Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

[opinie] Shou.pl

519 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Shou.pl

#41 Na okrągło jak rondo

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 78 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 22 luty 2007 - 21:54

Mamy już po nad 200 kont
ponad piszemy razem;)(nie jest to powód do dumy te 200 kont)
4 minutowa przerwa w działaniu.
hmm...ale w nocy to robiliście?(w dzień przy obciążeniu tak jakoś nie wypada;) )
4 minutowa przerwa = update softu.(to na zapchanym berylami desktopie szybciej instaluje mi się soft i reboot robi..)
"Powyzej pewnych sum przestepstwo przestaje istniec, pozostaje czysta polityka. Teraz spojrz na twarze ludzi ktorych spotykasz i rozwaz to w skali swojego zycia..." PiH

#42 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2026 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 23 luty 2007 - 01:10

Zobacz postXavi, o 22.02.2007, 21:54, powiedział:

4 minutowa przerwa = update softu.(to na zapchanym berylami desktopie szybciej instaluje mi się soft i reboot robi..)
Porównujesz maszynę produkcyjną do desktopu i szybkości wykonywanych na nich updejtów ? :)
To "G*wno" to już zamieniłbym chociaż na "test" - od razu lepiej :)
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#43 b0b3k

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 23 luty 2007 - 13:19

wlasnie od kilkudziesieciu minut mi konto nie chodzi.... nawet nie mam jak dorwac maila ze strony glownej shou :>

#44 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 93 postów

Napisany 23 luty 2007 - 13:53

Ehhh, coraz częsciej się to zdarza . . . jeśli działa to działa dobrze, a przerwy są coraz czesciej ;(
Korzystam z usług różnych firm i polecam: viHOST (www, vps), viviPOWER (www)
;-)

#45 b0b3k

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 23 luty 2007 - 14:46

No i żadnych informacji o przyczynie na maila od Administratora... eh

#46 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów
  • Firma:gamepad.pl
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Szott

Napisany 23 luty 2007 - 15:08

Witam,
dzisiejszy pad był z winy operatora tktelekom. Tak jak powiedziałem, za jakiś czas oficjalnie startujemy, zmienimy także łącze.

#47 ELff

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 23 luty 2007 - 15:27

Zobacz postXenoN, o 20.02.2007, 23:53, powiedział:

Osobiście polecam usługi shou.pl :)

fajny numer, wyglada na to ze werbuja ludzi do wpisywania pozytywnych opinii :)

#48 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 93 postów

Napisany 23 luty 2007 - 16:34

Zobacz postELff, o 23.02.2007, 15:27, powiedział:

Zobacz postXenoN, o 20.02.2007, 23:53, powiedział:

Osobiście polecam usługi shou.pl :)

fajny numer, wyglada na to ze werbuja ludzi do wpisywania pozytywnych opinii :)

Idiotycznych postów sie naczytales i juz... NIGDY nikt mi czegos takiego nie powiedzial. wogole po czym tak wnioskujesz? Czy poprostu C isie nudzi i robisz z niewinnej firmy jakichs oszustow ... ehhh . . . naoglada sie (przyslowiowych) "filmow" i potem pieprzy gupoty.
;-)

#49 XenoN

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 23 luty 2007 - 17:48

:) nikt mnie nie namawiał. Mówię to co widze :) Ps. polecam host-tracker.com -> Darmowy check serwera nawet co minutę!

Osobiście korzystałem z wielu firm, których nie da się porównać z shou.pl :)

ps. Nie wiem, skąd u Was taka krytyka(głównie widze, że zniechęcić próbują panowie którzy mają własny host o gorszej jakości : ) )

#50 Majkel.

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 281 postów

Napisany 23 luty 2007 - 19:29

Osoby, które maja własny host raczej nie wypowiadają się, a jak juz to nie obrazliwie - jak uzytkownicy. Po prostu ja sądzę, że osobiscie osoba wypowiadajaca sie obronnie wobec jakiejs firmy w pierwszym poscie to nad wyraz dziwne ?
Pozdrawiam
Majkel

#51 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów

Napisany 23 luty 2007 - 19:50

Trochę dziwi mnie zachowanie naszych klientów, mówię o "obronie shou", natomiast wyrażanie opinii to chyba cel tej rozmowy?
"Osoby, które maja własny host raczej nie wypowiadają się" Wypowiadają się, cała paczka Szczepanika. Nie podobają się szczególnie nowe firmy, startujące na rynku. Jeszcze używanie słowa "hostink" w rozmowach Pana Szczepanika śmieszy podwójnie. Jak powstał masternet.pl?
- domowe łącze (jakis dsl)
- rejestracja firmy po nad 1 rok(ciągle papiery leżały i czekał na wpis)
- szablon strony(o ile pamiętam, darmowy)
- jedynie czym może się pochwalić - PANEL

Jaki kapitał?
Pewnie z kieszonkowych, wszystko trzymał w domu.

#52 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2026 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 23 luty 2007 - 19:58

@Majkel. jedna osoba z jednym postem tak Cię bulwersuje?
A co powiesz na temat o tej firmie i osobach wyrażających opinie: Klik :)

Edit:

Wypowiadają się, cała paczka Szczepanika
:)
Daruj sobie...
Wiesz, nie mam w zwyczaju "być z kimś w paczce" z kimś kim się w ogóle na oczy nie widziałem :)

PS. jeżeli wypowiadanie się mojej osoby w "Twoim temacie" szkodzi Twoim interesom to zamilknę tu na zawsze :)

== EDIT nr 2 ==

Jeszcze używanie słowa "hostink" w rozmowach Pana Szczepanika śmieszy podwójnie. Jak powstał masternet.pl?
... już któryś raz, a może napiszę małe opowiadanie?

A pewnie, że były takie początki, ale serwerów w piwnicy/garażu nie trzymałem.

- rejestracja firmy po nad 1 rok(ciągle papiery leżały i czekał na wpis)
Zupełnie obca osoba jest zorientowana najlepiej jak to wszystko wyglądało? no no

- szablon strony(o ile pamiętam, darmowy)
hmm, kolejny raz, obca osoba mówi o czymś, o czym nie ma pojęcia, szablony były, ale takie które można sobie kupić.
Były również strony ręcznie pisane :) (ale to były piękne czasy)

- jedynie czym może się pochwalić - PANEL
i jeszcze wieloma innymi rzeczami no ale że nie wypada (aby Ci nie zaśmiecać tematu lub nie mówił już, że tylko ja i moja "paczka" tu się wypowiada).

Jaki kapitał?
Pewnie z kieszonkowych, wszystko trzymał w domu.
Ha Ha Ha... dobrze, że mam krzesło z bocznymi oparciami bo bym z niego spadł :)
Ale tu Cię zaskoczę, z kontami bankowymi miałem już doczynienia przed ukończeniem 18-tego roku życia, ale nie zaprzeczam, że jakieś pieniądze trzymam w domu, bo kto tak nie robi ?

PS. mam dziwne wrażenie, że już drugi raz piszę o tym samym w tym samym temacie :|
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#53 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów

Napisany 23 luty 2007 - 20:42

Tak? To może w serwerowni dają standardowo dsla?:)

Tak jak wyżej napisałeś, proszę się nie wypowiadać w temacie shou.pl.

#54 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1141 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 23 luty 2007 - 20:44

Tylko masternet istnieje już 3 lata, shou padnie w przeciągu kilku miesięcy:) To jest chyba podstawowa różnica przemawiającą za firmą Adriana...

#55 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • 1955 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 23 luty 2007 - 21:23

Nie chciał bym się włączać do dyskusji, ale proponuje by shou.pl popracował nad serwerami mail bo ostatnio dostawałem jakiś spam warezowy z s1.shou.pl na moje prywatne konto email :) Może zwiększcie weryfikacje użytkowników, coś z okresem testowym ... bo konta za 12zł na allegro prowokują i napewno nie dodadzą wam dobrej opini. Może czas pomyśleć nad zmianą kanałów dystrybucji ?
ps. spam usunąłem więc nie pokaże nagłówków.
.

#56 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 93 postów

Napisany 23 luty 2007 - 22:14

Zobacz postSebak, o 23.02.2007, 20:44, powiedział:

Tylko masternet istnieje już 3 lata, shou padnie w przeciągu kilku miesięcy:) To jest chyba podstawowa różnica przemawiającą za firmą Adriana...

No nie przesadzajmy. Mam nadzieje ze będzie z nimi jak z gamepadem, wyrobią markę i zdobeda doswiadczenie ( o ile klienci u nich zostaną, bo z takimi padami to ja sie chyba wyniose, tylko nie mam gdzie ( brak funduszy ) ... bede szukal sponsora).

do sohu.pl dlaczego tak nielubi Pan Pana Szczepanika? Co panu zrobil? Firma jak firma i już, są lepsi i są gorsi, a on właśnie pokazuje że jest lepszy, przeszlosc byla jaka była bylo minelo i juz, aktualnie masternet ma same dobre opinie, nie rozumiem tej nienawisci ;o
;-)

#57 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1141 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 23 luty 2007 - 22:31

To ja wytłumaczę:)

Gamepad dobrze wie, iż Masternet jest o niebo lepszy od jego pseudo firmy i chce się jakoś odgryźć. A że nie może dorównać jakością usług firmie Pana Adriana to sięga do zdarzeń z przeszłości, które nijak mają się do tego co jest dzisiaj...

#58 Majkel.

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 281 postów

Napisany 23 luty 2007 - 23:22

Zobacz postGodzio, o 23.02.2007, 22:14, powiedział:

Zobacz postSebak, o 23.02.2007, 20:44, powiedział:

No nie przesadzajmy. Mam nadzieje ze będzie z nimi jak z gamepadem, wyrobią markę i zdobeda doswiadczenie ( o ile klienci u nich zostaną, bo z takimi padami to ja sie chyba wyniose, tylko nie mam gdzie ( brak funduszy ) ... bede szukal sponsora).

jeśli shou.pl odpowiada na maile, tak samo jak gamepad (czyli w ogole) to podziekuje za taka firmę. Support ma moja babcia lepszy..
Pozdrawiam
Majkel

#59 grzech1991

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisany 28 kwiecień 2007 - 18:05

odradzam tą firmę! kontakt zerowy i serwery wolne.

#60 Linux

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1256 postów

Napisany 01 maj 2007 - 13:46

Support ma moja bacia lepszy..

Lepszy tekst by był że głucha babcia :) hehe joke :P

To ja wytłumaczęsmile.gif

Gamepad dobrze wie, iż Masternet jest o niebo lepszy od jego pseudo firmy i chce się jakoś odgryźć. A że nie może dorównać jakością usług firmie Pana Adriana to sięga do zdarzeń z przeszłości, które nijak mają się do tego co jest dzisiaj...

Wiadomo, nic nowego - to konkurencja, konta będą chyba kupować 15 latki i zakładać fora przemusia :) (btw; przemo :* )

Adrian, co to wypowiedzi gamepada o twojej firmie - to może on wróżką jest i przepowiada przeszłość? :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników