Kolokacja
Kolokacja
Napisany 09 maj 2007 - 16:44
http://cyberwebhosting.de/?site=seiten/hou...cyberhousing1he
tutaj mają 149 EURO za 100Mbps tylko że shared.
zna ktoś tańszą polską? albo z rozliczeniem od 1TB zużytego transferu miesięcznie tylko nie tak jak w WDC czy zieleniaku za 1500zł netto, tylko jakieś rozsądniejsze ceny ?
może być bez dostępu do tpnet i nie musi być tańsza, wystarczy jakaś porównywalna ?
Napisany 10 maj 2007 - 08:13
spróbuj w sisco.pl, może akurat się zmieścisz w tej cenie.
Majkel
Napisany 10 maj 2007 - 10:54
Majkel., o 10.05.2007, 09:13, powiedział:
nie zależy mi na wpięciu do tepsy w ogóle, więc może dzięki temu uda mi się uzyskać niską cenę?
w ATM ktoś mi napisał, że mogę mieć za ok. 1000zł wpięcie 1Gbps ale bez tepsy.
czy jest tego typu tańsza oferta od ATM? bo ATM chyba nie jest najtańszy na rynku. WDC, futuro i inne firmy, w ogóle nie prowadziły kolokacji bez dostępu do tepsy więc to odpada.
natomiast od 1000zł do zaużmy 700-800 to już nie jest daleko, a skoro ATM nie jest najtańsze, to może jest jakaś firma bez wtyku do tepsy co sprzedaje to za wspomnianą cenę? hmm
dzięki, spróbuję sisco.
a w serwerach dedykowanych to jestem teraz i ich brak dostępu do serwerowni mnie zaczął wkurzać
Napisany 10 maj 2007 - 11:34
Majkel., o 10.05.2007, 09:13, powiedział:
dzwoniłem i chcą 200zł za Mbps. ostatecznie po negocjacjach ewentualnie by zeszli do 160zł. ale to za 99zł per Mbps mam w superhoście (serwerydedykowane) w tej ich nowej ofercie...
mi się chyba rozliczenie per Mbps nie opłaca po prostu, ja w nocy mam 0 ruchu.
Napisany 10 maj 2007 - 15:47
Napisany 10 maj 2007 - 16:16
data center
Kolokacja | Hostingowo.pl - Centrum Informacji o Hostingach|Kolokacja.org - Infrastruktura Data Center|Porównywarka Cen Hostingu
Napisany 10 maj 2007 - 16:21
gamepad.pl-tom, o 10.05.2007, 16:47, powiedział:
ale przeciez napisal, ze na wtyku do TP mu nie zalezy...
Napisany 10 maj 2007 - 16:46
yezooz, o 10.05.2007, 17:21, powiedział:
mimo wszystko, ze na styku z TPSA mu nie zalezy to i tak kazdy go "koluje" ATM dal mu oferte AC-X (50mbps za 999 netto, przylacze 1gbps, ruch TYLKO do polskich INNYCH operatorow, czyli ruch bez TPSA. W Polsce 60% ruchu hostingowego to TPSA, wiec jak to nazwac jak nie krecenie nieswiadomego klienta?)
data center
Kolokacja | Hostingowo.pl - Centrum Informacji o Hostingach|Kolokacja.org - Infrastruktura Data Center|Porównywarka Cen Hostingu
Napisany 10 maj 2007 - 19:17
aktualnie leci wszystko przez level3 i na neostradzie 7Mbps spokojnie ściagam ze swojego serwera 700KB/s i to przy jednoczesnym obciążeniu tepsianymi połączeniami serwera na poziomie 5Mbps mniej więcej, przez innych klientów neo. czyli 12Mbps z tepsy na pewno leci, a zapewne i 20Mbps przez level3 by poleciało na raz, więc czego więcej chcieć?
jednym słowem - po co mi wtyk do tpsa, skoro np. level3 ma wtyk do tpsa?
tyle osób mi odradzało level3 i okazało się, że to nieprawda, że w zupełności do moich zastosowań wystarczyło...
może znacie jakichś providerów którzy mają level3 warszawskie? atman - negocjowałem ze znajomym który tam pracuje i nie udało się zejść do ceny przeze mnie akceptowalenej... sieci kolejowe które też mają level3 mają mi odpisać jutro, ale nie spodziewam się rewolucji
ktoś jeszcze ma w warszawie level3 albo jakieś inne sieci które nie są blokowane przez tepsę? (bo ewidentnie level3 nie jest, przynajmniej na razie)
nie wciskajcie mi tepsy jak jej nie chcę, jestem świadomym użytkownikiem, który aktualnie nie ma podpięcia do tepsy i jest z tego bardzo zadowolony (tak samo jak moi użytkownicy mający neostradę )
chcę żeby było najtaniej, a najtaniej będzie bez tepsy. zna ktoś jakąś ciekawą ofertę? póki co rozważam http://cyberwebhosting.de/?site=seiten/hou...cyberhousing1he , 149EUR za 100Mbps nielimitowane, mają dobre opinie na niemieckich forach, nie tną łącz itp. tylko jest jeden problem - z tepsy leci transfer przez opentransit i chociaż pingi są super - 30-40ms , to plik mi ściąga tylko jakieś 50-100KB/s. Level3 też mają, ale widocznie tepsa ma inaczej routing ustawiony
Napisany 11 maj 2007 - 07:18
data center
Napisany 11 maj 2007 - 12:57
w każdym razie, co jest złego w tych ofertach?
ngz-server - 59 EURO za 1TB, bardzo pomocni, support na ircu miałem o godzinie 2 w nocy przez dwóch pracowników wyjaśniających mi szczegóły. rescue mode i KVM za darmo. kolokacja za 39 EURO obudowy midi-tower.
czyli przy 2TB mam 157 euro w sumie. z portem 100Mbps. mają naprawdę porządne łącza idące w dziesiątki Gb, kilku providerów, jak telia chociażby czy c&w, a c&w ma niezły styk z opentransit. z koleji tepsa z opentransit działa hmm.. no nie wiem, wczoraj już miałem max czyli ok. 700KB/s jak od nich ściągałem.
niemcom się opłaca sprzedawać 1TB za 60 euro. acha co do śmiesznie niskich cen to looknijcie na to - cs-arena.com
• 1000 GByte Traffic inkl. - monatlich 69,00 Euro
• 2000 GByte Traffic inkl. - monatlich 99,00 Euro
• 5000 GByte Traffic inkl. - monatlich 199,00 Euro
wychodzi 0,04 eurocenta za GB
powoli dochodzę do wniosku, że dla moich potrzeb, jedynym rozwiązaniem, jest kolokacja w niemczech.
szkoda, że nie mogę sobie wykupić level3 w warszawie, dla jednego serwera.
Napisany 11 maj 2007 - 14:54
juice99, o 11.05.2007, 13:57, powiedział:
w każdym razie, co jest złego w tych ofertach?
ngz-server - 59 EURO za 1TB, bardzo pomocni, support na ircu miałem o godzinie 2 w nocy przez dwóch pracowników wyjaśniających mi szczegóły. rescue mode i KVM za darmo. kolokacja za 39 EURO obudowy midi-tower.
czyli przy 2TB mam 157 euro w sumie. z portem 100Mbps. mają naprawdę porządne łącza idące w dziesiątki Gb, kilku providerów, jak telia chociażby czy c&w, a c&w ma niezły styk z opentransit. z koleji tepsa z opentransit działa hmm.. no nie wiem, wczoraj już miałem max czyli ok. 700KB/s jak od nich ściągałem.
niemcom się opłaca sprzedawać 1TB za 60 euro. acha co do śmiesznie niskich cen to looknijcie na to - cs-arena.com
• 1000 GByte Traffic inkl. - monatlich 69,00 Euro
• 2000 GByte Traffic inkl. - monatlich 99,00 Euro
• 5000 GByte Traffic inkl. - monatlich 199,00 Euro
wychodzi 0,04 eurocenta za GB
powoli dochodzę do wniosku, że dla moich potrzeb, jedynym rozwiązaniem, jest kolokacja w niemczech.
szkoda, że nie mogę sobie wykupić level3 w warszawie, dla jednego serwera.
mysle, ze masz racje, ze jedynym slusznym rozwiazaniem jest kolokacja w niemczech. Masz tam przygotowany konkretny pakiet za bardzo niska kwote. Mysle, ze za taka cene u nas w kraju nie dostaniesz tego typu parametrow. Musisz przemyslec na czym Ci bardziej zalezy. Czy serwery blisko w razie awarii mozna szybciej/taniej podjechac. Czy usluga swiadczona taniej ale w razie problemow wiekszy koszt/czas stracony. Wszystko kwestia wyboru tego co potrzebujesz
data center
Napisany 11 maj 2007 - 15:51
juice99, o 10.05.2007, 20:17, powiedział:
Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi
Napisany 11 maj 2007 - 18:33
niko, o 11.05.2007, 19:22, powiedział:
oczywiscie za dodatkowa oplate, ktora jest wielokrotnie wyzsza (w ujeciu per 1 mbps) niz oplata za 50mbps AC-X
data center
Napisany 11 maj 2007 - 19:07
Tak, ale przecież musimy pamiętać, że AC-X też płaci tepsie za dostęp do niej, do tego dochodzą koszty utrzymania światłowodów, tak samo z zagranicą.
Napisany 13 maj 2007 - 11:17
I za granicą jeszcze leaseweb.com jest fajny. Serwerownie w Amsterdamie. To bym sobie wycieczkę do Amsterdamu zrobił, i tak chciałem zwiedzić jakieś fajne miasto
cs-arena.com już pozmieniało ceny na stronie
Piszę o tym, bo może się komuś te moje rozważania przydadzą. A co wiecie o tym ncgroup.pl ?
Napisany 13 maj 2007 - 11:39
juice99, o 13.05.2007, 12:17, powiedział:
I za granicą jeszcze leaseweb.com jest fajny. Serwerownie w Amsterdamie. To bym sobie wycieczkę do Amsterdamu zrobił, i tak chciałem zwiedzić jakieś fajne miasto
cs-arena.com już pozmieniało ceny na stronie
Piszę o tym, bo może się komuś te moje rozważania przydadzą. A co wiecie o tym ncgroup.pl ?
ncgroup mialo napisane 24mbps wiec do zadanych przez Ciebie 100mbps shared im daleko
data center
Napisany 13 maj 2007 - 15:52
Kod rabatowy uprawniający do aż 50% zniżki na dowolne konto - "wht"
Promocja ważna do odwołania - łączy się z innymi promocjami.
Serwery dedykowane, tani hosting, serwery VPS. Najlepszy sposób na podlinkowanie stron!
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników