Własna 'serwerownia' ?
Własna 'serwerownia' ?
Napisany 11 maj 2007 - 14:29
jeśli nie, to z kim (z jaką firmą) należy się kontaktować, żeby bezpośrednio wynająć tam miejsce ? Bo Prosperita może tylko wynajęła sobie kawałek DC od kogoś tam.
Chciałem wynająć szafę rackową, kupić styk od Level3 100Mbps w tamym miejscu (to znaczy reseller level3 by mi to sprzedał) i podpiąć się do PL-IX i do czego się tam jeszcze da i skorzystać z tego co potrzebuję, a resztę odsprzedać.
Macie pomysł jak to zrobić - to znaczy do jakiej firmy się zgłosić konkretnie, żeby wykupić szafę rackową w LiMie? zawsze mogę do prosperity, ale jeśli oni kupują tylko kawałek miejsca, to na pewno opłacalniej by było do kogoś kto tym zarządza.
Napisany 11 maj 2007 - 14:51
juice99, o 11.05.2007, 15:29, powiedział:
jeśli nie, to z kim (z jaką firmą) należy się kontaktować, żeby bezpośrednio wynająć tam miejsce ? Bo Prosperita może tylko wynajęła sobie kawałek DC od kogoś tam.
Chciałem wynająć szafę rackową, kupić styk od Level3 100Mbps w tamym miejscu (to znaczy reseller level3 by mi to sprzedał) i podpiąć się do PL-IX i do czego się tam jeszcze da i skorzystać z tego co potrzebuję, a resztę odsprzedać.
Macie pomysł jak to zrobić - to znaczy do jakiej firmy się zgłosić konkretnie, żeby wykupić szafę rackową w LiMie? zawsze mogę do prosperity, ale jeśli oni kupują tylko kawałek miejsca, to na pewno opłacalniej by było do kogoś kto tym zarządza.
jest jeszcze kwestia wielkosci zamowienia tj. czasem u zrodla moze byc drozej niz u posrednika, gdyz posrednik zakupuje duuza ilosc dostajac spory rabat.
szafa w LIMie ( nie znam cen dokladnych) ale mysle, ze kosztuje ok 1500-2000 ( lub wiecej) miesiecznie netto bez lacza.
data center
Kolokacja | Hostingowo.pl - Centrum Informacji o Hostingach|Kolokacja.org - Infrastruktura Data Center|Porównywarka Cen Hostingu
Napisany 13 maj 2007 - 23:29
Napisany 14 maj 2007 - 01:54
www.neteasy.pl
Napisany 14 maj 2007 - 10:35
Napisany 14 maj 2007 - 18:07
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników