiedzin.

Aleeee... (zawsze musi byc ale ;-)) nasze konto jest na maszynie ktora stala w nazwa.pl juz 2-3 lata temu. Moze kiedys rzucali mniej ludzi na jedna maszyne, ciezko rzec. Ale ostatnimi czasy pojawiaja sie niepochlebne recenzje uslug nazwa.pl. Moze po prostu mielismy farta.
Polecam - Neteasy.pl, Proste.pl

#3 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1124 postów

Napisany 04 luty 2008 - 17:02

Ja tak 4,5 w skali 0-5 daje. Są po prostu pewne niedociągnięcia. Drobne ale są. Np w Cronie nie można użyć ciągu znaków ze zmienną np
http://domena.pl/cronscript.php?id-6
Zbyt uproszczona obsługa DNS zaparkowanych na nazwa.pl, Te same limity obciążenia niezależnie od rodzaju wykupionego hostingu, brak Zend Optimizera/IonCube. Pewnie coś by się jeszcze znalazło ale w sumie jest całkiem dobrze.

#4 megi

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów
  • Firma:MegiTeam
  • Imię:Magda
  • Nazwisko:Zarych

Napisany 04 luty 2008 - 18:53

Zobacz postTomi, o 4.02.2008, 17:02, powiedział:

brak Zend Optimizera/IonCube. Pewnie coś by się jeszcze znalazło ale w sumie jest całkiem dobrze.

Nie wiem jak jest teraz ale jeszcze rok temu zarówno Zend Optimizer jak i IonCube były włączane na życzenie klienta. Wysyłało się w tej sprawie maila do adminów.

#5 rooty

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 11 luty 2008 - 17:41

Jesli o moje odczucia chodzi, to... w sumie wypada to dosc pozytywnie. Bez rewelacji (wyglada na to ze jest dosc nisko ustawiony limit na ilosc otwieranych polaczen z mysqlem)....

dokladnie, mam tam serwis ale dzialanie / dostep do bazy / wyciagniecie czego kolwiek z niej jest przykre w skutkach

#6 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 11 luty 2008 - 22:12

O limitach jak w mało której firmie można sobie przeczytać na oficjalnej stronie http://nazwa.pl/netart-o-firmie-parametry-...ieczenstwa.html co oczywiście jest na +

PS. czy 15 000 tys połączeń na godzinę to jest mało? Na firmowy serwis czy sklep wystarczy.

#7 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3129 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 11 luty 2008 - 22:36

Tja, ale pamiętając jakość odpowiedzi z BOKu to podejrzewam, że oni potrafią i tak wmówić człowiekowi co chcą.. bo kto im udowodni, że się mylą co do przegięcia z jakimś parametrem? heh
BOK to IMO jeden ze słabszych punktów nazwy..

#8 piotrsajnog

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Sajnog

Napisany 20 kwiecień 2008 - 21:03

Witam.

Ja korzystam z hostingu w nazwa.pl od ponad pół roku i narazie złego słowa nie mogę powiedzieć. Na wszystkie pytania zarówno przesyłane mailem jaki i przez czat dostawałem rzeczowe i szybkie odpowiedzi. W ciągu tych siedmiu miesięcy nie natrafiłem również na niedziałający serwer. Parametry serwera Active jak na moje potrzeby prywatnej strony również są wystarczające i to dużą "górką". Zobaczymy jak to będzie dalej.

Pozdrawiam.

#9 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 30 kwiecień 2008 - 11:07

Nieprawda. Ja mam tam ~30 domen i ~20 kont www małych firm (wszystko w php+mysql) i chodzi świetnie na jednym koncie .nazwa.pl.

#10 gutek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 11 maj 2008 - 22:13

Obecnie planuję zmienić oprogramowanie sklepu i witryn firmowych (indywidualny projekt) i się zastanawiam czy umieścić to na dedyku, vps czy pozostać w nazwa.pl. Jestem ich klientem od ponad roku i nie miałem większych problemów. Moje strony generują od 1-10 gb miesięcznie każda i są podzielone na 6 różnych usług active, w sumie około 100 domen.

A teraz pytanie do szklanej kuli:
Nie jestem wymagający, stać mnie na dedyka (znam się na linuxie), mam wiele działających serwisów internetowych i gdzie je umieścić?? Czy jest sens np. na dedyku lub vps skoro w nazwa.pl nie jest mi źle...

Z góry dzięki

#11 Wojciech Małota

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 156 postów
  • Firma:PHP-art.pl
  • Imię:Wojciech
  • Nazwisko:Małota

Napisany 02 lipiec 2008 - 09:39

Jedyny problem jaki z nimi miałem to to, że admini nie chcieli wgrać mi bazy z poziomu konsoli systemowej. Wgrywanie dużych baz phpmyadminem jest przykrym doświadczeniem.
Projekt: Folk24 .............. |||||||||| 100%
Projekt: Invini .............. ---------- 5%

#12 sorael

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisany 02 sierpień 2008 - 16:21

Nie polecam!!! Codziennie blokuja Forum z powodu przekroczenia liczby zapytan! Tak nie moze być dlatego zmieniam serwer!!!!

#13 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 02 sierpień 2008 - 18:56

Maksymalna liczba zapytań liczona na serwer w ciągu doby 4 000 000

No jeśli przekraczasz ten limit to niestety ale nawet spory VPS będzie miał problem to uciągnąć. Nie kwalifikujesz się już po prostu na Sharedhosting i tyle. Autobus to nie limuzyna nie można w nim zając samemu wszystkich miejsc siedzących bo cie kanar wyprosi i tyle.

#14 xfm

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 32 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 22:40

Hosting raczej dla mało wymagających jeżeli chodzi o mozliwości administracyjne np. w porównaniu do panelu DirectAdmin. Po za tym jeżeli ktoś chce tam hostować mała stronę i jednocześnie płacić prawie 400zł rocznie, to tak jakby do przewiezienia jednego pasażera zamiast taxi wynająć autobus. Oczywiście serwery stabilne i support dobry.

#15 piotrsajnog

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów
  • Imię:Piotr
  • Nazwisko:Sajnog

Napisany 08 sierpień 2008 - 22:51

Witam.

Ja używam u nich serwera Active już prawie od roku i jak do tej pory nie mogę narzekać. Wszystko działa jak trzeba, nie udało mi się też trafić na pad maszyny. Odpowiedzi na moje pytania wysyłane mailem do BOK-u przychodzą szybko (po paru minutach). Trzymam u nich swoją prywatną stronę więc nie generuję dużego ruchu.

Obecnie można zakładać bazy danych MySQL tylko w wersji 5. Od 1 września 2008 przełączą domyślnego interpretera na PHP5 (zostałem o tym uprzedzony mailowo).
Dla małych stron-wizytówek, galerii foto czy blogów - ja polecam.

Pozdrawiam.

#16 M4ciek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 22:51

jestem klientem nazwa.pl już od prawie 3 lat (bez miesiąca) na serwerze stoi kilka drobnych serwisów oraz główny projekt czyli forum studenckie;
jeśli chodzi o uptime to jest on na bardzo zadowalającym poziomie, bo praktycznie o każdej przerwie informują, a jak się coś zdarzyło, to wystarczył SMS do administracji (nawet odpisują!); szybkość działania, stabilność - duży plus;

poczta - też plus, bo nie wiem co jest, ale jeszcze na spam nie trafiłem ani razu, więc pewnie filtry jakie mają dobrze spełniają zadanie; do tego możliwość ustawienia powiadomień sms;

support w sumie jeśli chodzi o czas reakcji to szybko, ale rzadko kiedy uzyskiwałem konkretną odpowiedź na moje pytanie, prędzej google pomogło ;-)

minusem jest troszkę mało przejrzysty i user-friendly jest ich autorski panel administracyjny (w porównaniu z cPanelem) ale rzadko z niego korzystam ;-) przydałaby się jednak alternatywa dla phpmyadmin...

ogólnie oceniam serwer na 4, byłoby mocne szkolne 4+ gdyby nie cena 366 zł rocznie; dla osoby fizycznej mało opłacalne (w moim wypadku zawsze była zrzuta od użytkowników, więc tego mógłbym już nie liczyć)

#17 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 08 sierpień 2008 - 23:18

wystarczył SMS do administracji (nawet odpisują!); szybkość działania, stabilność - duży plus;

Podaj numer do administratora bo umieram z ciekawości ;) Ty to piszesz poważnie czy się z nas nabijasz.

poczta - też plus, bo nie wiem co jest, ale jeszcze na spam nie trafiłem ani razu
To ze nie ma spamu nie znaczy że za 2 tygodnie go nie będzie. To tylko kwestia czasu (ale jakoś Ci nie wierze że nie masz spamu)

minusem jest troszkę mało przejrzysty i user-friendly jest ich autorski panel administracyjny (w porównaniu z cPanelem) ale rzadko z niego korzystam ;-) przydałaby się jednak alternatywa dla phpmyadmin...

Totalna bzdura, ich panel jest 100 razy bardziej ergonomiczny od CPanela. Jest jednym z lepszych na rynku w połączeniu z webmailem. Jedyne co można mu zarzucić to to że jest dość ubogi.

#18 megi

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów
  • Firma:MegiTeam
  • Imię:Magda
  • Nazwisko:Zarych

Napisany 09 sierpień 2008 - 10:14

Zobacz postTomi, o 9.08.2008, 00:18, powiedział:

Podaj numer do administratora bo umieram z ciekawości :) Ty to piszesz poważnie czy się z nas nabijasz.

Proszę:
Administrator NetArt dostępny jest po godzinach pracy Biura Obsługi Klienta NetArt pod numerem telefonu alarmowego: 0 501 236 236.
Prosimy o korzystanie z telefonu alarmowego tylko w przypadku zgłaszania kwestii technicznych wymagających niezwłocznej interwencji administratora.

http://nazwa.pl/Kontakt.html

Nie ma za co :)

#19 Mamuśka

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 37 postów

Napisany 09 sierpień 2008 - 21:43

Zobacz postTomi, o 4.02.2008, 18:02, powiedział:

brak Zend Optimizera/IonCube. Pewnie coś by się jeszcze znalazło ale w sumie jest całkiem dobrze.
Bzdura, wgrywasz IonCube do katalogu i śmiga jak złoto.

Zobacz postTomi, o 11.02.2008, 23:12, powiedział:

PS. czy 15 000 tys połączeń na godzinę to jest mało? Na firmowy serwis czy sklep wystarczy.
Na mały serwis i niezbyt ruchliwe forum może być, administruję na nazwie kilka serwerów ( sklep internetowy, portal z niedużym forum i kilkanaście stron firmowych ) i nie mam z niczym kłopotu.

Ale to wszystko tyczy się stron z małym ruchem.
Portal na którym był spory ruch musiałam przenieść bo zbyt wiele było zapytań do bazy. 200 użytkowników na forum i serwis staje.

W drugim przypadku na innym portalu przy kopiowaniu danych z bazy do bazy też wszystko się wieszało.
Jest to niedogodność dla tych, którzy lubią szybko i bez zbędnych ceregieli.

Podsumowując: nazwa jest dobra do stron o niezbyt dużym natężeniu ruchu.

Dla większych serwisów się nie nadaje.
W tej roli natomiast świetnie spisuje się home.pl

Pzdr
Kami.
Nie wierzę we wszystko co czytam ...
Nie piszę wszystkiego w co wierzę...

#20 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 10 sierpień 2008 - 08:50

Już ktoś wcześniej odpowiedział ze Zend Optimizera załączają na życzenie z Ion się nie stykałem jeszcze.

Administrator NetArt dostępny jest po godzinach pracy Biura Obsługi Klienta NetArt pod numerem telefonu alarmowego: 0 501 236 236.
Telefon kontaktowy to nie jest telefon alarmowy ;) NIe można tam niestety poprosić o zmianę konfiguracji DNS

W tej roli natomiast świetnie spisuje się home.pl
A do tej teorii jest osobny wątek na tym forum, całkiem duży wątek. Oczywiście konkluzja idzie w odwrotnym kierunku. Jeśli chodzi o home to jest to serwer dla Zosi z gazowni, nic poza tym. Mam i za kilka tygodni będę już po "szczęśliwym" okresie abonamentowym. A tak na marginesie home jest największym spamerem własnych skrzynek w domenie home.pl :P

I teraz moja opinia

Nazwa.pl mam od ~ 3 lat i nalezę do tych którzy nie kupowali w promocji za 1PLN i cieszę się z bardzo sprawnie działających usług. Moim zdaniem jest to usługa odpowiednia jakościowo do ceny. za 366 PLN ciężko będzie odszukać czegoś na podobnym poziomie w tej cenie. Miałem już przygode z ~ 20 innmi hostingami (dobrymi) oraz jeszcze większa ilością złych i jakoś nazwa mi najlepiej odpowiada. Ale nie ma sie co oszukiwać jest to hosting współdzielony i pewne ograniczenia ma. To nie dedyk i 2 TB się nie wyciągnie.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników