[opinie] host1.pl
[opinie] host1.pl
Napisany 27 marzec 2005 - 21:18
dałem temat na wh i jakoś nikt nie oceniał to może chociaż ktoś tu zacznie?
Napisany 06 lipiec 2005 - 16:08
czy juz ktos ma tam konto ??
i jak sie spisuje ?
Napisany 04 styczeń 2006 - 03:20
Napisany 04 styczeń 2006 - 16:35
phpMyAdmin pokazywal ze mysql jest w wersji 3.x.x (tam gdzie x to nie pamietam wersji)
Wiec zrezygnowalem...
Pozdrawiam
Napisany 04 styczeń 2006 - 16:53
elcct powiedział:
phpMyAdmin pokazywal ze mysql jest w wersji 3.x.x (tam gdzie x to nie pamietam wersji)
Wiec zrezygnowalem...
Napisany 04 styczeń 2006 - 16:54
Na poczatku wszystko pieknie - zadnych problemow.
Postawilem tam galerie zdjec i zaczely sie jaja
(przy ok 500 userach 10-15tys wyswietlen dziennie).
Jedno odswierzenie ok 50kb danych,
dziennie wykorzystywane ~1,5GB transferu.
Wielkosc bazy myslq... 1 MB !!!!!
Zaczely sie opoznenia w HTTP response, z 2 razy zdazyla baza sie zatkac...
..wkoncu dostalem info ze obciazam straszliwie serwer i mi zablokowano konto.
Serwer zdazyl jescze zaliczyc calkowity pad z reinstalacja systemu i niedostepnoscia przez prawie 2 dni. Na szczescie robia backupy danych.
Dla porownania wczesniej mialem galerie na risp.pl z zuzyciem ok 1,1GB/dzien i nie bylo ZADNYCH problemow.. jak wiadomo risp.pl ma conajmniej 500 kont userow.
Wniosek?
Trzymac mozna duze ilosci plikow i prostsze strony ale uzywanie zaawansowanych skryptow php opartych o bazy danych mija sie z celem.
Na chwile obecna 16.56 host1 jest niedostepny...
Napisany 04 styczeń 2006 - 16:56
Napisany 05 styczeń 2006 - 17:34
To tak jak byś chciał kupić buty a sprzedawca by Ci dał przymierzyć takie dla dzieci...
Napisany 06 styczeń 2006 - 13:08
elcct powiedział:
To tak jak byś chciał kupić buty a sprzedawca by Ci dał przymierzyć takie dla dzieci...
500 MB w zupelnosci powinno Ci wystarczyc do przetestowania konta - zainstalowania np. forum, skryptu galerii, czata itd. i sprawdzenia szybkosci, polaczenia, jak sie serwer i Twoja strona zachowuje przy duzej liczbie userow online jednoczesnie i inne ... Jesli do testu potrzebujesz konto 2 GB to tylko mozna sie domyslac po co Ci az takie duze konto ... (oczywiscie nie sugeruje ze jestes jednym z tych, ktorzy zakladaja > 1000 MB konto testowe tylko po to, by przez okres testu hostowac tam pliki do udostepniania znajomym, a gdy test minie, to postanawiaja testowac inny hosting. Na szczescie niektorzy rozsadnie w okresie testowym udostepniaja zaledwie xx powierzchni i yy(y) transferu).
Napisany 06 styczeń 2006 - 13:42
Mój tok myślenia jest taki - mam duźy serwis >2GB danych, wrzucam go na konto testowe, podpinam sobie jakąś domenke, prosze admina np. o wildcarda na nią (i patrze jaka szybka jest reakcja), potem z róźnych serwerów robie symulacje ruchu jakiego oczekuje i patrze czy serwer muli czy nie, jak muli to sie zwijam, jak nie to płace i podpinam właściwą domenke. I to jest właśnie dla mnie konto testowe...
Sorry, ale jeśli chodzi o okrojone "konto testowe" to chyba jedynym celem jest pokazanie jak wygląda cpanel, directadmin czy inne takie - równie dobrze firma moźe dać linka do firmy która udostępnia taki panel źeby sobie obejrzec...
Pozdrawiam
Napisany 06 styczeń 2006 - 15:06
elcct powiedział:
Moj punkt widzenia jest nieco inny.
Nie musisz od razu porywac prezydenta, by trenowac jego odbicie.
Pozdrawiam
Napisany 06 styczeń 2006 - 15:16
Po prostu wiem ze chodzi o transfer i ze sa osoby ktore po to zakladaja konta zeby sobie mp3 pohostowac jakis czas, ale to jest sprawa firmy. Jezeli ktos z gory mi nie ufa to mozna sobie od razu ekstrapolowac jakie firma ma podejscie do klienta. Jezeli nie potrafia sobie poradzic z takimi osobami to niech nie robia kont testowych, a raczej cos na zasadzie "satysfakcja gwarantowana lub zwrot pieniedzy"...
Pozdrawiam
Napisany 06 styczeń 2006 - 15:26
elcct powiedział:
No nie do konca akurat
Poczatek moze trafny - wystarczy ugryzc jablko by (tu nieco zmieniam) domyslec sie jak smakuje jego reszta.
Napisany 06 styczeń 2006 - 15:39
Dla mnie konto 5gb to taki wlasnie banan, a 500mb to skromne jabluszko
A ugryzc to znaczy testowac np. tydzien.
Hosting to owoce...
Czyli jezeli ugryze jablko to wiem jak bedzie smakowac i co sie mozna spodziewac po owocach firmy, ale nadal nie wiem czy maja smaczne banany - rozumiesz ?
Cos sie zaczyna offtopic robic hehe
Pozdrawiam
Napisany 06 styczeń 2006 - 15:49
elcct powiedział:
Dla mnie konto 5gb to taki wlasnie banan, a 500mb to skromne jabluszko
A ugryzc to znaczy testowac np. tydzien.
Hosting to owoce...
Czyli jezeli ugryze jablko to wiem jak bedzie smakowac i co sie mozna spodziewac po owocach firmy, ale nadal nie wiem czy maja smaczne banany - rozumiesz ?
Cos sie zaczyna offtopic robic hehe
Pozdrawiam
Przykro mi, ale Twoje jablko to mekintosz, wiec nie jestem pewien, czy ta platforma owocowa spelni Twoje wymagania : )
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników