Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Http://soursense.eu/

341 odpowiedzi na ten temat

#21 snajperpl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 11:15

Miałem podobną sytuację jak kolega wyżej.
Powinienem od nich otrzymać drugi serwer następnego dnia - minęło już 14 dni... i zero odpowiedzi na pytania...
Nawet po padzie nie można było zrobić backupa tylko od razu zaoferowanie nowej maszyny, która nigdy nie ruszyła.
Szkoda nerwów... raptem by mieli się zmienić w porządną firmę? Lepiej wydać trochę więcej i mieć swoje pewne miejsce.

#22 Zen

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów
  • Firma:SourSense
  • Imię:Oliwer
  • Nazwisko:Mochewski

Napisany 12 sierpień 2007 - 11:16

Witam ponownie,
rzeczywiscie byly problemy zwiazane z serwerem dla pana 'uwaga z tylu', jednakze aktualnie serwer czeka na aktywacje licencji DA.
Z tymze panelem mielismy troche klopotow, poniewaz polecono nam skontakowac sie z pewnym Panem, ktory przedstawial sie jako Marek Ignaczyk.
Nie chce opisywac ty calej historii, lecz ten Pan nie byl tym, za kogo sie podawal.
Niestety kilku uzytkownikow z tego powodu ucierpialo poniewaz nie mielismy pojecia, mozna powiedziec, o ich istnieniu.
Sprawa jednak zostala rozwiazana i wszystko zostalo sprostowane.
Teraz pozostalo nam isc do przodu oferujac najlepsze rozwiazania po korzystnych cenach.

Pozdrawiam.

#23 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 11:35

Dziwne jest to, że znów jest mowa o Ruselu w kontekście tej firmy a dziwnym trafem Zen łączy się z forum ze Słupska + ostatnio phpproxy postawione na soursense.eu - czegoś się boi?

Ponadto przecież firma zarejestrowana jest w Boniewie, domena jest zarejestrowana na wirtualna osobę z Torunia o której Pan Oliver twierdzi, że nie istnieje.. Za dużo niewiadomowych, warto się zastanowić 3 razy jeżeli nie chcecie utopić pieniędzy, no chyba, że przedstawiciel firmy przedstawi jakieś sensowne wytłumaczenie tego całego zamieszania..
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#24 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 12 sierpień 2007 - 11:47

Domena serwera była ...5gb.pl livnet może ten to ten ignac wszystko zepsuł ale jak napisał patryk za dużo niewiadomych

#25 Zen

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 12:38

Witam,
widziałem, że ktoś w końcu poruszy temat lokalizacji, czy Słupsk jest tak 'spalonym' miastem? Firma zarejestrowana jest w Boniewie,
a oddział firmy zajmujący się serwerami mieści się akurat w Słupsku i my jesteśmy odpowiedzialni za soursense.eu
Więcej informacji na publicznym forum udzielał nie będę, więc jeśli ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, prosimy o kontakt prywatny.
Aktualnie posiadamy wielu zadowolonych klientów którym zaoferowaliśmy nasze usługi, jeżeli tylko będą chcieli, to na pewno wypowiedzą się w tym temacie.

To by było na tyle,
Pozdrawiam ze słonecznego Słupska.

#26 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 12:43

Czyli ja zlokalizowałem 3 Boniewa a pan ze słupska! No no to wogóle ktoś z firmy pochodzi z Boniewa

#27 Zen

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 12:47

Oczywiście, że tak, właściciel firmy, Pan Tomasz Jabłoński.

Pozdrawiam.

#28 kaczy

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 377 postów
  • Firma:PHU DustNet
  • Imię:Krzysztof

Napisany 12 sierpień 2007 - 12:52

Zobacz postZen, o 11.08.2007, 15:30, powiedział:

Jeżeli chodzi o ceny, jeżeli klient nie chce faktury, to płaci cenę która widnieje w ofercie. Jeżeli jednak klient zażyczy fakturę, to oczywiście należy doliczyć 22% podatku VAT.
Tak, a jesli sobie nie zazyczy faktury to jej nie wystawiamy, nie ksiegujemy i nie placimy podatku Vat ani dochodowego... ? Ciekawe (zwlaszcza dla US).
dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]
Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X
konto biznes start (1GB/30GB) kod rabatowy wht - 150zł/rok lub 50zł/pół roku (netto)
NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

#29 Zen

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 12:55

To już wewnętrzna struktura zarządzania firmą. Wiemy, co robimy. Nie czuje sie zobowiązany przedstawiać tu całego procesu płacenia podatków itp.

Pozdrawiam.

#30 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 15:44

Może reszta użytkowników co ma dadyka w soursense się podzieli zdaniem

#31 snajperpl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 12 sierpień 2007 - 23:56

Nie widać, żeby byli ;)

#32 freak

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 13 sierpień 2007 - 08:25

Ja mam z tej firmy 3 serwery. Rzeczywiście 1 serwer wziąłem od M. Ignaczyk i po jakimś czasie nie miałem z nikim kontaktu, ale po kilku dniach odezwał się do mnie chyba T. Jabłoński i od tamtej pory złego słowa na tą firmę nie mogę powiedzieć.
Odpowiedź na maile dostaje bardzo szybko nieraz po kilku minutach. Nawet jak miałem problem z nowym serwerem z którym nie umiałem sobie poradzić został mi naprawiony w przeciągu godzinki i teraz wszystko już działa jak należy. Ja jestem narazie zadowolony ;)

#33 Nowaker

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 29 postów
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Nowak

Napisany 13 sierpień 2007 - 09:51

freak, a jak dlugo masz juz serwery?
w mejlu napisales mi, ze Twoj kolega ma tez jeden serwer - moze powiedz mu, zeby rowniez wypowiedzial sie na wht.

#34 jarek

najsss ;f

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1682 postów

Napisany 13 sierpień 2007 - 10:09

no właśnie jak długo dwa miesiące ? Pół roku?

A jak tam z stroną:

nadal jej nie ma :)

;)

Hosting WWW @ ViPower.pl
Serwery VPS / dedykowane @ ViHost.pl

#35 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów

Napisany 13 sierpień 2007 - 10:10

Witam ponownie
Dostałem wczoraj serwer na dwa miesiądze za darmo na testy wramach rekompensaty i jest ok
jak nic nie będzie to polecam

#36 Nowaker

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 29 postów
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Nowak

Napisany 13 sierpień 2007 - 10:13

Wrzucę maly offtopic: Relayed = uwaga z tyłu

#37 freak

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 13 sierpień 2007 - 10:23

Ja serwery mam od 2 miesięcy gdzieś , dlatego napisałem że narazie jestem zadowolony ;)
Co do mojego znajomego to on ma krótko ten serwer jakies 2 tyg. może, ale narazie mówił że wszycho OK i jak wróci z wakacji ma brać 2 maszynkę. Wypowiedzieć się na 4um nie wypowie bo nie ma konta i nawet go nie ma w Polsce w tej chwili.

#38 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów

Napisany 13 sierpień 2007 - 10:23

Tak tamten nik to przypadkiem jak się bawiłem możliwościami IPB ;)
Ale tak bez offtopu to firma już się podniosła po przeżyciach i myślę że usługi będą rosnąć a jednak zainwestuje w tą firmę jak skończę testy
Pozdrawiam

#39 Thane

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 19 postów
  • Imię:Michał

Napisany 13 sierpień 2007 - 10:54

Serwery w soursense mam podobnie jak freak od dwóch miesięcy i też nie mogę narzekać. Nie ma problemów z łączami (jak w niektórych niemieckich serwerowniach...) no i faktycznie bardzo szybki kontakt. Polecam ;)

#40 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów

Napisany 13 sierpień 2007 - 10:56

A od kogo brałeś pana 'igaczyka'? czy Tomasza

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników