Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

[oferta] www.adresik.pl

9 odpowiedzi na ten temat

[oferta] www.adresik.pl

#1 Bartos

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 155 postów

Napisany 19 luty 2005 - 23:45

Adres - www.adresik.pl

Zapraszam Wszystkich uczestników forum WHT do zapoznania się z ofertę rejestracji domen polskich i globalnych oferowanych przez serwis ADRESIK.PL

oto nasz cennik (obowiązujący od 18.02.05):

Rejestracja domen (ceny netto za rok):
*.pl - 56 zł
*.com.pl - 53 zł
domeny funkcjonalne (np. net.pl, org.pl) - 53 zł
domeny regionalne (np. waw.pl, katowice.pl) - 19 zł
*.com , *.net , *.org , *.biz - 28 zł

Odnowienie / przedłużenie domen (ceny netto za rok):
*.pl - 79 zł
*.com.pl - 59 zł
domeny funkcjonalne (np. net.pl, org.pl) - 59 zł
domeny regionalne (np. waw.pl, katowice.pl) - 19 zł
*.com , *.net , *.org , *.biz - 28 zł

Uwaga:
U nas jesteś właścicielem domeny i robisz z nią co chcesz (oczywiście w ramach obowiązującego prawa)
My nie pobieramy żadnych opłat za wydanie kodów AuthInfo.
Nie pobieramy żadnych opłat za transfer polskich domen czy to do nas czy od nas.

Jako, że ceny domen ciągle ulegają zmianą (tylko spadek w dół) to zawsze aktualny cennik znajdziecie na stronie naszego serwisu.

Właścicielem serwisu www.adresik.pl jest firma:
Bizmedia
41-250 Czeladź
ul. Dehnelów 40
NIP: 625-160-62-98

Na wszystkie nasze usługi wystawiamy paragon lub fakturę VAT.

#2 Bartosz Perończyk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • Imię:Bartosz

Napisany 09 wrzesień 2005 - 21:49

Zamierzam założyć sobie domenkę w adresik.pl dla testu, zobaczymy co z tego będzie.
Narazie tylko spadłem z krzesła ze śmiechu po odpowiedzi na mojego maila. Otóż miałem problemy z rejstracja (używam Firefox'a no bo przecież badzIEwia używać nie będę). Napisałem o tym zajwisku do admina i odpowiedź dostałem dość szybko, ale za to jaka:

Radze skozystac z przegladarki kazdej innej - z wyjatkiem Firefox.

Każdy wie że FF i Opera są najlepszymi przeglądarkami na rynku więc jak można robić system rejstracji nie działający na przeglądarce której używa 30% świata.

No ale jak się dalej to wszystko rozwinie to zobaczymy...
Kreatywnie naładowany grafik... peronczyk.com

#3 Bartos

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 155 postów

Napisany 09 wrzesień 2005 - 22:06

Pod Opera Adresik dziala prawidlowo.
a jesli chodzi o FF to sprawdzimy przyczyny i o ile to bedzie mozliwe to usuniemy ten blad. Jednak nie odpowiadamy za FF i jego b. czeste bledy w wyswietlaniu wielu stron.
moze wersja nowa wersja FF (1.5) wreszcie bedzie dostosowana do setek milionow stron a nie na odwrot. Zreszta bledy w wyswietlaniu stron w FF byly poruszane na wielu forach webmasterskich.

Wypowiada sie Pan, że: "Każdy wie że FF i Opera są najlepszymi przeglądarkami na rynku"
czyli wypowiada sie Pan za wszystkich a nie za siebie :)
Jesli cos nie wyswietla prawidlowo wielu stron ktore prawidlowo dzialaja w konkurencyjnych przegladarkach to jak takie cos moze byc najlepsze na swiecie? :)

#4 adx

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 89 postów

Napisany 09 wrzesień 2005 - 22:19

Bartos powiedział:

Jesli cos nie wyswietla prawidlowo wielu stron ktore prawidlowo dzialaja w konkurencyjnych przegladarkach to jak takie cos moze byc najlepsze na swiecie? :)

Cóż, ze wszystkich popularnych przeglądarek Firefox *najwierniej* wypełnia specyfikacje W3C. Z Operą bywają tu nieraz problemy (problemy z div height, złe interpretowanie znaczników itp.), Internet Explorer to w ogóle szkoda gadać, bo on ma własny standard.

Jeśli webmaster jest na tyle mierny, że nie potrafi trzymać się oficjalnych standardów, to kto jest winny? Przeglądarka, że nie małpuje pomysłów i błędów innych? Moje obecne strony zawsze dobrze wyglądają w Firefoksie, może dlatego, że przyzwyczaiłem się realizować standardy W3C...

PS Jeszcze nie widziałem strony, którą Gecko zrenderowałoby źle, mimo że napisana jest w 100% zgodnie ze specyfikacją. Rozumiem, że Ty na co dzień z takimi błędami się spotykasz (oczywiście Firefoksa, bo niemożliwe, że autora strony).

#5 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1772 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 09 wrzesień 2005 - 22:32

Bartos powiedział:

Jednak nie odpowiadamy za FF i jego b. czeste bledy w wyswietlaniu wielu stron.
moze wersja nowa wersja FF (1.5) wreszcie bedzie dostosowana do setek milionow stron a nie na odwrot.

jak webmaster DUPA to rzeczywiście :) dostosowana? to może webmasterzy dostosuja się do wytycznych w3c? :) mega LOL :)

a pozatym widze, że ta firma ma ciagle jakies problemy :) jakis czas temu pisałem, że nie można kliknąc na ich banner tu na wht (ten klatka flash na górze strony) :) i ktoś wrednie skasował moje posty (cenzura.. ciach ciach).
pewnie flash tez jest poprawy a FF go psuje :)

troche głupio placic za reklame, która nie działa :)

edit: okej mega LOL cofam co napisałem. sprawdziłem jeszcze ten banner na operze i nawet na IE i nigdzie nie działa :) znaczy się to jest chyba kampiania wizerunkowa - mamy tylko sie wpatrywać w banner a jak nam się spodoba to wpisać adres ręcznie :)

#6 Bartos

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 155 postów

Napisany 09 wrzesień 2005 - 22:39

mysle, ze temat przegladarek i ich interpretacji stron www mozna a nawet powinno sie poprowadzic w innym watku bo ten dotyczy oferty adresik.pl a nie wyzszosci czy mniejszosci FF nad IE i OPERA czy na odwrot.

Mam zainstalowane wszystykie przegladarki (IE 6, Opera 8.02, FF 1.0.6) i moge tylko powiedziec o moich odczuciach. Ja preferuje IE (czesto korzystam z nakladki Avant Browser bazujacej na silniku IE a majacej zakladaki znane z Opery czy FF) i z Opery, ktora z kazda wersja coraz bardziej mi sie podoba.
codziennie przegladam wiele stron i IE wyswietal mi je najladniej a jesli sa strony z duza iloscia tabelek to Opera czyta mi je najszybciej. Za to w FireFoxie czesto i gesto stronki wyswietlane sa inaczej niz w IE i to czesto blednie. Mozliwe, ze to przez bledy webmasterow i nie stosowanie biezacych standardow. Ale ja ogladajac strony nie wnikam kto i gdzie popelnil blad. Dla mnie jednak wazniejsze jest gdzie mi sie strona wyswietla prawidlowo a nie gdzie webmaster zrobil blad.

PROSBA do adminow aby zalozyc osobny temat o wyzszosci przegladarek nad konkurencja i o przeniesienie postow, ktore robia offtopic z oferty adresika

Wysłany Pią Wrz 09, 2005 10:45 pm:

@normanos - dzieki, masz racje sprawdzimy gdzie tkwi blad i naprawimy to. A tak przy okazji :) to na kazdej podstronie WHT mozesz kliknac na link klatka.pl ktory jest w boxie na gorze po prawej stronie :)

#7 Bartosz Perończyk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów
  • Imię:Bartosz

Napisany 09 wrzesień 2005 - 23:14

Hmmm, tak naprawde to nie jest offtop tylko pokaz wiedzy admina. Znaczy się możliwe że admin wcale nie jest webmasterem i nie musi się znać bo z tego co przeczytałem tak też wnioskuję. To że IE wyświetla "lepiej" stronki świadczy że jest bardziej "obojętna" na błędy webmasterów. Wielu ludzi wychodzi z założenia że jeśli coś wygląda dobrze na IE to znaczy że reszta przeglądarek jest zbugowana i syfiasta. Pan admin zaś wychodząc z tych samych założeń udowadnia swoją niewiedzę.

Jednak rzeczywiście zakończmy temat przeglądarek bo wierzę że webmaster poprawi i będzie działało jak trzeba.

Ja mam tylko jeszcze takie jedno małe zastrzeżenie. Napisałem o tym w poprzednim mailu do admina adresik.pl ale odpowiedź na mój długi mail była taka jak wcześniej zacytowałem. No więc tutaj jeszcze zapytam.
Czemu w FAQ są screeny jak założyć domenę krok po kroku jednak przedstawiają one inną stronę (różnią się od waszej)? Chodzi mi głównie o wygląd "koszyka". Może to starsza wersja strony czy jak?

A tak wogóle to wreszcie ma ktoś z forumowiczów domenę w adresik.pl i mógłby się podzielić tutaj swoją opinią? Jestem ciekaw czy stosunek ceny do jakości usługi jest dobry.
Kreatywnie naładowany grafik... peronczyk.com

#8 Bartos

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 155 postów

Napisany 09 wrzesień 2005 - 23:30

blad, ktory powoduje, ze nie mozna domeny zarejestrowac pod FF (i tylko i wylacznie pod FF) jest bledem w zewnetrznej aplikacji, z ktorej moja firma (jak ponad 300 innych) korzysta. Wlasnie sie dowiedzialem od administratora, ze ten blad zostal juz zgloszony do DM (tworcy tej aplikacji) i czekamy, az zostanie przez nich usuniety.

@normanos - baner flashowy, ktory jest na stronie dzialal prawidlowo. A teraz nie dziala i dostalem informacje od Fobiego, ze jest to spwodowane przez: "prawdopodobnie update phpadsnew"
w kazdym badz razie napewno to sprawdzimy i naprawimy

#9 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1772 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 10 wrzesień 2005 - 12:23

Bartos powiedział:

@normanos - dzieki, masz racje sprawdzimy gdzie tkwi blad i naprawimy to. A tak przy okazji Uśmiech... to na kazdej podstronie WHT mozesz kliknac na link klatka.pl ktory jest w boxie na gorze po prawej stronie Uśmiech...

ja ten błąd zgłaszałem juz z miesiąc temu ale ktoś uczynny skasował mi posty mimo, że umieściłem je tutaj w smietniku więc w odpowiednim miejscu.

wiem, że jest w boxie ale w pierwszej chwili człowiek rzuca okiem na banner - taka juz ludzka natura. pomysl ile osob chciało kliknąc na banner i niestety nie dane im było.

anyway off topic: ostatnio udalo mi sie zainstalowac IE 6.0 na linuksie (domowy desktopik, ubuntu 5.04) :) w celu sprawdzania jak wygladaja strony ktore tworze. :) dziala dobrze, czasami sie zwiesi (nie wiem czy to wina tego IE czy WINE, pewnie wine)

#10 Ece

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 409 postów

Napisany 10 wrzesień 2005 - 12:46

Mam dziwne wrazenie, ze jak 2 miesiace temu rejestrowalem w adresik.pl domeny, to mi sie udalo - w koncu od tych 2 miesiecy z nich korzystam. Uzywam FF i nie kojarze, zebym z Bartosem rozmawial o problemach z rejestracja wtedy - jakis update systemu?

Co do IE vs. FF, to cos jak Linux vs. Windows etc. Do mnie nie przemawia to, ze miliony much nie moga sie mylic ;-)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników