Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Problem Z Serwerem Poczty Przychodzacej

10 odpowiedzi na ten temat

Problem Z Serwerem Poczty Przychodzacej

#1 marcinp

Często na forum

• Użytkownicy
  • 64 postów

Napisany 28 styczeń 2007 - 08:46

Witam

Mam nastepujacy problem z moim serwerem poczty przychodzacej.
Cala poczta ktora przychodzi jest poprawnie odczytywana i przekazywana do skrzynek, natomiast problem jest z mailami wysylanymi z formularzy w html.

Maile dochadza, natomiast sa nie sformatowane. Normalnie widac kodz html oraz tresc maila.
Dzieje sie to zarowno kiedy maile przychodza z lokalnego serwera jak i z serwerow zewnetrznych.

Prosze o pomoc.

#2 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1164 postów

Napisany 28 styczeń 2007 - 12:10

Pewnie wysyłasz te maile jako zwykły tekst...

#3 p

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 2024 postów

Napisany 28 styczeń 2007 - 14:53

Ustaw:
content-type: text/html;

#4 marcinp

Często na forum

• Użytkownicy
  • 64 postów

Napisany 28 styczeń 2007 - 20:27

Problem nie tkwi w skrypcie z ktorego wysylane jest mail, poniewaz na wszystkie inne serwery maile dochodza ladnie sformatowane w html.

Problem tkwi w serwerze opoczty przychodzacej, ktory jakby zle w jakis magiczny sposob odbieral takie wiadomosci.

Wiem za taki problem jest dosc powszechny na debianie ale nigdzie nie ma recepty na rozwiazanie go.

#5 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 28 styczeń 2007 - 20:29

Może masz jakiś antyspam skonfigurowany na przerabianie maili na text?

#6 p

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 2024 postów

Napisany 28 styczeń 2007 - 21:59

Zobacz postmarcinp, o 28.01.2007, 20:27, powiedział:

Problem nie tkwi w skrypcie z ktorego wysylane jest mail, poniewaz na wszystkie inne serwery maile dochodza ladnie sformatowane w html.

Problem tkwi w serwerze opoczty przychodzacej, ktory jakby zle w jakis magiczny sposob odbieral takie wiadomosci.
Podaj jeszcze mniej szczegolow bo moja szklana kula z tak duza iloscia sobie nie daje rady...

#7 marcinp

Często na forum

• Użytkownicy
  • 64 postów

Napisany 29 styczeń 2007 - 18:53

Przepraszam za tak mala ilosc danych:

Moj system to debian, program pocztowy to qmail.

Co to poprawnosci skryptu to nie jest to napewno jego wina, poniewaz jezeli ten sam skrypt wysyla maile na inne serwery i maile przychodza ladnie sformatowane, a na moj wlasny przychodza wogole nie sformatowane to raczej nie jest jego wina.

Kolejny fakt przemawiajacy za blednym dzialaniem serwera poczty przychodzacej to to ze z innych serwerow maile z formularzy rowniez przychodza rozwalone.

Prosze jeszcze raz za pomoc w rozwiazaniu tego problemu. Jestem gotow zaplacic za porade ktora go rozwiaze.

#8 p

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 2024 postów

Napisany 29 styczeń 2007 - 21:28

A konfiguracja qmaila? Bo to co podales (przynajmniej mi) nie pomaga :)

#9 marcinp

Często na forum

• Użytkownicy
  • 64 postów

Napisany 31 styczeń 2007 - 06:50

A o ktory plik dpkladnie chodzi poniewaz z tego co widze to qmail ma kikla plikow konfiguracyjnych.

#10 p

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 2024 postów

Napisany 31 styczeń 2007 - 15:07

Nie wiem, poszukaj gdzie masz cos o 'content-type' albo 'text/html'. Moze Qmail-Scanner cos miesza?

#11 marcinp

Często na forum

• Użytkownicy
  • 64 postów

Napisany 01 luty 2007 - 08:03

Kurcze szukalem ale nic specjalnego nie znalazlem.

Znalazlem z necie jest cos takiego http://mail.python.org/pipermail/mailman-u...ber/031680.html
Problem wydaje sie podobny jak u mnie. Moze on cos wam podsunie do glowy bo ja juz nie mam pojecia jak to naprawic. ;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników