Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

[opinie] Shou.pl

519 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Shou.pl

#21 ertcap

prawie jak ettercap

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 712 postów

Napisany 31 styczeń 2007 - 00:35

Zobacz postgamepad, o 30.01.2007, 11:28, powiedział:

Ale w Warszawie mamy 7 maszyn pod które ac-x będzie podpięty.
Hm, czyli bedziecie rezygnowali z superhostu i przechodzili na ac-x?

pzdr.
pzdr.

#22 Czoobek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 145 postów
  • Imię:Dawid

Napisany 31 styczeń 2007 - 08:04

Zobacz postsuchar, o 30.01.2007, 21:25, powiedział:

Teraz jest fajnie, zobaczymy za 5-6 mcy

Nawet jesli nie bedzie fajnie - zadna strata. 12 zl to nie majatek, mozna wydac nawet po zeby sie pobawic.
Pzdr,Czoobek
Shared hosting @ linuxpl.com

Dedicated server @ ovh.pl

#23 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów
  • Firma:gamepad.pl
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Szott

Napisany 31 styczeń 2007 - 09:33

Zobacz postertcap, o 31.01.2007, 00:35, powiedział:

Zobacz postgamepad, o 30.01.2007, 11:28, powiedział:

Ale w Warszawie mamy 7 maszyn pod które ac-x będzie podpięty.
Hm, czyli bedziecie rezygnowali z superhostu i przechodzili na ac-x?

pzdr.

Nie:) Akurat z firmą superhost mamy dobre układy, łącze dla samych serwerów gier przekracza 30 mega bitów do TPSA. Jedynym warunkiem większego pasma i umowy z firmą ATM jest to, że sami musimy pociągnąć światłowód z piętra 11 na 13.

" Teraz jest fajnie, zobaczymy za 5-6 mcy
EOT"

Gwarantuję, że nie znikniemy z rynku. Jeżeli maszyna będzie mocno obciążona, dodamy kolejną.

#24 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 93 postów

Napisany 31 styczeń 2007 - 15:59

Zobacz postCzoobek, o 31.01.2007, 08:04, powiedział:

Zobacz postsuchar, o 30.01.2007, 21:25, powiedział:

Teraz jest fajnie, zobaczymy za 5-6 mcy

Nawet jesli nie bedzie fajnie - zadna strata. 12 zl to nie majatek, mozna wydac nawet po zeby sie pobawic.

Mniej wiecej tak zrobilem, ale najprawdopodobniej przeniosę tam stronke. Naprawde b. szybki serwerek ;) i ni cPanel z ktorym 1raz mam doczynienia (bo jakos do tejo pory ZAWSZE trafialem na zmulonego directadmina, a przy moim internecie to strata czasu) co do tego ze nie znikną to jestem pewien, firme znam od x czasu. Opinie mają dobre (jesli chodzi o serwery gier). Jesli mam porownywac dzialanie mojego forum ( http://www.amxmod.pl/ ) z shou a dlk to jest 1 : 0 ;) dla shou ofc.
Korzystam z usług różnych firm i polecam: viHOST (www, vps), viviPOWER (www)
;-)

#25 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1141 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 31 styczeń 2007 - 16:04

To że nowy serwer szybko chodzi, to chyba nic nadzwyczajnego... Tylko co będzie jak ten serwer się zapełni ?

#26 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 93 postów

Napisany 31 styczeń 2007 - 16:30

Zobacz postSebak, o 31.01.2007, 16:04, powiedział:

To że nowy serwer szybko chodzi, to chyba nic nadzwyczajnego... Tylko co będzie jak ten serwer się zapełni ?

Nowy, ale mają juz conajmniej 50kont, z tego co na allegro widzialem.
Pewnie jak mówią, dadzą nowy, ale tu nasuwa sie pytanie,czy wtedy rozlozycie uzytkowników na te dwa serwery, czy dodacie drugi aby zapchany byl stary i bedziecie zapychac nowy? ;)

Wiem wiem, dziwnie ten post wygląda.
;-)

#27 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów

Napisany 31 styczeń 2007 - 17:31

Zobacz postGodzio, o 31.01.2007, 16:30, powiedział:

Zobacz postSebak, o 31.01.2007, 16:04, powiedział:

To dołożymy kolejną maszynę.

Nowy, ale mają juz conajmniej 50kont, z tego co na allegro widzialem.
Pewnie jak mówią, dadzą nowy, ale tu nasuwa sie pytanie,czy wtedy rozlozycie uzytkowników na te dwa serwery, czy dodacie drugi aby zapchany byl stary i bedziecie zapychac nowy? ;)

Wiem wiem, dziwnie ten post wygląda.

Jak obecna maszyna będzie miała problemy z wydajnością, dodamy dyski scsi, więcej ramu i zmnienimy procesor na mocniejszy.

#28 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1141 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 31 styczeń 2007 - 21:13

Ciekawe czy kojarzysz w jakiej cenie są dyski SCSI... Biorąc pod uwagę że 5GB powierzchni sprzedajesz za 24 zł rocznie śmiem wątpić w Twoje słowa...

#29 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów

Napisany 31 styczeń 2007 - 22:06

Zobacz postSebak, o 31.01.2007, 21:13, powiedział:

Ciekawe czy kojarzysz w jakiej cenie są dyski SCSI... Biorąc pod uwagę że 5GB powierzchni sprzedajesz za 24 zł rocznie śmiem wątpić w Twoje słowa...

Nie musze kojarzyć;) To akurat nie jest Twój problem bo Ty za to nie płacisz:)

#30 baden

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów
  • Firma:SOFKOM

Napisany 20 luty 2007 - 22:16

... cofam... i dalej testuje...

#31 Godzio

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 93 postów

Napisany 20 luty 2007 - 22:41

Zobacz postbaden, o 20.02.2007, 22:16, powiedział:

... kupiełem u nich konto 2/10 GB za 12 zł na allegro. Pierwsza próba zalogowania sie na serwer, fuck! Ten serwer juz stoi!. Odswiezenie cPanel trwa jakies 3 minuty!!!!. Odpalenie mojej strony to 14 sek. ... sredni ping 120 ms.... sprawdzenie mojej skrzynki pocztowej przy pomocy klienta - niemozliwe (przekroczenie czasu odpowiedzi przez serwer!). Nie polecam tej firmy!!! Chodz to niewielka kwota, to jednak strata pieniedzy i czasu. Nie dajcie sie naciągać! Szukam jakiegos normalnego serwera . HELP!!!

Teraz juz wiem czemu nie ma konta testowego.

naprawde nie wiem co ty chcesz .... mi dziala idealnie, oczywiscie raz ta tydzien zdarzy sie mala zwieszka, ale poza tym dziala idealnie! pingi mam po 60 ms (caly czas robią to lacze) moja strona laduje sie w ... "Strona wygenerowana w 0,22 sekundy" nie wymyślaj takich gluot, bo naprawde oczerniasz dobrą firmę. Admin mily, kontakt bdb. nie wiem co trzymasz na tym koncie ze ci tak muli ... mi dziala bez zarzutow ;)
;-)

#32 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2936 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 20 luty 2007 - 22:49

baden spoko.. prawie nikt stąd nie da się na to naciągnąć ;)))

#33 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów

Napisany 20 luty 2007 - 22:58

Zobacz postbaden, o 20.02.2007, 22:16, powiedział:

... kupiełem u nich konto 2/10 GB za 12 zł na allegro. Pierwsza próba zalogowania sie na serwer, fuck! Ten serwer juz stoi!. Odswiezenie cPanel trwa jakies 3 minuty!!!!. Odpalenie mojej strony to 14 sek. ... sredni ping 120 ms.... sprawdzenie mojej skrzynki pocztowej przy pomocy klienta - niemozliwe (przekroczenie czasu odpowiedzi przez serwer!). Nie polecam tej firmy!!! Chodz to niewielka kwota, to jednak strata pieniedzy i czasu. Nie dajcie sie naciągać! Szukam jakiegos normalnego serwera . HELP!!!

Teraz juz wiem czemu nie ma konta testowego.

Zamiast wypisywać opinie na publicznym forum, zapraszam do kontaktu. Dziwną sprawą jest to, że Pańskie konto działa tak źle. Mamy już po nad 200 kont, serwer działa bardzo dobrze. Jedynie dzisiaj odbyła się 4 minutowa przerwa w działaniu(aktualizacja softu na maszynie). Za 2 tygodnie natomiast zostanie dołożony dysk.

Nikt nie napisał, że hosting źle działa.

Przestrzegamy się przed komentarzami typu "sprzedali na allegro za dużo kont, dokładają dyski itp"
Użycie dysku: Disk hda1 (/) DMA+ 14 %

#34 XenoN

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 20 luty 2007 - 23:53

Osobiście polecam usługi shou.pl ;)

#35 baden

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów
  • Firma:SOFKOM

Napisany 21 luty 2007 - 00:17

Zbyt poochopnie wypowiedziałem sie na publiczym forum, ale do tego ono jest. Cofam poprzednią opinie na temat usług i działania serwera shou.pl... wszystko wskazuje na to, że problemy wiąża się z moją siecią lokalną. Wszystko wraca do normy.
Mam nadzieję, że jakość usług będzię rosła. Polecam.

#36 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów

Napisany 21 luty 2007 - 00:26

Zobacz postbaden, o 21.02.2007, 00:17, powiedział:

Mam nadzieję, że jakość usług będzię rosła. Polecam.

Witam,
mamy rozumieć, że mówi Pan o jakości swojego internetu?;) Z naszej strony wszystko jest dobrze, będzie jeszcze lepiej. Nie sprzedajemy oficjalnie jeszcze kont(przez stronę) co powinno dać wielu do myślenia, dlaczego akurat tylko na allegro:)
Wcześniej już się o tym rozpisywałem.

Dlaczego obecnie tylko na allegro? Stosowaliśmy wcześniej sponsoring kont, mając na uwadze wykrycie błędów, zdobycie doświadczenia i szersze poznanie tematu hostingu www. Klient jest najlepszym sprawozdawcą z świadczonych usług, co pozwala na dokładne poznanie wymagań klientów.
Na koniec chciałbym dodać, iż Shou.pl od 2 tygodni zatrudnia legalnie 2 pracowników.

#37 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2936 postów

Napisany 21 luty 2007 - 12:29

Jak dołożą na serwa drugie 200 klientów (dodanie dysku zapewne ma temu służyć), to nie jestem pewien, czy jakość usług zacznie rosnąć...

#38 gamepad

Często na forum

• Użytkownicy
  • 73 postów

Napisany 21 luty 2007 - 13:29

Zobacz postSponsi, o 21.02.2007, 12:29, powiedział:

Jak dołożą na serwa drugie 200 klientów (dodanie dysku zapewne ma temu służyć), to nie jestem pewien, czy jakość usług zacznie rosnąć...

Proszę przeczytać wyżej co napisałem.

#39 Na okrągło jak rondo

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 78 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 22 luty 2007 - 21:24

razi mnie jesze umieszczanie reklam do testowych projektów

Tak na marginesie to lepiej by było gdyby pan z podpisu wyrzucił shou.pl

Dlaczego?
Bo na 2-3 pod stronach jest napisane "Gówno" a to może odstraszać:)

>>>
Dlaczego mam usuwać?
Mamy 2 działalności i tak się podpisujemy.
>>>
W 3 podstronach na tamtej stronie jest napisane "Gówno" więc nie jest to za bardzo na miejscu;)
>>>
To projekt testowy:)
Ale chyba nie jest Pan od osądzania co dla nas dobre:)

"Powyzej pewnych sum przestepstwo przestaje istniec, pozostaje czysta polityka. Teraz spojrz na twarze ludzi ktorych spotykasz i rozwaz to w skali swojego zycia..." PiH

#40 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2936 postów

Napisany 22 luty 2007 - 21:41

Xavi ...ale dzieciakom "gówno" nie przeszkadza... także wiesz... heh..

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników