Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Własna 'serwerownia' ?

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
5 odpowiedzi na ten temat

Własna 'serwerownia' ?

#1 juice99

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 85 postów

Napisany 11 maj 2007 - 14:29

czy jest możliwe wynajęcie miejsca na szafę rackową w LiMie w Warszawie? Wiem, że ma tam swoje serwery prosperita, ale czy oni są właścicielem całego DC?

jeśli nie, to z kim (z jaką firmą) należy się kontaktować, żeby bezpośrednio wynająć tam miejsce ? Bo Prosperita może tylko wynajęła sobie kawałek DC od kogoś tam.

Chciałem wynająć szafę rackową, kupić styk od Level3 100Mbps w tamym miejscu (to znaczy reseller level3 by mi to sprzedał) i podpiąć się do PL-IX i do czego się tam jeszcze da i skorzystać z tego co potrzebuję, a resztę odsprzedać.

Macie pomysł jak to zrobić - to znaczy do jakiej firmy się zgłosić konkretnie, żeby wykupić szafę rackową w LiMie? zawsze mogę do prosperity, ale jeśli oni kupują tylko kawałek miejsca, to na pewno opłacalniej by było do kogoś kto tym zarządza.

#2 szirok

Hunter

• WHT+
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 542 postów

Napisany 11 maj 2007 - 14:51

Zobacz postjuice99, o 11.05.2007, 15:29, powiedział:

czy jest możliwe wynajęcie miejsca na szafę rackową w LiMie w Warszawie? Wiem, że ma tam swoje serwery prosperita, ale czy oni są właścicielem całego DC?

jeśli nie, to z kim (z jaką firmą) należy się kontaktować, żeby bezpośrednio wynająć tam miejsce ? Bo Prosperita może tylko wynajęła sobie kawałek DC od kogoś tam.

Chciałem wynająć szafę rackową, kupić styk od Level3 100Mbps w tamym miejscu (to znaczy reseller level3 by mi to sprzedał) i podpiąć się do PL-IX i do czego się tam jeszcze da i skorzystać z tego co potrzebuję, a resztę odsprzedać.

Macie pomysł jak to zrobić - to znaczy do jakiej firmy się zgłosić konkretnie, żeby wykupić szafę rackową w LiMie? zawsze mogę do prosperity, ale jeśli oni kupują tylko kawałek miejsca, to na pewno opłacalniej by było do kogoś kto tym zarządza.

jest jeszcze kwestia wielkosci zamowienia tj. czasem u zrodla moze byc drozej niz u posrednika, gdyz posrednik zakupuje duuza ilosc dostajac spory rabat.

szafa w LIMie ( nie znam cen dokladnych) ale mysle, ze kosztuje ok 1500-2000 ( lub wiecej) miesiecznie netto bez lacza.

#3 alien

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 686 postów
  • Firma:Vbiz.pl

Napisany 13 maj 2007 - 23:29

ATM ma tez data center w LiM, ale bardzo je odradzaja (sugerujac swoje glowne DC na Grochowskiej), w LiMie podobno sa powazne problemy z zasilaniem. Do tego gaszenie wodne.

#4 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1814 postów

Napisany 14 maj 2007 - 01:54

Coś z tym LIMem jest, bo przecież Prosperita też miała problemy z zasilaniem, a teraz większość serwerów lokują w DC w Trójmieście.. W LIMie mieści się także serwerownia HostingCenter, ale niestety nie miałem okazji jeszcze niej korzystać (a ofertę mają całkiem niezłą).
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#5 alien

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 686 postów
  • Firma:Vbiz.pl

Napisany 14 maj 2007 - 10:35

No jak mowie, o problemach z zasilaniem w LiM mowia przedstawiciele ATM bez skrepowania, odradzajac lokalizacje maszyn w tym miejscu. Podobno problem polega na tym, ze konstrukcja budynku jest zbyt slaba, aby wpakowac tam agregaty czy wieksza farme UPS.

#6 moron

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 526 postów

Napisany 14 maj 2007 - 18:07

ostatni pad w DC prosperity w LIM'ie byl 65 Days, 4 Hours and 42 Minutes temu :( wiec az tak zle nie jest

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników