Witam.
Ja w tej chwili korzystam z Hostingu w firmie NetART (nazwa.pl).
Nie narzekam - wiem przynajmniej za co place.
Jednak w najbliszym czasei otwierma portalik, gdzie ebde tez chcial sprzedawac konta pocztowe w sowich domenach i chyba zdecyduje sie na home.pl - z tego wzgledu ze maja porzadny program partnerski/dealerski oraz transfery lepsze niz w nazwa.pl
Jakies 3 tygodnie temu moja siec pozyskala nowe lacze 12 MBit - i zarowno w dzien jak i w nocy zrobilem test predkosci (cale 12 MBit / dla mnie) zarowno do swojego konta w anzwa.pl jak i do konta mojego znajomego w home.pl.
I tak:
- do/od nazwa.pl - osiagnalem transfer 700-800 KBajtow/s
- do/od home.pl - osiagnelm transfer ponad 1.5 MBajta/s (czyli cala przepustowosc mojego lacza).
Wiec jakies pisanie ze home.pl ma lacze tylko do jednego operatora jest dla mnie smieszne. Ma do DataCenter GTS - a oni maja lacza do wielu innych operatorow + 1 GBit lacze do WIXu (czyli kilkudziesiecu mneijszych operatorw/firm) - ponadto maja jeszcze jedno lacze do siedziby sowje firmy w Szczecinie - jest to lacze Warszawa-Szczecin 155 Mbit. Poczytajcie
http://www.idg.pl/news/81127.html
Ponadto od znajomego pracownika firmy GTS dowiedzialem sie ze to jest prawda.
Widze ze tu wiele osob zazdrosci home.pl i proboja pisac glupoty.
Zrozumcie ze home.pl jest duzo firma (ma juz anprawde duza liczbe klientow) + ceny nie naleza co prawda do najnizszych i dzieki temu za sa DUZA FIRMA to stac ich na to zeby wynegocjowac z GTS umowe, dzieki ktorej maja rzeczywiste wpiecei "do Internetu" 1 GBit.
Ja ogolenie powiem tyle ze nigdy nie kupie hostingu po za granicami kraju (no moze w wyjatkowej sytauacji skorzystalbym z jakiegos hostingu w Europie), ale tylko jak Hosting bedzie swiadczyc firma z kraju w ktorym wykupuje, bo nie wydam pienidzy na Hosting w jakiejs polskiej firmie, ktra za paredziesiat Euro dzierzawi serwery gdzie nie wiadomo gdze, i w dodatku, z ktroa mozna sie skontaktowac prze maila lub GG no i nieraz przez telefon komorkowy.
Wydajac pienidze na obojetnie co trzeba sie nie tylko kierowac tym "gdzie taniej', tylko trzeba wiedziec cos o firmie, ile lat jest na rynku, dobrze tez oinie od osob korzytajacyh z uslug tej firmy.
Bo ja wiem ze kupujac hosting w nazwa.pl mam pewnosc ze ze kila dni/tygodni nie zniknie mi firma wraz z serweami i moimi danymi.
Zreszta tak samo jest z home.pl.
Mowicie ze nie chcecie aby ktos wydawal "wasze" pieniadze na kampanie reklamowe i inne duperele.
Ale dzieki temu firma ta wyrobila sobie marke - czego wy nigdy nie osiagniecie biorac pieniadze do swojej kieszeni, a nie wydajac nic na marketing.
Wydaja teraz duze pieniadze na to ale dzieki temu nadejda czasy ze juz beda mieli potezna liczbe klientow (zapewne zadowolonych), ktorzy po kilku latach nawet nie zmeinia firmy hostingowej chociaz na rynku pojaiwa sie oferty kilkukrotnie tansze.
Prawda jest taka dzisiaj nie ma nic za darmo !! Tym samym za pare zlotych nie ma co sie spodziewac nie wiadomo czego!